חתך באיזור שמתחת לגבה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/06/2023 | 21:31 | מאת: אמיר

היי, לפני שישה ימים נחתכתי באיזור שמתחת לגבה (חתך לא עמוק) והוחלט להדביק לי את זה. אני חושש מאוד שהחתך נפתח ואין לי באמת דרך לדעת מכיוון שהפלסטר מסתיר לי החתך. במידה והחתך אכן נפתח אני מעוניין לדעת איך ההצטלקות באיזור זה? והאם גם ללא הדבקה/תפרים איזור זה מצטלק יפה? זה מקהו שמאוד מלחיץ אותי. בנוסף, הרופאה אמרה לי שהפלסטרים ירדו לבד אבל עברו כבר שישה ימים והם די מלוכלכים דבר שטיפה מציק לי. אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנידון. תודה דוקטור

שלום אמיר במידה והחתך לא נפתח ולא יזדהם, הצלקת בד"כ עדינה ולרוב לא מחייבת טיפול. במידה והחתך נפתח או מזדהם הצלקת פחות יפה וניתן להקטין אותה עם משחה דוגמת קלו קוט. אם הצלקת לא תהיה יפה, רצוי להבדק ע"י רופא פלסטיקאי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים