הדבקת חתך במצח תינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

27/06/2023 | 13:58 | מאת: דניאל

שלום, בני בן שנתיים וחודשיים נחבל במצח ונפתח באורך כ1 ס"מ. היינו שלשום בערב במיון ובוצעה הדבקה. קיבלנו הנחיה לא לשטוף את האיזור למשך 24 שעות אך רופא הילדים אמר לא לשטוף 48 שעות מה מהם נכון ומתי נוכל לשטוף לילד את הראש? בנוסף, ממתי אפשר למרוח קרם הגנה? הוא לא מסכים לחבוש כובע וחוששים שזה יכער את הצלקת

שלום רב בד"כ מספיק 24 שעות אבל אם רופא הילדים התרשם שעדיף 48 כדאי להמתין. קרם הגנה אין בעיה למרוח. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים