גרנולומה טבורית - שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/09/2023 | 11:49 | מאת: סתיו

שלום, בני בן חודש וחצי הופיע לי גרנולומה טבורית. היינו לפני כ-3 ימים אצל כירוג ילדים שמרחה על הגרנולומה תמיסה עם מקלון. באותו היום הגדנולומה נשרה אך כל האיזור הבטן נמרח בצבע שחור. לאחר כמה מקלחות והצבע לא יוצא. איך ניתן להסיר? האם זה שהחומר נמרח עלול ליצור בעיה?

שלום רב הצבע השחור נגרם, קרוב לוודאי מהארגנטום שבעזרתו הגרנולומה נשרה. בדרך כלל אינו מהווה סכנה ונעלם כעבור מספר ימים אך במידה ויעלה החום, חשוב מאד שבנך ייבדק בדחיפות על ידי רופא ילדים כדי לוודא שאין זיהום בטבור. אם יופיע זיהום בטבור זה מחייב טיפול באנטיביוטיקה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים