סגירת דלף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

09/01/2011 | 11:32 | מאת: דניאל

ד"ר בולוטין שלום. שאלתי אותך שאלה ב25/06/10, וענית לי שאני מוזמנת לבוא ליחידת האקו ברמב"ם וכן ליצור קשר עם מזכירתך על מנת לדון בשאלות שהעלתי.(בקצרה:PFO אחרי TIA, PE חולף, מטופלת בקומדין, הומוזיגוטית לפקטורII) מאז הייתי אצל פרופ לורבר ותחילה הוא לא רצה לצנתר אותי מאחר וטען כי היות ואני אמשיך לקחת קומדין לכל החיים הוא לא חושב שיוכל לשפר ולהקל על איכות החיים. לאחר שיחת ועידה עם ההמטולוג שלי מתה"ש, ביחד עם פרופ לורבר וד"ר שוורץ (אף הוא הבנתי מרמב"ם) הוחלט לנסות לסגור את הדלף בצינתור. זה זמן מה שאני מתלוננת על כאבים בחזה בזמן מאמץ. תוצאות אקו במאמץ- התפתחות של היפוקינזיה אנפרובזאלית. נשלחתי בשל גילי הצעיר(הובהר לי כי אם הייתי בת 60 ההמלצה הייתה צינתור)לצינתור וירטואלי CTA קורונרי, והמשך בהתאם לתוצאות. מאחר ויש לי היפרקולסטרולמיה, מטופלת בקרסטור 40 ואזיטרול 10. למרות זאת ערכי LDL- 144. הוחלט להתחיל ניאספן, מינון 500 מ"ג כהתחלה ולעלות מינון בהדרגה. שאלותי: האם אני צריכה לחשוש מהצינתור כשיש לי מצב של היפוקנזיה??? מדוע צינתור לסגירת PFO נעשה בהרדמה?? נרשם לי במכתב- מוזמנת לצינתור בהרדמה לסגירת PFO עם בקרת אקו ושת. ומה יכול לקרות אם הצינתור נכשל??אני חוששת כאמור בשל דעות חלוקות בנושא, מאחר ובתה"ש דחו אפשרות של צינתור..... תודה רבה ממש זקוקה לדעתך, מאחר והפעולה אכן תהיה ברמב"ם...חשוב לי לדעת מה המדיניות שלכם....

גילי שלום מהן תוצאות ה CT הוירטואלי? איני חושב שיש סיבה לחשש בגלל היפוקינזיה, אבל תלוי במידת חומרתה. קשה לי לתת ייעוץ יותר משמעותי דרך האינטרנט. אני ממליץ לסמוך על דר' לורבר. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב