ציסטה בין הגבות……..:

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/03/2023 | 14:59 | מאת: אור

היי פרופסור שלום רב… מגיל קטן ראיתי שיש איזה גוש שומן לבן שלי בין הגבות אפשר למשש אבל בקושי מרגישים רואים את זה ממש כשהוא מקבץ את האיזור לפעמים יש שם אדום לפעמים בצבע כחול. מציינת ששנה שעברה הבן שלי עבר ניתוח נירוכרוגי קצת מאחורי האוזן גם ציסטה דרמאויד עם שקע על עצם הקורטס. התייעצתי עם רופא מבית חולים טקסס ילדים מנהל מחלקת כירוגיה ילדים דר לארי ושלחתי לו גם תמונות ואמר שזה ממש נראה כמו ציסטה דרמאויד ושצריך לנתח את זה ולעשות ct ראש. אני רוצה בתור התחלה לבקש מהרופאה ילדים שלנו שתשלח לאולטרסאונד השאלה שלי האם אפשר ליראות? כי קראתי שלפעמים זה נירא כמו עצם ואיך אני יכולה להגיע אליך כמה שיותר מהר אני אובדת עצות הבן שלי תכף בן 3

שלום אור במידה ובשנה אחרונה לא חל שינוי בממצא שאת מתארת, סיכוי טוב שמדובר בממצא לא מסוכן. אני מעדיף להתחיל את הברור בבדיקת US שאין בה כל סיכון ורק אם לא תיתן תשובה מספקת, לעשות גם CT. לאחר בדיקת ה US אשמח לבדוק אותו במרפאה ביפו או בצפון וכמובן יכולה גם להתקשר אלי לטל: 0526606886, בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים