קפלים לא סימטריים במפשעה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

22/09/2023 | 14:05 | מאת: מודאגת

היי, יש לי שאלה קצת מוזרה אני אשמח לתשובה כי אני מאוד מודאגת. יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי ומזה יומיים ששמתי לב שבאיזור של המפשעה (אני לא בטוחה שזה נקרא מפשעה) זה ממש בין הרגל לפות. יש לה קפל של שומן בצד מסוים כמו "צמיג" גדול משמעותית מהקפל באותו מקום בצד השני. בין הרגל לפות. מקווה שהסברתי נכון. איך שראיתי את זה ישר הלכתי לרופא ילדים שמישש אמר שזה כלום, שאין גוש שאין בלוטות לימפה ושזה "רקמות רכות" ואין לזה משמעות. אבל איך פתאום אני רואה את ההבדל בין צד ימין לצד שמאל ועד עכשיו לא ראיתי? מה היא השמינה רק בצד מסוים יותר? אני פחדתי שזה בקע אבל הרופא שלל וגם זה לא באיזור של הבטן התחתונה בכלל.. זה ריק כלומר מרגיש שומן וללא תוכן אין גוש או משהו, לא אדום לא כואב לה .. האם זה נשמע תקין? האם זה אמור להסתדר עם הזמן/להיעלם? יש לציין שעשינו אולטרסאונד פרקי ירכיים שהיה תקין לא יודעת אם יש קשר. ממש אשמח לתשובה אני מודאגת מאוד מאז. תודה

שלום רב הדאגה שלך בהחלט מובנת ובקע מפשעתי בהחלט יכול לגרום לנפיחות במפשעה בצורה לא סימטרית. ממליץ שגם כירורג ילדים יבדוק את ביתך ובמידה והיא תהייה באי שקט חריג ותראי שינוי בנפיחות, עליה להבדק בדחיפות על ידי רופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים