חבלה - תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/03/2023 | 23:20 | מאת: שובל

שלום דוקטור, הבן שלי בן 3 חודשים קיבל מכה קטנה בראש מהדפנות של העריסה בזמן שהנחתי אותו . המכה הייתה קטנה ולא רצינית אך בכל זאת ילד ראשון ואני די חוששת מכל דבר . לאחר המכה הוא ישן (קרה בלילה) ולא הראה סימנים מחשידים (הקאות/בכי וכו) אשמח לדעת אם זה מצריך בדיקה במיון? ואיך אדע להבא מה נחשב כתקין ומה מצריך בדיקה דחופה ? (מבחינת תסמינים)

שלום שובל החשש שלך בהחלט מובן כי בתינוק בגיל של בנך, גם מכה חלשה עלולה לגרום לנזק תוך מוחי. כל עוד הוא מתנהג כהרגלו, אוכל ללא הקאות ולא מופיעים סימנים קשים בראש, את יכולה להשגיח עליו בבית אך אם אחד מהסימנים האלה מופיע, מגיעה לו בדיקה דחופה של רופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים