הוצאת תפרים מהראש בשל חבלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/06/2023 | 10:21 | מאת: מור

שלום בני בן ה2.4 נחבל בראשו ונתפר פנימית עם חוט נמס וחיצונית עם תפרי שיש להסיר. קיבלנו הדרכה לבוא להוציא את התפר ובאנו אחרי 10 ימים בערך. כשהוציאה האחות את התפרים אמרנו לה שנראה לנו שיש עוד אבל היא התעקשה שזה גלד. ברנו שוב ושוב היי טענה שזה עור. התעקשתי ללכת לרופא כירורג שקבע כי זה תפרים אבל לא היה מוכן לבדוק האם יש תפרים בתוך העור הוציא רק מה שבחוץ. האם יש סכנה ועליי להתעקש לבדוק האן נשארו תפרים לטענתו גם אם יש לא פותחים להוציא ומשאירים תפרים גם אם הם עדיין בעור. אשמח לשמוע לדעתך. מדובר הרי על גוף זר שיכול לזהם אם חס ושלום נשאר לא?

שלום מור הדאגה שלך מהשארת גוף זר בראש מאד מובנת אבל ישנם ניתוחים שמראש אנחנו משאירים בגוף חוטים לא נמסים. ככלל אם הכירורג בדק טוב ולא ראה שום חוט בולט, הסיכון לזיהום הוא מאד קטן וניתן להמשיך מעקב. במידה ותראו שמופיעים סימני דלקת כמו אודם, נפיחות, הפרשה ועליית חום, מומלץ להבדק בדחיפות. בברכה

16/06/2023 | 18:37 | מאת: מור

תודה.ומבחינה צלקתית .כרגע יש שם מן נקודה לבנה של החוט שלא הוסר..

מבינת הצלקת, במידה והחתך לא מזדהם או נפתח, הצלקת לרוב לא גדולה. אחרי שהחתך נסגר טוב ניתן למרוח משחה כמו קלו קוט ואם לא יספיק, מומלץ להתייעף עם פלסטיקאי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים