יעוץ לגבי חור בלב..

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

03/12/2010 | 14:44 | מאת: רואן

בבקשה אני בת 18 מבקשת עזרה דחופה במצב של חור בלב .. תוצאות בדיקה ראשונה עם תוצאות מיפוי לב :- אקג: קצב סינוס ללא הפרעות הולכה ורפולריזציה ברקע: אסימפטומטי מבחינת הלב בבדיקה: אין סימני מצוקה, הולם לב תקין, איוושה סיסטולית 2/6 LSB וכן פיצול רחב של הקול השני . ריאות נקיות . דופק הקפי תקין. אקו-דופלר: מנח, חיבור תקינים לחללי הלב . החדר הימני מורחב מעט וגם הרחבה בעורק הריאתי והזרימה בו מוצאת ללא הפרעה במבנה המסתם אלא תוצאה של דלף משמאל לימין ברמה הפרוזדורית. תפקוד החדרים תקין אין היפרטרופיה ואין חסימה במוצאם. תפקוד המסתמים תקין . נצפה svc שמאלי והרחבה של הסינוס הקורונרי אליו הוא מתנקז. ממ"כ TRPG=22 הלחץ הראתי תקין. נצפה דלף מתון משמאל לימין מבעד ל ASD באזור SINUS VENOSUS . אין נוזל בפריקרד. קשת האאורטה שמאלית תקין. מוצא כלילי תקין. לסיכום:SINUS VENOSUS ASD SVC שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב. מטפוי לב .. כמות דלף 2.1/1 האם קיימת אפשרות לסגירת החור דרך הצינתור ???? מה דעתך על מצב זה ? תודה

רואן שלום צריך לראות את האקו כדי לדעת אם ניתן לסגור בצנתור. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לקרדיולוג המתמחה בתחום, ברמב"ם אני ממליץ על דר' לורבר או דר חורי. בהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב