בליטה בראש תינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/09/2023 | 20:42 | מאת: אמא מוטרדת

שלום רב, בני בן 4 חודשים, לפני כחודש שמנו לה כי ישנה בליטה (מעין גולה) בקודקוד הראש. בבדיקת רופא הילדים - הגולה אינה זזה ומורגשת כחלק מעצם הגולגולת. נשלחנו לרופא מומחה אשר הפנה לאולטרסאונד. באולטרסאונד נמצא כי אין רקמות רכות באזור ולא ראו שום דבר שאינו תקין. הרופא המומחה אמר שלאור התוצאה הוא רוצה להמשיך בירור ולבצע mri אני מוטרדת מאוד, האם אין אפשרות ש״פשוט״ מדובר במבנה הראש של הילד? מה בודקים ב-mri שכזה? תודה רבה

שלום רב ממצא בגיל של בנך בהחלט יכול להיות גם חלק מהעצם, בד"כ בדיקת האולטרסאונד יכולה לתת תשובה מספקת אך במידה ולא יש מקום לשקול בדיקה נוספת. MRI היא בדיקה טובה שלא גורמת לקרינה אבל בגיל של בנך בהחלט יכול להיות שיהיה צורך בהרדמה ולכן הדאגה שלך מובנת. אם אין סימנים מדאיגים נוספים, שרופא הילדים אמור לדעת, ניתן לשקול המשך מעקב ובדיקת אולטרהסאונד חוזרת אך אם יש סימנים מדאיגים לא כדאי לחכות. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים