תוצאות מיפוי לב במאמץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

12/01/2011 | 13:21 | מאת: מור

אני בן 40 ועברתי מיפוי לב במאמץ. התוצאות הן:מיפוי מעורר חשד לאיסכמיה אינפרו-פוסטריורית קלה "לב וורטיקלי". בספקט נצפתה ירידה ב-EF במאמץ. הממצאים בפרפוזיה לא מסבירים את החדר המורחב והירידה ב-EF. מה אומרת הבדיקה? מה צריך לעשות הלאה? האם צריך צנתור או טיפול תרופתי מספיק? האם צריך לחזור על הבדיקה? האם יש משמעות לעבודה במשמרות במקרה כזה?

מור שלום ממליץ להשלים עם בדיקת אקו של הלב. אם גם בבדיקה זו לא יהיה הסבר לירידה בתפקוד הלב ולההרחבתו, נראה לי שכדאי להמשיך לצנטור. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב