פיענוח דופלקס עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

11/10/2010 | 16:39 | מאת: ניקולא

בן 50,סובל מטרשת עורקים(סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 )סכרת,כולסטרול גבוה (ניתוח של 3 מעקפים משנת 2006 ) במצב כללי טוב, מאוזן בד"כ (ל.ד.ל. 75 ) מיפוי לב לפני 6 חד' - תקין . תרופות: קרטיה,לוסק,טריטייס1.25 ,קרדילוק1.25 ,קרסטור 10 מ"ג,מטפורמין-2 כדורים . מאז הסתימה העורקית משנת 2001 ערכי הסוכר שלי נעו בין 130-150 והמסוכרר בין 6.4-6.8 בבדיקת דופלר צוורי - בכל סוגי הקרוטיס והורטברליס מצד ימין ושמאל , בחלקם לא נמצאו רבדים טרשתיים ובחלקם כן .המשותף לכולם- זרימת דם תקינה .גם בבדיקה שעשיתי בשנת 2007 נרשם בכל סוגי הקרוטיס "ללא הפרעה המודינמית" .יש רק בעיה אחת והיא הקרוטיס הפנימי מצד שמאל ואני מצטט את הכתוב בפיענוח - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים בעלי שוליים לא סדירים במוצא העורק לאורך ה-bulb ובחלקו המדיאלי נגרמת הצרות של פחות מ-50% . בבדיקה שעשיתי בשנת 2007 רשום - הודגמא הסתיידות קלה במוצא העורק אשר אינה גורמת להפרעה המודינמית . אשמח אם תפענח עבורי את הממצאים העכשוויים לעומת 2007 .תודה

ניקולא שלום אין תחליף להתייעצות עם רופא המתמחה בכלי דם ורואה אותך ואת הבדיקות. ל נראה שיש החמרה בבדיקה האחרונה. נראה שאין צורך בהתערבות או ניתוח. ממליץ לפנות באופן אישי למומחה בתחום. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב