אירוע מוחי לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

13/11/2010 | 23:38 | מאת: אלירן

ביום חמישי האחרון נערך לדוד של אשתי ניתוח מעקפים. הוא יצא בשעות הערב מהניתוח בסדר גמור (הרופאים אפילו אמרו לנו ללכת הביתה לישון) אלא שבאמצע הלילה של חמישי קיבל אירוע מוחי. נכון להיום הוא לא התעורר למעט פעם אחת למשך כחצי דקה וככל הבנתנו השתתקו לו יד ורגל שמאל ונתגלתה בצקת במוח אשר ככל שהבנו מהרופאים נפגע כמחצית ממנו. מדובר באדם כבן 60 עם סוכרת והזרקות אינסולין. נשמח לשמוע הבהרות ככל שניתן.

אלירן שלום הטוב ביותר לקבל הסבר על מצבו מהרופאים המטפלים. באופן כללי אירוע מוחי לאחר ניתוח לב הוא סיבוך קשה ונדיר יחסית. יש לכך מספר גורמים והסכנה היא באיזור 1% אבל זה משתנה בהתאם לסוג הניתוח וגורמי הסיכון של המנותח. אחד הגורמים היא מחלה באבי העורקים וזו הסיבה שבמחלקה לניתוחי לב ברמב"ם אנחנו מבצעים בדיקה קבועה במהלך הניתוח בעזרת US שתוכנן לכך. במידה ומוצאים מחלה באבי העורקים אנחנו עושים את השינויים הנדרשים להקטין את הסיכון לאירוע מוחי. בקשר לקרוב המשפחה שלך, מוקדם להגיד, אך בחלק מהמקרים יש החלמה כמעט מלאה ואני מקווה שזה יהיה המצב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב