אבחנה בין פוניקוצלה או בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/02/2023 | 19:19 | מאת: ירדן

מה ההבדל בין פוניקוצלה לבקע מבחינת מהות הניתוח? מבינה שהטיפול הוא ניתוח בשניהם אך כיצד מבחינים בין השניים ויודעים מהו הניתוח הנכון? (אם יש פוניצקולה ללא בקע ונכנסים לניתוח בקע או הפוך)

שלום ירדן המקור של הבקע, הפוניקולוצלה וההידרוצה בתינוקות הוא מהשק הפריטוניאלי שמצפה את חלל הבטן. במידה וההידרוצלה או הפוניקולוצלה לא נספגים צריך להתיחס אליהם כאל בקע ולנתח כמו שמנתחים בקע בגישה פתוחה. בברכה

20/02/2023 | 08:13 | מאת: ירדן

תודה, האם זה כך גם אצל ילדים ונוער?

בילדים ונוער יכולות להיות גם סיבות נרכשות כמו זיהום וטראומה להידרוצלה ופוניקולוצלה, לכן חשוב לשקול לבצע בדיקות נוספות כמו אולטרסאונד. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים