טחור?צניחת פי הטבעת?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

26/07/2023 | 14:40 | מאת: הראל

בני בן השנתיים וחצי החל גמילה מחתולים לפני כמה חודשים ובכל פעם שמתיישב על האסלה לעשות קקי יוצא לו מפי הטבעת עיגול מדמם קטן בגודל של ענב שחוזר פנימה רק בדחיפה (בהתחלה היה מופיע וחוזר לבד ולאחרונה רק בדחיפה). גסטרולוג ילדים איבחן כי מדובר על צניחת פי הטבעת ורשם מרככי צואה ובנתיים לא נראה כל שיפור תוהים אולי מדובר בטחור צנוח? או ציסטה?

שלום הראל בנוסף לאבחנות שציינת ניתן להוסיף גם פוליפ. כדאי שתהיו ג במעקב כירורג ילדים שלאחר הבדיקה יחליט אם מומלץ טיפול נוסף. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים