תוצאות בדיקת אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

29/11/2010 | 20:21 | מאת: ענת

שלום רב, אבי בן 68 עבר בדיקת אקו לב במאמץ. לאחר מספר דקות הופסקה הבדיקה לבקשת אבי שחש עייפות וקשיי נשימה. חשוב לציין כי אבי סובל מעודף משקל רב. להלן תוצאות הבדיקה - אקו במנוחה - חדר שמאל גודל תקין, דפנות מעובים במידה קלה, אי ספיקה מיטרלית קלה עד בינונית. מהלך הבדיקה - דופק במנוחה 65 בשיא המאמץ - 128 (85%) לחץ דם במנוחה - 150/85 במאמץ 190/100. תגובה קלינית - לחצים בחזה בשיא המאמץ תגובה אלקטרוקרדיולוגית - סינוס טכיקרדיה עם צניחות 2-3 ST עם שיפוע יורד ב- AVF' III'II ו-V6-4/ איכות הדמיה ירודה אבחנות - הבדיקה קלינית ואלקטרוקריוגרפית חיובית. ללא שינוי בתפקטד חדר שמאל אך איכות ההדמייה ירודה. הוא הופנה להמשך טיפול אצל קרדיולוג אך התור עוד רחוק מאד ואנו מודאגים. האם יש סיבה ?

ענת שלום מתנצל על התגובה המאוחרת עקב שהייתי בחו"ל לפי הבדיקה יש חשד להיצרות בכלים המספקים דם ללב. מציע לדרוש תור דחוף אצל קרדיולוג ולשקול ביצוע צנתור של הלב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב