לאחר ניתוח בקע טבורי חוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

15/06/2023 | 20:27 | מאת: חלי

עשיתי אולטרסאונט לילדה ורשום בפיענוח בקע טבורי 0.23 עם פלישה קטנה למעי . מה הכוונה פלישה למעי ?? זה מסוכן ? האם בגלל זה הבטן של הילדה נפוחה או אין קשר ?? אשמח להסבר תודהה מציינת שהילדה עברה ניתוח בקע טבורי לפני חצי שנה ושוב זה חזר . האם זה הגיוני ? מודאגת * המידע

שלום חלי בקע חוזר בטבור הוא נדיר אך ממצאי האולטרסאונד בהחלט מראים סימנים שיכולים להתאים לבקע חוזר. המעי שנראה ליד הבקע עלול להכלא ובמידה ויופיעו כאבים חזקים בטבור מומלץ להבדק בדחיפות ע"י רופא. את האבחנה הסופית חשוב שכירורג ילדים יעשה ואם הבקע חזר מומלץ לעשות ניתוח נוסף. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים