מסתם אורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/10/2010 | 21:42 | מאת: דאלי

חבל שלא עניתם על שאלותי. פשוט אחת משאלותי היה ריקה. ושתי השאלות הנוספות דרושות לי מאד למענה. בתודה מראש דאלי

דאלי שלום מתנצל על התגובה המאוחרת. אני משער שאתה מתכוון להחלפת מסתם אאורטלי בצינטור. ישנם מספר בתי חולים בארץ שהחלו לבצע את הפרוצדורה לאחר הכשרה מסודרת. אני יכול לספר לך על הניסיון שהצטבר ברמב"ם: 1. מדובר בשיתוף פעולה בין קרדיולוגים מצנטרים, מנתחי לב, אנשי אקו ומרדימים. 2. כל הצוותים של רמב"ם עברו הכשרה מסודרת בחו"ל לביצוע הניתוחים. 3. שיתוף הפעולה בין הצוותים באמת מאוד חשוב, והוא נקודת החוזק של הצוות שלנו ברמב"ם. 4. יש אפשרות לבצע את הניתוח בחתך קטן במפשעה או בבית החזה, ברמב"ם מאחר והכל מבוצע על ידי אותו צוות משולב, ההחלטה על השיטה מתקבלת בהתאם לנתוני החולה. 5. ביצענו יותר מעשרים ניתוחים כאלו בהצלחה. אשמח לענות על עוד שאלות דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב