ניתוח לב פתוח..

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

12/12/2010 | 20:20 | מאת: roro

שלום רב. בבקשה רציתי לדעת איך מבצעים ניתוח לב פתוח לסגירת חור בין הפרוזדורים.. האם החור נמצא בלב בפנים?? האם חותכים את הלב עצמו??!!! מקווה שתבינו אותי תודה מראש

רורו שלום בחלק ניכר מהמקרים ניתן לסגור את החור בין הפרוזדרים (העליות) באמצעות צנתור. אולם בחלק מהמקרים, לפי סוג החור בין הפרוזדורים, לא ניתן לסגור בצנתור ויש לכן לבצע ניתוח לב. הכניסה היא דרך העלייה הימנית. כלומר יש צורך בהתחברות למכונת לב ריאה. הניתוח קצר יחסית ובטוח. ניתן לבצעו בחתך רגיל בעצם החזה, או בחתך יותר קטן מצד ימין. בהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב