כמו כדור ב..?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/09/2010 | 16:22 | מאת: הרצל

שלום לכם, יש לי שאלה של ידע וקצת לא שיגרתית :) ישנו הפיתגם "כמו כדור בלב", רציתי לדעת אם ישנה אפשרות להחליף את המילה "לב" לאיבר יותר אבסלוטוי, מיידי, מוחשי וציורי (לא יודע משהו בסגנון.. כמו כדור עורק ראשי או משהו כזה (רק לדוגמא). אני יודע שזו שאלה קצת תמוהה אך עדיין אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא :) נ.ב זה משפט שאמור לבטא רגש כלפיי מתמחה לרפואה ולכן רציתי מעט להרשים :) תודה מראש וחג שמח

הרצל שלום גם התשובה תהיה לא ממש שגרתית. נראה לי שהמשמעות של הלב בתרבות שלנו עמוקה וגדולה ולא ניתנת להחלפה. אני חושב שנכון להשתמש בלב כסמל מרכזי בקיום שלנו. בברכה דר' גיל בולוטין

05/09/2010 | 07:22 | מאת: הרצל

שוב שלום :) אני מסכים בהחלט עם הטענה לכך שהלב מבחינה תרבותית בהחלט מסמל את מרכז עולמו של הרגש אך אני רציתי לבחון אפשרות לאיבר קצת אחר, מקורי יותר שיבין רק האדם המתמחה בנושא (כגון רופא או מתמחה ברפואה). משהו שיהיה מעט יותר פרטיני וצודק (כמו ללמשל כשאומרים "לחתוך את הוורידים" אבל לחתוך עורק ראשי יהיה מעט יותר יעיל..לא?). בכל אופן תודה לך על התשובה ואם בכל זאת תוכל לחשוב על תחליף מעניין שיוכל לפרש את המשפט למשפט אחר ומקורי יותר אשמח לדעת :) תודה רבה וחג שמח הרצל נ.ב תחשוב על כך כאל בדיחה פנימית שרק רופאים אמורים להבין אותה ולכן הבקשה למקוריות :)

מנהלי פורום ניתוחי לב