בלוטות לימפה בבית השחי -ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

31/10/2022 | 15:50 | מאת: ע

שלום רב, הרגשתי בבית השחי הימיני של ביתי, בת ה5, בליטה קטנה מזה תקופה, דבר אשר לראשונה שמתי לב אליו לפני חצי שנה בעת מחלה ויראלית. בעקבות התלונה ביצענו אולטרסאונד שבו נראתה בלוטת לימפה מעט מוגדלת ובדיקות דם שיצאו תקינות. לאחר מספר חודשים שוב הרגשתי משהו וניגשתי לרופא אשר לא הבחין כל כך בדבר אבל שלח אותנו לאולטרסאונד נוסף: אלא תוצאות האולטרסאונד שביצענו לפני שבוע: סונר בית שחי ימין: מבנה תקין של השרירים. בזנב בית השחי שטחית הודגמה בלוטת לימפה תגובתית, בקוטר 8 מ״מ. מעליה הודגמה בלוטה לימפה קטנה נוספת דומה בעלת קוטר 7 מ״מ. אין לראות גושים או הסננה. כלי הדם אקסילריים תקינים. בחלק עליון של זרוע פנימית אין לראות גושים. מבנה תקין של השרירים והשומן התת עורי. לסיכום, בלוטות תגובתיות קטנות בבית שחי ימין ללא גושים. רופא הילדים של ביתי הפנה אותנו לכירורג לבירור נוסף. האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה,

שלום רב התמונה שאת מתארת מאד מתאימה לבלוטות לימפה תגובתיות שגדלות כתוצאה מזיהום וירלי. הגודל, המיקום והעובדה שאינן גדלות מעל ל 1 ס"מ בהחלט מעודדים שלא מדובר במחלה קשה. כמובן שבדיקת כירורג יכולה לעזור כי לפעמים בבדיקה רואים דברים נוספים. בברכה

31/10/2022 | 17:15 | מאת: ע

תודה רבה ד״ר על תגובתך המהירה.

מנהל פורום כירורגיית ילדים