רסיס זכוכית בכף הרגל

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/11/2021 | 17:43 | מאת: שרון

ילד בן 8, בבדיקת אולטרסאונד נמצא גוף זר תת עורי בתחתית כף הרגל (2.8 מ"מ) הגוף החל לצאת והדריכה נעשתה כואבת עוד יותר. כירוג בקופח הוציא בעזרת אלחוש בעיקר את מה שבלט באמצעות מספריים אבל ייתכן שנשאר עוד תחת העור. המקום כבר לא כואב בדריכה אבל בלחיצה יש נקודה כואבת. כירוג נוסף מציע ניתוח בהרדמה מלאה להוציא את מה שנשאר. שאלותי: האם לא רצוי לעשות אולטרסאונד נוסף לפני פעולה כה דרסטית? האם אפשר להוציא רסיס תחת העור בפרוצדורה אחרת? מה הסיכון בלא לטפל במצב שהילד חזר ללכת כרגיל ללא כאב?

שלום שרון במידה והממצא של שארית הגוף הזר אינו וודאי בהחלט ניתן להעזר באולטראסאונד. בנוגע לסוג ההרדמה, לדעתי לא מוצדק להציק פעם נוספת לילד בן 8 ולכן עדיף שישן במהלך הניתוח. בברכה

02/12/2021 | 08:19 | מאת: שרון

האם ניתן להשאיר רסיס זעיר בכף הרגל במידה וזה כבר אינו כואב בדריכה? (לאחר שהוצא החלק שיצא החוצה) מנסים להמנע מהרדמה מלאה.

האפשרות להשאיר קיימת ומחייבת מעקב. הסכנה שגוף זר עלול להזדהם ואז ההוצאה שלו יכולה להיות יותר מורכבת

מנהל פורום כירורגיית ילדים