ממצאים בסקירת מערכות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/02/2023 | 00:39 | מאת: שני

שלום, בסקירת מערכות מכוונת בשבוע 28+2 הודגמו: -מעי מעט אקוגני. -מערכת מאספת כפולה בכליה ימין. - מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב -קיבה מוגדלת לפי גולדשטיין 33.4 מ״מ אורך מעל 2 סטיות תקן, רוחב 14.8 מ״מ תקין, AP היה 21 מ״מ מעל 2 סטיות תקן. מה המשמעות של הממצאים בקיבה ומעי? צ׳יפ גנטי תקין, בדיקת אקסום טריו תקינה, אקו לב תקין. תודה רבה על המענה

שלום שני מעי אקווגני בשבוע 28 בהחלט יכול להיות ממצא חולף הקשור לדוגמא לדימום, אך השילוב של מעי אקוגני וקיבה מוגדלת מעלה גם חשד לחסימת מעי שלפעמים מחייבת התערבות ניתוחית לאחר הלידה. מומלץ להיות במעקב במרכז טוב שיכול לבצע ברור מקיף וטיפול טוב לאחר הלידה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים