ציסטה דרמואיד בגשר האף

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/01/2023 | 15:26 | מאת: מיטל

היי, אני נורא מודאגת כי לבן שלי בן שבעה שבועות יש ציסטה מולדת בגשר האף , עשינו Mri שאישר לנו את זה וכרגע אני מטופלת במרפאות חוץ בבית חולים איכילוב. נראה שהם לא ממהרים לנתח אך זה מאד מפריע לי כי זה גוש של 0.8 ס״מ באמצע הפנים שנראה שקצת גדל מאז הלידה. רציתי לשאול האם מומלץ לנתח ומתי והאם עליי לפנות לרופא פרטי על מנת לזרז את התהליך ? האם ישאר צלקת לאחר מכן ? תודה

שלום מיטל ציסטה דרמואידית לרוב אינה מסוכנת ולכן אין דחיפות להציא אותה. באיכילוב יש צוות מקצועי וטוב לכן לא ממליץ לך לעבור. כשהבן יגדל מעט ניתן יהיה להציא את הציסטה באופן יותר בטוח ואם אין בעיות הצלקת בדרך כלל קטנה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים