פורום שיקום הפה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - שיקום הפה ושתלים דנטליים
מטרת שיקום הפה הינה לשחזר את התיפקוד התקין של מערכת הלעיסה ואת האסתטיקה של החיוך. ההתמחות בשיקום הפה (פרותטיקה) הינה התמחות רחבה ביותר ברפואת השיניים, אשר דורשת כארבע שנות לימודי המשך אקדמיות נוספות ללימודי הבסיס, במהלכן רוכש המומחה לשיקום הפה ידע מקיף וכישורים לשמש כמאבחן וכמטפל עיקרי במקרים בהם קיים חסר שיניים חלקי או מלא, שחיקת שיניים, בעיות שיניים ומנשך מולדות, נרכשות או כאלה הקשורות להזדקנות ובעיות יחודיות באסתטיקה. השיקום מתבצע על-ידי השלמת שיניים חסרות, עמדה וצורה תקינה של קשתות השיניים והשגת איזון נכון במגעים שבין השיניים בקשת העליונה והתחתונה. במסגרת הכשרתו רכש המומחה לשיקום הפה יכולת ביצוע ברמה גבוהה של שחזורים שונים מכל התחומים של רפואת השיניים המשקמת וגישה שיקומית טיפולית במקרים מורכבים ומיוחדים, המצריכים טיפול באמצעות שתלים דנטלים - תכנון מיקומם בפה והשיקום על גבי השתלים ואתגרים מיוחדים באסתטיקה של החיוך.
1152 הודעות
1123 תשובות מומחה

מנהל פורום שיקום הפה

22/04/2008 | 02:53 | מאת: ravit

שלום, אשמח לקבל יעוץ, אני בת 61, אחרי שיקום פה, החלפת כתרים בשתלים, לאחר הניתוח הראשון סבלתי ממשוכות ממוגלה שנזל לי ישירות לפה, אחרי שלושה חודשים והרבה אנטיביוטיקה, החליטו לפתוח לי מחדש את הניתוח כי לא הבינו את סיבת המוגלה, כיום אחרי שפתחו לי בשנית, המוגלה שוב חזר, החליפו לי את האנטיביוטיקה ואני די מרגישה שהרופאים אבודים ועושים בי ניסויים בלי שיש להם מושג מה הסיבות למוגלה וגרוע מכך, מה יפתור לי את הענין. מיותר לציין שאני סובלת נורא, כבר חצי שנה שאני עם בעיות מאד רציניות בפה, כאבי ראש עזים, מוגלה בלתי פוסקת ואני כבר לגמרי אובדת עצות ומאד מפחדת שאני רק עושה לעצמי עוד נזק עם האנטיביוקטיקה שאני לוקחת כבר חצי שנה, מריצים אותי מרופא לרופא, ממומחה כזה לאחר ואני כבר לא יודעת מה לעשות אשמח להכוונה כלשהי בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2008 | 21:05 | מאת: רופא שיניים

רוית,ערב טוב, לצערי הסיפור לא נשמע מעודד,כדאי להתיעץ עם כירורג בלתי תלוי,כלומר מומחה לכירורגיה שאינו נמצא בקשרי עבודה עם הרופא האישי שלך.זאת על מנת לקבל חוות דעת אובייקטיבית ככל האפשר תצליחי !

28/04/2008 | 22:49 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רוית שלום רב, אם כבר ביקרת גם אצל מומחים ולא קיבלת תשובה לבעיותייך, תפני לקבלת יעוץ באחת ממחלקות לניתוחי פה ולסת בבית חולים באזור מגורייך, כשאת מצוידת בצילומים עדכניים. החשוב הוא לבצע אבחנה נכונה לבעיה הקיימת ולתת טיפול מתאים שעלול להיות גם הוצאת שתל שנכשל וגורם למוגלה. בהצלחה

17/04/2008 | 22:32 | מאת: סיוון

יש לי על הלשון נקודות אדומות בולטות שיוצאות החוצה בסוף הלשון קרוב ללוע, ובנוסף לזה קצת נקודות אדומות על משטח הלשון מפוזרות ממש קטנות. אני נורא מודאגת מזה, ואודה לכם אם אדע במה מדובר. פניתי לרופא משפחה, אך לא קיבלתי טיפול לכך משום שלא ידע מה זה, למי אני יכולה לפנות שמתמחה בעיניין ויכול לומר לי בוודאות מה זה? אם יש לך מושג מה זה אשמח לקבל תשובה בתודה סיוון.

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2008 | 22:57 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

סיוון שלום רב, לא ציינת אם יש לך סימפטומים כלשהם וכמה זמן זה קיים. בכל אופן, פטרייה מופיעה לרוב דווקא כציפוי לבן על הלשון וקיימת צריבה וריח לא טוב. אני ממליץ להבדק ע"י רופא שינייים ואם הוא לא יידע, אז לרופא שיניים המומחה לרפואת הפה. אם זה בכל זאת פטרייה, לא לדאוג, הטיפול קל יחסית ומצריך מריחת משחת דקטרין ג'ל או כדורי מציצה מתאימים שכמובן דורשים מרשם רופא שיניים. בהצלחה.

29/04/2008 | 13:06 | מאת: סיוון

זה כבר קרוב לחמישה חודשים, אין שום צריבה או ריח לא טוב מהפה. אבל רק במקום של הלשון איפה שקיימת הפטרייה אם זה פטרייה יש מין ציפוי לבן(על הלשון קרוב ללוע כמו שציינתי קודם). האם מדובר בפטרייה? תודה רבה על ההעזרה סיוון.

99 אחוז מדובר בבלוטות הטעם שלנו - יש הרבה מאוד שמפוזרות על כל הלשון, הגדולות שבהן נמצאות בשורש הלשון ומסודות בשתי קבוצות באלכסון , רוב האנשים נבהלים כשהם מגלים אותם לראשונה , באזור זה בדכ יש גם את השכבה הלבנה ההיא - שהיא בריאה לחלוטין - צירפתי לינק של מפה שמתארת בערך את לשון ואת בלוטות הטעם פטריה בפה יכולה להיות - קנדידה -שכבה לבנה על כל הלשון !!!!, או סוג אחר שיוצר חישוקים אבל דקטרין אוראל ג'ל פותר זאת תוך 4 ימים

01/05/2008 | 16:28 | מאת: מיכל

http://www.tmurot.org.il/uploadedImages/tongue2_anat500.gif

ד"ר מיזיריצקי איתן היקר שלום רב אני בן 47 והשן הבינה הזו שירתה אותי ללא בעיות מלבד סתימת אמלגם אחת ישנה מאוד במשך שלושים שנה והיא יושבת בצורה מושלמת מול שן הבינה התחתונה ומסיעת מאוד ללעיסה, לכן רב רצוני שלא להגיע לידי עקירה ואם אפשר גם לא לטיפול שורש או לפחות ללא צורך בכתר. לאחרונה התפתחה בה רגישות קיצונית לקור ויש גם תגובה מסוימת בנקישה אבל אין כאבים סתם. הומלץ לי לנסות להחליף בשלב ראשון את הסתימה מתוך תקווה שזה יספיק ולא יהיה צורך בטיפול שורש.[מקסימום אבזבז עלות סתימה] רופא שיניים המתמחה בלייזר טוען שהטיפול שלו בלייזר מחטא יותר ומדויק יותר ויש לו רוב הסיכויים למנוע מצב של טיפול שורש. לעומת זאת רופא אחר בעל מוניטין רב טוען בדיוק ההפך הגמור שמגיעים אליו רבים לטיפול שורש לאחר שהכינו להם את החלל לסתימה באמצעות לייזר והוא כמובן מתנגד לחלוטין לשיטה זו. ד"ר מיזריצקי היקר אודה לך מאוד מאוד עם תסייע לי בחוות דעתך ומנסיונך.

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2008 | 11:36 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

גילעד שלום רב לך, כאשר קיימות שתי דעות של רופאים טובים אשר כה מנוגדות אחת לשנייה, האמת נמצאת כנראה באיזה שהוא מקום באמצע. זמן רב לפני הופעת הלייזר ככלי עזר ברפואת השיניים וגם ברוב המקרים עדיין היום, הסתימות מבוצעות ללא עזרת מכשיר הלייזר ובהצלחה מרובה. אין ויכוח לגבי יכולת החיטוי של הלייזר אך יש ויכוח לגבי הדיוק ויכולת השליטה של רופא השיניים בדיוק העבודה עם קרן הלייזר לעומת המקדח. מבלי להכנס יתר על המידה לחילוקי הדעות שבין הרופאים, לגופה של בעייתך, שן שיש בה רגישות קיצונית כדבריך לקור ולניקוש, מרבית הסיכויים שזקוקה לטיפול שורש. חסרה לי גם אינפורמציה מה רואים בצילום הרנטגן; האם יש עדות לדלקת בשורש? בכל אופן אם ברצונך להשאיר בכל מחיר את השן, יש צורך בביצוע טיפול שורש ע"י מומחה ולאחר מכן מבנה. מקווה שעזרתי, בברכת חג שמח

ד"ר איתן מיזירצקי היקר תודתי העמוקה לתשובתך המועילה. בצילום הרנטגן אין רואים משהו מיוחד ואין עדות לדלקת בשורש. לכן בדעתי לנסות החלפת סתימת האמלגם לסתימה בחומרים מורכבים מתוך תקווה ותפילה שלא אגיע לטיפול שורש. בברכת חג שמח

06/04/2008 | 10:48 | מאת: שי

צילום צריך לעשות לשיקום הפה?

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2008 | 19:21 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

לצורך שיקום פה יש צורך בצילום סטטוס ואם חסרות שיניים ושוקלים לבצע שתלים דנטאליים, אז גם צילום פנורמי. בשלב שני יתכן ויהיה צורך גם בצילום C.T. בעניין קבלת החלטה על שתלים.

03/04/2008 | 19:58 | מאת: ענבר

אני בת 50, בריאה, וסובלת מאפטות הרבה שנים, שאלתי את רופא השיניים על כך והוא אמר שאולי יש בעייה אימונולוגית בדם ושצריך לבדוק, אך אינו יודע בדיוק איזו בדיקת דם יש לעשות. האם תוכל לעזור לי בכך? יש לציין שהאפטות מופיעות פעם בכמה שבועות. תודה !

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2008 | 21:20 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ענבר שלום, לצערנו לא ידוע בדיוק המקור והסיבה לאפטות. מעדויות של מספר רופאי שיניים, טיפול בלייזר מקצר את הופעת הנגע ומעלים את האפטה.

02/04/2008 | 03:52 | מאת: איריס

לפני שבוע עברתי חידוש טפול שרש משום שהיה צורך לבנות גשר מעל השן ולא בגלל בעייה בטיפול הישן. למחרת הטיפול כשהתלוננתי על כאבים חזקים יעץ לי הרופא (הנמצא רחוק ממקום מגורי) להוריד את הכתר הזמני. הורדתי אך הכאבים לא שכחו ואף התפשטו, מושכים מבסיס הלסת מתחת לאוזן ועד העיין תוך תחושת נימנום של האזור, וכל 4 שעות נאלצתי לקחת כדור. לאחר חמישה ימים הגעתי לרופא, שבדק ואמר כי הבעיה אינה בשרש אלא בחניכיים, וכי ניקה את האזור והשאיר אתץ השן "פתוחה" וכי כעת הכאב יעלם. בגלל חששותי אמר כי אוכל לקחת אנטיביוטיקה למשך 3 ימים ולהרבות בשטיפות קורסידול. שאלתי אם לפנות למומחה חניכיים ואמר שאין צורך. כעת, יום וחצי אחרי, הכאב אמנם פחת, אך עדיין חניכיים מימיים, לחץ מבסיס הלסת מתחת לאוזן וכאב. כששאלתי האם לפנות למומחה חניכיים אמר שאין צורך. האם תחושת הכאב וסוגו לאורך זמן רב כל כך נורמאלית? אם לא, למי עלי לפנות, רופא רגיל או מומחה חניכיים? ושאלה נוספת, מבנה יצוק שאינו עשוי ממתכת אלא סוג של פלסטיק, האם יש דבר כזה? מה איכותו ביחס למבנה מתכת?

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2008 | 21:16 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

איריס שלום רב, הייתי ממליץ לפנות למומחה לטיפולי שורש כיוון שהכאבים החלו לאחר חידוש טיפול שורש. הוא גם ידע לומר אם מקור הכאב הוא מהחניכיים ואז יש לפנות למומחה לחניכיים. מבנה מורכב מבורג מתכתי ומסתימה גדולה שבד"כ עשויה מחומר בצבע השן שנקרא שרף מרוכב.

31/03/2008 | 19:59 | מאת: דורית

שלום ד"ר.האם תוכל להמליץ לי על רופא שיניים טוב באזור המרכז שעובד עם הביטוח מכיוון שאנני מוצאת רופא שיניים טוב.תודה דורית [email protected]

03/04/2008 | 21:11 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דורית שלום רב, לצערי אין מטרתו של הפורום להמליץ על רופא כזה או אחר ואני מקווה שתעשי בסופו של דבר את הבחירה הנכונה שמורכבת תכמה פרמטרים: המלצות ומקצועיות הרופא, קירבה ונוחות(חנייה וכו), ניקיון המרפאה והצוות המטפל, סבלנות הרופא בפגישה הראשונה, שעות עבודה מתאימות. (הרשימה לא בהכרח כתובה לפי סדר החשיבות). המון הצלחה!

29/03/2008 | 21:48 | מאת: דני

מה ההבדל בין מבנה יצוק למבנה המבוצע במםרפאה ומתי נהוג להשתמש בכל אחד מאלה? האם יש אפשרות להשתמש בשורש של שן טבעית כעמוד בגשר גם אם לא נותרה לה כל כותרת? הוצע לי : כתר מזירקוניה. האם באמת הוא הטוב ביותר? מבנה יצוק ממתכת ללא זהב. האם יש עם זהב? מה ההבדל? ומה כדאי? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2008 | 22:31 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דני שלום, מבצעים מבנה יצוק כאשר אין מספיק חומר שן טבעית וכותרת השן הרוסה. אם אין בכלל כותרת יש אפשרות לבצע ניתוח חניכיים שנקרא הארכת כותרת וכך ניתן לבצע מבנה וכתר ולא לעקור השורש. יש מבנים יצוקים מזהב ויש לזה משמעות לעומת מתכת לא אצילה בעיקר אם המבנה בא במגע עם החניכיים. כתר זירקוניה הוא כתר איכותי ואסתטי ומועדף באזורים בעלי חשיבות אסתטית גבוהה.

שלום רב אני מעוניינת להתחיל להשתמש במי פה לשימוש יומי לצרכי היגיינה ושימור הפה בלבד. טפו טפו כיום אין לי שום בעייה, לא חניכיים, ולא עששת, ולא ריח רע. לאחר בירורים שמתי לב שכולם ממליצים (גם באמריקה) על ליסטרין אבל מדגישים שהוא חזק ומכיל אלכוהול בריכוז גבוהה זה לא מזיק לטווח ארוך? ריכוז גבוהה של אלכוהול לא יכול לגרום ליובש פה? לעומת זאת אוקסיפרש (גם מוצר אמריקאי) אינו מכיל אלכוהול איזו מבין המוצרים היית ממליץ להשתמש על בסיס יומי שלא מזיק לטווח ארוך ולא צובע את השיניים וכמובן שלא ירגום ליובש הפה? תודה ליאת

לקריאה נוספת והעמקה
24/03/2008 | 08:19 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ליאת שלום, הליסטרין אינו מזיק אך הוא קצת חזק מידי למצבך, כשאת ללא מחלת חניכיים כלשהי. השטיפה השנייה שהזכרת מתאימה יותר לשימוש יומי עבורך, למרות שכמובן קיימים מוצרים רבים נוספים מסוג זה.

06/03/2008 | 11:42 | מאת: אוריה

איתן שלום, בצילומי הסיטי רואים בברור שאין מספיק עצם, גשר מרילנד עמד על הפרק אך כשלקחו לי מידות נקבע כי אין מספיק מקום וזה יפריע ללסת התחתונה. הפיתרון היחיד שעומד על הפרק לפי הרופאים שלי (רופאים פרטיים) הוא גשר הזרקוניה. ראיתי תמונות של עבודות שביצע הרופא שלי על פציינטים שלו והעבודה נראת נפלאה אך הפיתרון הזה מאוד יקר. נאמר לי גם ע"י הרופא שהוא ממוחה לשיקום פה ולסת שזה לא כ"כ טוב שאני עדיין עם פילפר מכיוון שזה דוחס את העצם עוד יותר ואז השיקום יהיה מאוד קשה. אני אובדת עצות, אני בחורה בת 24 בלי שן קידמית, הפילפר ברור לעין ובכל חיוך שלי אפשר לראות את השן הפגועה. העצת מחיר שקיבלתי היא בסביבות 16,000...... מה אני עושה???

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2008 | 17:22 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אוריה שלום רב, קשה לי להשלים עם העניין הזה שלא ניתן לבצע השתלה. כיום יש דרכים להשתלת עצם עם סיכויים מאוד גבוהים להצלחה, מה שכן יאפשר לך לקבל שתל בלי לפגוע בשיניים הסמוכות. בעניין המחיר, הוא נובע ההעלות של גשר זירקוניה ומאיכות הרופא המטפל בך. ברור שבחורה בגילך לא יכולה להסתובב עוד זמן רב ללא שן קידמית, על כן הייתי מציע לך להעזר בקרובי משפחה לגיוס הכסף ולעשות את הטיפול על הצד הטוב ביותר. בהצלחה !!

05/03/2008 | 15:17 | מאת: אוריה

שלום, לפני כשנה עקרו לי את שן 22 והשתילו גם עצם אך העצם לא הפכה לחזקה כך ששתל ירד מהפרק הוצע לי לבצע גשר חרסינה ע"ב כיפות זירקוניה. קיבלתי הצעת מחיר ונדהמתי...המון המון כסף. אני בחורה בת 24, אני כבר שנה שלמה מרכיבה פליפר, השן שנעקרה נמצאת ממש בפרונט ולא נוח לי. השאלה שלי היא האם קיימים פתרונות טובים אחרים אך לא כה יקרים?

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2008 | 09:22 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אוריה שלום, ראשית יש לוודא ב 100% שלא ניתן לבצע שתל וכתר כיוון שזה פיתרון שיקומי שלא מערב שיניים סמוכות: עשית צילום C.T.? פיתרון נוסף יכול היות גשר מודבק מסוג "מרילנד". זוהי שן שמייצרים לה שתי "כנפיים" בצדדים שמודבקות לשיניים הסמוכות באזור האחורי שלהן (לא נראות כלפי חוץ). לא בכל מקרה ניתן לבצע זאת ויש לבחון את המנשך שלך ואם יש מספיק מקום לשיחזור מסוג זה. בהצלחה.

29/02/2008 | 09:15 | מאת: עדי

שלום רב! עשיתי שני כתרים צמודים בשיניים קדמיות לפני כ - 4 חודשים. הרופא אמר שהוא שם לי בינתיים דבק זמני, כדי להתרגל ולבדוק שאין בעיות מיוחדות. רציתי לדעת כמה זמן אפשר להיות עם דבק זמני לכתר? והאם יש תחושה מסויימת שאפשר לדעת שיש להוריד את הכתרים ולשים דבק קבוע? בתודה מראש

05/03/2008 | 00:20 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

עדי שלום, ניתן להיות עם דבק זמני מספר שבועות בלבד ומומלץ להדביק קבוע כדי למנוע דלף של חיידקים מתחת לכתרים כשהדבק נשטף עם הזמן. אם אחרי שבוע הכתרים נוחים ונראים אסתטיים, מומלץ להדביק קבוע.

26/02/2008 | 16:42 | מאת: רינת

לפני כחודשיים וחצי ביצעתי אמפוטציה + רגנרציה, עד היום השן לא מתפקדת כראוי ויש כאב קל ואי נוחות באזור במיוחד בזמן הלעיסה - האם זה נשמע סביר והגיוני? דבר שני שיותר מטריד אותי הוא כאב בלחי ( סינוס ??.) - האם יכול להיות קשר או שזה אולי סינוסיטיס ? ואם אפנה לא.א.ג (שזה באיזור מגוריי) ולא לרופא השיניים (המרוחק מידי ממני) ואעשה צילום של הסינוסים - האם הוא יוכל לדעת אם מדובר בבעיית סינוסים או שיניים ? מראש לך אני מודה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2008 | 21:55 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רינת שלום, יתכן שיש עדיין אי נוחות קלה בשן בזמן לעיסה, אך תחושה זו אמורה להיות במגמת ירידה עם הזמן. רופא א.א.ג. יידע לאבחן בעיה בסינוס כיוון שזה בתחום התמחותו. בהצלחה.

27/02/2008 | 22:04 | מאת: וידע לזהוצ אם זה קשור לשן?

.

25/02/2008 | 16:20 | מאת: אורלי

שלום. יש לי בעיה שמאוד מציקה לי ואשמח אם תוכלו לעזור לי. יש לי שכבה לבנה עבה מהרגיל על הלשון, והדבר אינו מועיל לריח הפה שלי. אני מרגישה שכל דבר שאני אוכלת נתפס על השכבה הלבנה (שנמצאת ברובה יותר פנימה בפה), והריח של אותו מאכל נשאר לאורך זמן. ביקרתי אצל מומחה לשיקום הפה, הוא אמר לי לשתות מים עם סודה ולנקות עם מנקה לשון, ובנוסף לשתות 8 כוסות מים ביום (מה שאני עושה כל הזמן). עשיתי זאת במשך תקופה רבה בציפייה שתרד לי השכבה הלבנה הזו, אך ללא הועיל. הדבר מאוד משפיע עליי ועל שגרת החיים שלי, ואשמח לתשובה. תודה :, אורלי.

25/02/2008 | 20:00 | מאת: אורלי

רציתי לציין בנוסף שבדקתי כל אפשרות נוספת שתגרום לריח רע מפי, אך לא התגלתה שום בעיה. אשמח אם תעזור לי. תודה, אורלי 18.

25/02/2008 | 22:51 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אורלי שלום, אם אמצעי ניקוי רגילים לא מסירים את השכבה הזו, אני ממליץ לבצע בדיקה (ניתן לקבל הפנייה גם דרך רופא המשפחה) לנוכחות פטרייה בפה. במידה וכן, ניתן לטפל באמצעות משחת ג'ל אוראלי של דקטרין. בהצלחה.

24/02/2008 | 22:29 | מאת: יעל

שלום לרופא פניתי לרופא שיניים בקשר לריח פה. הוא המליץ לי על מי שטיפה gingi lacer שיש בהם אבץ. אני בת 56. מה דעתך? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
25/02/2008 | 22:54 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יעל שלום, לריח רע יכולים להיות מספר גורמים אשר חלקם קשורים לשיניים וחניכיים (ולחלל הפה באופן כללי) ואחרים למערכת העיכול או הנשימה. רופא השיניים צריך לבדוק את כל הגורמים האפשריים ואחר כך, על דרך השלילה, שאר הדברים יבדקו. הברשת הלשון יכולה לעזור וגם התכשיר שהומלץ לך יכול להיות יעיל. בהצלחה.

18/02/2008 | 17:37 | מאת: אייל

שלום דוקטור- האם ניתן להגיע למרפאתך, בתאום מראש כמובן, ללא תשלום או מחויבות, עם צילומי סטאטוס שקיבלתי היום, כדי לבדוק האם ניתן לחדש את טיפול השורש שעברתי בצבא לפני כ 20 שנה או שהפתרון היחיד הוא עקירה ושתל? תודה. מדובר על מבנה ללא כתר שנסדק בספונטאניות.

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2008 | 21:57 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אייל שלום רב, במסגרת הפורום אני משתדל לענות על שאלות כלליות ולמסור מידע כללי בנוגע לתחומים השונים של שיקום הפה, לגבי שאלות הקשורות למרפאתי תוכל להתקשר ישירות למרפאה והבנות במרפאה ישמחו לענות לכל שאלה יום טוב!

18/02/2008 | 22:26 | מאת: אייל

אוקי ד"ר מיזיריצקי...אשאל את שאלתי כך: האם קביעה של צורך בעקירה , שתל מבנה וכתר לגבי של התבקעות סתימת שורש היא ברמה גבוהה של ודאות, או שלמרות שכך קבעו שני רופאי שיניים כלליים בקופת החולים, ייתכן (כפי שאני כל כך רוצה להאמין) שניתן להציל את שן 46 היפה שלי... להווי ידוע שאת התהליכים הבלתי הפיכים משאירים לסוף...הלא כך? מודה לך מקרב לב על ההתייחסות. אייל הר-טוב www.river.co.il

18/02/2008 | 17:32 | מאת: שלומית

שלום, בעלי סובל משיניים קדמיות שגדלו עקום. יש לו 2 כתרים בחותכות העליונות הקדמיות, ובלסת התחתונה השיניים כל כך עקומות שהן מתחילות להתנדנד. בייעוץ רופא שיניים ואורטודנט הומלץ על יישור בעזרת גשר. ובעלי מסרב בכל תוקף לשים גשר, בטענה שהלסת לא מספיק חזקה וכל תזוזה תגרום לנפילת השיניים.וכמובן בגלל האסטטיקה. האם יש קשר והאם קיים פתרון יישור אחר? אודה לך מאוד. שלומית.

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2008 | 21:39 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שלומית שלום, אם השיניים מתנדנדות זה כנראה תוצאה של מחלת חניכיים ובמצב כזה אסור להתחיל טיפול אורתודונטי עד לריפוי ושליטה על בעית החניכיים. בעניין האסטתיקה, קיימות שיטות לישור שיניים מבלי שיראו את הטבעות המתכתיות. המלצתי היא קודם כל להבדק ע"י מומחה לשיקום הפה כדי שיחליט מה תוכנית הטיפול המתאימה ביותר לבעלך ובשלב השני לפנות למומחה ליישור שיניים. בהצלחה!

09/02/2008 | 20:53 | מאת: עדנה

זה כ- 7 שנים יש לי מן לובן מגעיל על הלשון. ישנה מן הרגשה של כבדות בלשון. אני כל בוקר משפשפת את הלשון עם מברשת שיניים וזה לא עובר. ממה זה נובע? מה ניתן לעשות כדי שזה יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2008 | 07:25 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

עדנה שלום, אני מקווה שבמשך כל התקופה הזו נבדקת ע"י רופא שיניים או רופא בעניין זה. יתכן ומדובר בפטרייה, אז כדאי לבצע בדיקה בכיוון הזה דרך רופא המשפחה, רופא אף אוזן גרון או רופא שיניים. במידה וזה פטרייה ישנו תכשיר בשם דקטרין ג'ל הדורש מרשם רופא. בהצלחה

12/02/2008 | 20:12 | מאת: עדנה

רופאי שיניים לא אמרו כלום לגבי הבעיה, אבל רופא משפחה נתן לי את הג'ל שדיברת עליו, וזה לא עבר ונישאר באותו המצב. דרך אגב בעבר היו לי מן שערות על הלשון והלשון היה אפור, ולקחתי כדורים. השיערות עברו אבל נישאר הלובן. מה זה יכול להיות האם יש טיפול שכדאי לנסות? ואודה לתשובתך.

12/02/2008 | 20:18 | מאת: עדנה

הלכתי לרופאי שיניים אך לא דיברו איתי על זה כלל. בעבר לקחתי את הג'יל אך זה לא עזר לי. דרך אגב, בעבר היו לי מן שערות אפורות על הלשון לקחתי כדורים שאני לא זוכרת את סוגן והשערות עברו במשך הזמן. יכול להיות שחידק בקיבה משפיע כך על הלשון? מכיון שלקחתי כדורים של 10 ימים לטיפול בחידק והיו לי שינויים בלשון. לטובה. אך הכדורים לא עשו לי טוב והפסקתי לאחר כ-5 ימי טיפול. יש דרך נוספת לפתור את הבעיה שלי? אודה לתשובתך.

07/02/2008 | 15:22 | מאת: רון

מדוע רווחת הדעה ששתלים בשיניים קדמיות קשות לביצוע מבחינה אסטתית? מה ההבדל בין שתל בשן קדמית לשתל בשן אחורית?

07/02/2008 | 23:58 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רון שלום, שתל באזור קידמי דורש מיומנות והבנה גדולים יותר מצד הרופא המשתיל כיוון שהתוצאה (הכתר על השתל) חייבת להיות ברמה אסתטית גבוהה מאוד. טעות במיקום או זוית השתל תגרור אחריה בעיה אסתטית של הכתר.

08/02/2008 | 08:18 | מאת: רון

אך האם לא ניתן להתאים את הכתר בצורה כזו שיהיה יפה אפילו אם השתל טיפה לא בזווית הנכונה???? כלומר חשיבות הרופא המשקם... בקיצור איך אפשר לדעת מה לבחור כי ישנה אופציה של גשר בלי השן הקדמית אך נאמר לי שתיתכן בעייה של נסיגת חניכיים...

07/02/2008 | 03:48 | מאת: גודי

הנני מטופלת שנתים וחציי בשקום הפה. ( הוצאת שיניים,ניתוחים של הרמת סינוסים והוספת עצם ,שתלים גשר זמני ) במהלך זמן זה גיליתי שאני אלרגית לאקריל וגם לדבק שנקרא איירין.האלרגיה מתבטאת בנפיחות חזקה ,אודם , כאבים וגם פצעים בפה (אפטות). זה מתבטא למחרת הטיפול ונמשך מספר ימים.. היות והטיפול טרם הסתיים. איך אני מתגברת על תופעה זו?

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2008 | 23:49 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ניתן לעשות לך גשר זמני לא מאקריל אלא מומר קומפוזיטי ולהדביקו עם דבק אחר ולא זה שגרם לרגישות. בהצלחה

04/02/2008 | 23:24 | מאת: אלי

שלום, עשו לי עקירה של שן טוחנת תחתונה (הגדולה) לפני חודשיים וחצי. עד עכשיו אכלתי רק בצד השני אולם כעת החלטתי להתרגל לאכול בצד של העקירה על ידי השן שלידה (שיותר קרובה לקדמת הפה) וזאת כדי "להעביר עומס" מהצד השני (יש לציין שבצד השני יש לי שן טוחנת עם כתר). שאלתי היא האם זה בסדר לאכול על הצד שבו עקרו לי את השן על אף שהשן שמשמשת ללעיסה היא לא ממש טוחנת? האם זה לא יגרום לה נזק? אני מתלבט עדיין לגבי שתלים ובנוסף עוד 4 חודשים אני מתחתן וטס לירח דבש לאחר מכן ודי חושש שהשתלה לפני יכולה לגרום סיבוכים סמוך לחתונה או בטיול בחו"ל. האם ניתן ורצוי לבצע השתלה כחצי שנה ויותר לאחר העקירה או שמומלץ לעשות מייד כ-3 חודשים אחרי העקירה?

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2008 | 23:46 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אלי שלום, אין מניעה להתחיל לאכול בצד שבוצעה בו העקירה. הזמן האידאלי להשתלה אחרי עקירה הוא חודש וחצי. בהצלחה ומזל טוב.

27/01/2008 | 09:24 | מאת: שלי

לפני מספר שנים התקינו לי כתרים בשיניים 21+22 וכתוצאה מכך החניכיים נצבעו בשחור לפני כשנה החלפתי את הכתרים למתכת חצי אצילה, האם ניתן להסיר את הצבע השחור שנוצר בחניכיים באמצעות לייזר? אם כן , אשמח לקבל המלצות למרפאות שיכולים לטפל בבעיה שלי.

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2008 | 21:37 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ישנם מקרים בהם ניתן למיטב ידיעתי להעלים פיגמנטציות (כתמים) בחניכיים עם לייזר. קשה לי להמליץ מחוסר ידע מספיק, לכן שלי, עלייך לבדוק טוב טוב לפני שתפני לקבל טיפול ממישהו.

26/01/2008 | 21:07 | מאת: סובל

כמה ימים שאני סובל מכאבים בשן בינה עקב דלקת שהתפתחה לי באיזור... נאמר לי שאצטרך עקירה כנראה של השן בינה התחתונה.. שמעתי לא מעט סיפורים על סיבוכים שנהיו עקב העקירות ואני נורא מפחד מזה... האם העקירה היא הכרחית או שאפשר לוותר על זה ולסבול מהכאבים..? עדיף לעשות עקירה בבית חולים או שדרך המרפאה של קופת חולים כללית גם טוב? הבנתי שחייבים מישהו מומחה בעניין הזה...

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2008 | 21:38 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רצוי לקבל טיפול ממומחה לכירורגיה פה ולסת. עדיף לטפל כיוון שזה יחזור שוב ושוב.

26/01/2008 | 20:52 | מאת: יעקב

שלום אני מטופל כמעט חודשיים אצל רופא שיניים בגלל כאבי שיניים מתחת לגשר בצד שמאל. הרופא ניסר את הגשר הקיים והתחיל בטיפול חניכיים אשר היו מודלקים מאד והרכיב גשר זמני. הטיפול כלל משחה אנטיביוטית גרמנית שאותה החדיר לתוך 2 כיסים ועל החניכיים המודלקים פעמיים בשבוע וגם לקחת כדורי מטרוג'יל 3 ליום במשך 14 ימים.לצערי זה לא עזר והוא שלח אותי ליעוץ אצל רופא מומחה לכירורגית פה ולסתות. המומחה אבחן Chronic Advanced Periodentilitis עם ספיגת עצם מתקדמת במספר אזורים.שיניים מקסילריות משמאל רגישים.שן 23 עם כיס בעומק 12 מ"מ.כמו כן שן 27 עם ספיגת עצם מתקדמת אובאלרית.המליץ גם על תכנית טפול מלאה פרינדינטלית וגם לעקור שיניים 16,23,27. זה לא נראה לרופא שיניים הנוכחי ולטענתו לעקור שיניים זה הכי קל בשבילו ואת זה הוא מנסה למנוע ע"י הטיפול התרופתי. לטענתו אפילו הכיס נסגר קצת והוא כרגע רק 5 מ"מ אבל הכאבים אצלי באותו אזור לא חלפו. הוא טוען שיתכן שאצלי קימת בעיה הורמונלית אשר מפריעה לריפוי החניכיים או שהתרופות שאני לוקח מפריעות לריפוי אבל כנראה שאינו יודע איזה מהן ? אני לוקח Omepradex 20mg/Tegretol CR 200mg/Micropirin 100mg/Alendronate 70mg/Vitamin D/B12 ומינרל Ca. אני נמצא בטפול אצל אנדוקרינולוג בגלל ירידה בצפיפות העצם בדרגה גבולית.אצל נורולוג בגלל כאבים בעמוד שדרה צווארי ולכן לוקח טגרטול. אין לי מושג על בעיה הורמונלית. מאד אודה לך אם תעזור לי לכלכל את צעדי כדי להפסיק את כאבי השיניים/חניכיים. ושוב תודה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2008 | 21:36 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שלמה שלום, ראשית רצוי שעם הבעיות שיש לך תטופל על ידי מומחים: מומחה למחלות חניכיים ומומחה לשיקום הפה לקבל החלטה שיקומית לגבי תוכנית הטיפול, לאחר עקירת שן/שיניים במידת הצורך.

24/01/2008 | 19:01 | מאת: אירית

יש לי סתימה שחורה בשן 34. בגלל שהשן די קדמית ביקשתי מהרופא שיחליף לי אותה בלבנה. אין לי שום בעיה בשן. הסתימה די קרובה לשורש, לכן הרופא אמר שהוא רק יוציא את הסתימה ולא ינקה כדי לא להגיע לשורש ואז ישים את הסתימה הלבנה. זה באמת טוב? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2008 | 21:31 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אירית שלום, כשמוציאים סתימה ישנה בוודאי לא משאירים אזורים לא נקיים וכך אני מאמין שנהג גם רופא השיניים שלך.

29/01/2008 | 23:35 | מאת: אירית

לרופא, תודה על תשובך אין לי עששת בשן אני רוצה להחליף את הסתימה בגלל אסטטיקה האם זה בסדר לא לנקות אלא רק להוציא את הסתימה? בתודה מראש

24/01/2008 | 00:10 | מאת: ירון

במהלך בדיקה שגרתית נאמר לי כי שן מתחת לכתר רקובה מה משמעות "שן רקובה" ? נאמר לי שאין דלקת אך אם השן הרקובה לא תוחלף היא תדביק את האחרות הסמוכות האכן, נכון הדבר? מה הטיפול המומלץ? מדובר בשן שהיא חלק מגשר.

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2008 | 21:24 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ירון שלום, רקובה המשמעות נגועה בעששת. זה נגרם ע"י חיידקים ולכן זה יכול להדביק את השיניים השכנות. אין בררה, אלא להסיר את הגשר, לטפל בשן ולנסות להצילה ולעשות גשר חדש.

17/01/2008 | 14:14 | מאת: ריקי

באיזה שלב ומתי כדאי לעשות ? האם יכול להיגרם נזק במידה ועוושים הקצעת שורשים כאשר לא ממש יש את הצורך? מי הרופא שעדיף שיבצע זאת? או - האם שיננית באמת מוסמכת לכך?

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2008 | 11:14 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ריקי שלום, מבצעים הקצעת שורשים כאשר קיימת בעית חניכיים כמו כיסים עמוקים וטיפול של סילוק אבנית רגיל לא עוזר. זה בעצם השלב האחרון לפני ניתוח חניכיים. עדיף שיבצע זאת מומחה למחלות חניכיים - פריודונט אך כל רופא שיניים או שיננית יכולים לבצע זאת בהצלחה. הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית שניתנת ע"י הרופא כמובן.

15/01/2008 | 09:24 | מאת: אורטל

שלום ד"ר אני כותבת אליך בנושא דחוף לאבי נעקרו כל השיניים בלסת העליונה וכעת הוא מנסה להסתגל לתותבת שלמה ,השאלה היא האם ניתן לבנות את החיך של התותבת ( הפלסטיק הורוד שמכסה את מרבית החיך) מחומרים אחרים ולא מאקריל ,מחומרים שיקלו עליו את רפלקס ההקאה ? רופא מסוים טען שניתן לבנות את החיך ממתכת דקה שמקלה ונוחה יותר האם זה נכון ? מצפים לתשובה בהקדם תודה .

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2008 | 20:02 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אורטל שלום, לא מקובל להכין תותבות שלמות עם מתכת בחיך. זה מגדיל את משקל התותבת. מקובל להכין אותן מחומרים אקריליים. אולי אפשר קצת לקצר את הגבולות האחוריים של התותבת כך שיפחית את רפלקס ההקאה ועדיין לא ייפגע הואקום. בברכה,

12/01/2008 | 10:51 | מאת: בנר

היות ושיני נשחקו(מזה שנה אני עם סד לילה)רופא משקם(לא מומחה)רצה לשים לי כתרים על רוב השיניים..,ביעוץ עם רופא שיקום מומחה התנגד ואמר שינך שחוקות אבל ללא רגישויות והמליץ על שיקום מינימלי עם הגבהה מינימלית ע"י מספר כתרים וחומר קומפוזיט. בעקבות ההתלבטות התחלתי להתעניין בנושא ומסתבר שיש שיטת מילוי/הגבהה שלא נידונה איתי ע"י הרופאים וזה נקרא inlay/onlay ולפי הפרסום במיוקליניק תוספת לשן בשיטה זו גם מונעת טיפול שורש והשחזה דרסטית וגם מוסיפה כ50--75% לחוזק השן נם הרופא המומחה שדן איתי בהגבהה ע"י חומר קופפוזיט דיבר שהוא יבצע את ההגבהה ולא רק יכין את המשטח לתוספת שתוכן במעבדה, האם בארץ לא מקובל תוספת inlay/onlay ומאחר ששיטה זו הולמת מאד את מה שקויתי לפגוש אצל רופא שיניים ,היכן אני יכול לברר אפשרות טיפול ע"י שיטה זו?

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2008 | 18:11 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

בכר שלום, שיטת הINLAY/ONLAY מוכרת ונמצאת בשימוש להחלפת סתימות גדולות או במקרים בהם נדרש שיחזור נרחב של השן ללא כתר חרסינה מלא. החומרים בהם עושים שימוש בד"כ הם: חרסינה, קומפוזיט וזהב (למרות שבארצנו מראה זהב לא נחשב לאסתטי אך בארצות אחרות, כן). מבחינתך, היות ואתה שוחק שיניים ומפעיל כנראה בלילה כוחות עצומים ובלתי מבוקרים ש"י שרירי הלעיסה, סביר להניח שתשבור שחזורים כאלה העשויים מחרסינה ללא תמיכת מתכת וגם תשחוק תוך זמן קצר יחסית את הקומפוזיט. יתכן שדווקא שחזורי מתכת (זהב או מתכת אפורה) יתאימו למקרה שלך. שיקום לשיניים שחוקות דורש ידע רב וניסיון מצד הרופא שרצוי שיהיה מומחה לשיקום הפה. נדרש שינוי גובה המנשך וברור שאת השיניים הקדמיות לא משחזרים בזהב אלא בכתרי חרסינה. תתיעץ ותשקול היטב לפני ביצוע טיפולים בלתי הפיכים בשיניך.

11/01/2008 | 00:17 | מאת: ליטל

במשך השבוע האחרון אני סובלת מטעם מר בפה. אני בהריון. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה אמור להדאיג אותי?

לקריאה נוספת והעמקה
11/01/2008 | 08:27 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ליטל שלום, במידה ואת מקפידה על צחצוח פעמיים ביום והשיניים והחניכיים שלך בריאים, רוב הסיכויים שמקור הטעם לא מהם. יתכן שאת סובלת מ"רפלוקס" - חדירה של מיצי קיבה לחלל הפה כתוצאה מהלחץ באזור הבטן בזמן ההריון; בכל אופן זו רק אפשרות אחת ויש לבדוק עם הרופא שמלווה את ההריון שלך יתכנות של סיבות נוספות. זה גם יכול לחלוף באופן עצמאי. תבדקי גם אצל רופא השיניים, ליתר ביטחון... בהצלחה!

10/01/2008 | 22:13 | מאת: פוצי

שלום יש לי שתי פלטות מלאות ללא שתלים,עשיתי אותם לפני שנה !!! העיניין שאני חורק שיניים והפלטות נשחקו לא מעט בתקופה קצרה זו . נאמר לי ששמו שיניים חזקות נגד שחיקה . האם זה לא זמן קצר מידי לשחיקת השיניים אם אכן שמו מה שאמרו ??? האם יש באפשרותי לדעת אם אכן שמים שיניים חזקות ? גם איזה נחשבות להכי טובות ? מצידי שיהיו מחרסינה אם זה אפשרי ? תודה מראש

11/01/2008 | 08:28 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

פוצי שלום, בד"כ תופעת שחיקת השיניים מתרחשת בעיקר בלילה בזמן השינה, כיוון שביום אנחנו אמורים להרגיש בזה ולחדול מהשחיקה. אפשרות אחת היא לישון בלי התותבות או בלי התותבת התחתונה וכך השיניים לא ישחקו יותר. אם התופעה מתרחשת במשך היום, אולי גובה המנשך שלך לא נכון וכתוצאה מכך ישנו "עידוד" לשחיקה כדי לחזור לגובה מנשך שאתה רגיל אליו. תבדק אצל מומחה לשיקום הפה כדי לקבל חוות דעת.

08/01/2008 | 15:23 | מאת: שגית

האם מישהו שיש לו סינוסיטיס מנוע מניתוח "הרמת סינוס" פתוחה לצורך השתלת שיניים? ואם כן - מה הפתרון שאפשרי עבורו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/01/2008 | 18:47 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שגית שלום, מישהו שסבל באופן חד פעמי מסינוסיטיס יכול לעבור הרמת סינוס פתוחה, אבל אם מדובר בחולה בסינוסיטיס כרונית (חוזרת) יש להוועץ קודם עם רופא אף אוזן גרון.

07/01/2008 | 06:08 | מאת: יעל

אחרי ביקור אצל שיננית עם הבת ( בת 12) היא מסרה שהפה אצלה מוזר כי יש לה שיניים קבועות שיוצאות בד"כ בגיל 12 ולעומת זאת שיני חלב שבאופן רגיל נופלות בגיל 8 עדיין בפיה... מה משמעות הדבר? יש לציין שנו מקפידות גם על בקורת תקופתית אצל רופאת השיניים שמעולם לא הסבה את ליבנו ל"בעייה" זו ובסה"כ כללי מצב פיה ושינה - טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2008 | 17:32 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יעל שלום, ראשית יש לעשות צילום פנורמי ובו נראה את התפתחות השיניים הקבועות בלסת. ישנה תופעה שחלק מהשיניים הקבועות לא בוקעות או שהנבטים שלהן לא קיימים. יש לאבחן זאת ולהערך בהתאם. בהצלחה

05/01/2008 | 05:53 | מאת: מיקי

ואיך זה בדיוק מתבצע? האם הכוונה שהשתל קצר יותר או שהוא בזוית משופעת ? מה המשמעויות והאם הנסיון בכך הוא מספיק? מתי כדאי וצריך להשתמש בפרוצדורה זו? מה דעתך על כך?

לקריאה נוספת והעמקה
05/01/2008 | 09:54 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מיקי שלום, המדובר הוא על הכנסת שתלים בזוית משופעת לעצם. בד"כ זה מתבצע כדי להמנע מהשתלות עצם בסינוסים בלסת עליונה או במקרים שחסרה עצם באזורים האחוריים בלסת תחתונה. במיקרים אלה מנוצלת העצם באזור הקדמי של הלסתות והשתל בזוית משופעת מאפשר להגיע עם שיניים מעט גם לאזור האחורי, שם לא הוכנסו שתלים. קיים נסיון רב של עשרות שנים אשר מתועד מחקרית ע"י אלפי מחקרים על שתלים מקבילים ולא בעלי זוית משופעת ועל השתלות עצם בסינוסים שאיפשרו ביצוע שתלים מקבילים. לפרוצדורה של שתלים משופעים אין עדיין תיעוד ומחקר שכזה ואני אומר זאת מבלי לפסול את השיטה. כמו כן ברור שכשהשתלים לא מוכנסים באלכסון, מוכנס בד"כ מספר כמעט כפול של שתלים, דבר שיעיל יותר ביומכנית (עמידה בפני כוחות לעיסה) ובטוח יותר במידה ואחד השתלים לא נקלט בעצם, כי אז בד"כ השיקום הפרותטי (הכתרים) לא הולכים לאיבוד, כי האחרים ימשיכו לתמוך את השיחזור. בשיטת השתלים האלכסוניים בד"כ מוכנסים 4-6 שתלים ללסת במקום שמונה, דבר המתבטא בחסכון כספי מסויים והמנעות מהשתלת עצם אם חסרה באזורים האחוריים.

29/12/2007 | 09:34 | מאת: דבורית

בהשתלת עצם סינטתית בין עצם שמשתחלפת לעצם הממלאה את החסר... מה עדיף?

29/12/2007 | 16:10 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דבורית שלום, בגדול ישנם שני מקורות לבניית עצם באזור בלסת בו חסרה עצם: 1) עצם סינטטית 2) עצם ממקור עצמי. העצם הסינטטית משוחלפת ע"י עצם טבעית ומהווה תשתית לבניית העצם החדשה. לעצם הטבעית של הפציינט יש יתרון שאין לה צורך בשיחלוףוהגוף מזהה אותה ומקבל אותה, אך החסרון הוא בכך שיש לבצע באותו פה שני ניתוחים: אחד להוציא את העצם ממקום אחד והשני להשתיל אותה באזור אחר. המשמעות יותר כאב ושני אזורים שצריכים להחלים במקום אחד. בסופו של דבר התוצאה זהה ולאחר מספר חודשים העצם נבנת בין אם המקור סינטטי או עצמי. הדבר שיותר משמעותי הוא היכולות והנסיון של הרופא המטפל.

27/12/2007 | 13:14 | מאת: ירדן

עקב פעילות כירוגית אנדודנטלית ונזק גרמי באיזור הושתל בפי עצם אשר כוסה בממברנה... כיום - 3 שבועות אחרי ביצוע הפרוצדורה עדיין השן אינה מתפקדת "כשן רגילה" ואי הנוחות בלעיסה עדיין קיימת.... כיצד, איך ומתי אני יכולה לדעת האם העצם נקלטה כראוי, כמה זמן עליי להמתין?

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2007 | 17:38 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ירדן שלום, בד"כ לאחר 3-6 חודשים ניתן לראות בצילום רנטגן שהעצם נקלטה. אני מקווה שאת במעקב וביקורת אצל הרופא המטפל כדי שיבדוק אם אי הנוחות שאת חשה היא בגדר הרגיל או חריגה. בהצלחה.

24/12/2007 | 22:44 | מאת: רינת

לאימי אין בכלל שיניים בפיה התותבת בלסת התחתונה מציקה לה מאוד, היא אינ יציבה ולעיתים אף פוצעת אותה היא מעוניינת לעשות שתלים היא בת 72 - סובלת בעיקר מבעיות אורטופדיות אך מעט מהלב מה הסיכווים/ סיכונים לאישה בגיל כזה היא חושבת לעשות 2 שתלים ועליהם תותבת עם קליקקלק (זכר-נקבה) האם תותבת כזו תספק לה יציבות? שכן הפרסומים הם all in four (4 שתלים)? מראש לכם אודה על הסבר.

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2007 | 08:42 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רינת שלום, אין מגבלת גיל לביצוע שתלים, במיוחד שגם אין מגבלות בריאות. גיל 72 נחשב לגיל מתאים ובהחלט 2 שתלים בלסת התחתונה יעזרו לאמך מאוד ביצוב התותבת. זה הטיפול הפשוט והבסיסי ביותר לשפר את איכות חייה עם התותבת התחתונה. כמובן שניתן לשפר את היציבות עם 4 שתלים אך זה מייקר משמעותית את הטיפול ונדרשת כמות מספקת של עצםץ בהצלחה.

23/12/2007 | 07:19 | מאת: שרית

האם נכון שכאשר מבצעים שתלים - מומלץ להגיע לשיננית פעם ב 3 חודשים - ולא כמו במצב רגיל - פעם ב 6 חודשים? מדוע? האם גם כתר המולבש על שתל צובר אבנית? אם השיננית אליה אני הולכת לניקוי אינה נוגעת בשתלים זה לא תקין? באופן כללי - איך אני כאזרח קטן ופשוט יכולה לדעת שהשיננית ביצעה עבודתה כראוי? תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2007 | 19:26 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שרית שלום, באופן עקרוני גם לאחר טיפול באמצעות שתלים, ניתן להגיע לשיננית כל 6 חודשים, אלא אם כן קיימת בעיה כלשהי. האבנית יכולה להצטבר גם סביב שוליים של כתרים, אם לא מסלקים אותה באופן קבוע. מומלץ לקבל טיפול ע"י שיננית מוסמכת שנמצאת תחת ביקורת של רופא שיניים - לדוגמא, אחרי הניקוי שלה עוברים לבדיקה כללית אצל הרופא.

01/01/2008 | 23:27 | מאת: שרית

האם ההתייחסות לכתר על שתל תהייה שונה מהתייחסות לכתר רגיל?

20/12/2007 | 16:01 | מאת: נויה

כמה זמן סביר שלאחר ביצועה עדיין תהייה אי נוחות בלעיסה? לחילופין - כיצד ניתן לדעת שהפרוצדורה הצליחה? כאבים כאן הם לא המדד שכן גם לפני כריתת השורש הסדוק - לא היו כאבים.

20/12/2007 | 18:10 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

נויה שלום, במשך כשבועיים שלושה תתכן אי נוחות בלעיסה. ניתן לראות שהפרוצדורה הצליחה אם בבדיקה קלינית ורנטגנית המקום נראה תקין ונח לתפקוד.

18/12/2007 | 22:27 | מאת: שלומית

האם ניתן לשים את הפלטה הקודמת ישר על השתלים והאם זה לא ייצור לחץ על השתל ולא יפריע לתפקוד עד לשיקום הקבוע?

18/12/2007 | 23:15 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שלומית שלום, יש לאפשר שלושה חודשים של הקלטות השתלים בעצם לפני שמחברים אותם לתותבת.

20/12/2007 | 00:02 | מאת: שלומית

מדובר באדם חסר שיניים שיש לו כעת פלטה מלאה, אך כיוון שהיא לא נוחה לו - הוצע לו לעשות 2 שתלים ועליהם לשים "פלטת על" שאלתי היא האם הוא יוכל בו ביום להחזיר את הפלטה הקודמת והישנה עד להיקלטות השתלים בעצם? כך נאמר לו - אך האם זה לא ייצור לחץ באיזור הניתוח ויפריע לקליטת השתלים?

20/12/2007 | 00:33 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אם עושים ריפוד רך לתותבת באזור השתלים, ניתן להחזיר את התותבת באותו יום.

18/12/2007 | 00:18 | מאת: עמית

D.M.D., M.Sc., Ph.D

18/12/2007 | 08:48 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

עמית שלום, DMD זהו תואר דוקטור של רופא שיניים, MSC תואר שני (מסטר), PHD תואר שלישי - דוקטורט בד"כ בתחום מחקרי.

16/12/2007 | 05:39 | מאת: פציינטית

לד"ר מיזיריצקי אני עומדת לפני השתלה של ארבעה שתלים דנטאליים. רופא השיניים נקב בסכום אסטרונומי לטיפול הנ"ל. מכיוון שאנחנו נחשפים לשיווק אגרסיבי של מרפאות ורופאי שיניים המציינים מחירים זולים בהרבה שאלתי אותו לגבי הפער במחירים. קיבלתי הסבר שלא ממש הניח את דעתי. השתלים, כך נאמר לי, עשויים מחומרים שונים ומיוצרים במקומות שונים בעולם, כאשר אלה הזולים עשויים מחומרים פחות עמידים ומיוצרים במזרח. הסיכוי לעמידות רבת שנים של שתלים מן הסוג הזה הוא קטן. בדרך כלל הם מחזיקים עד חמש שנים ואפילו פחות.עד כאן, נחה דעתי. אבל, כאשר שאלתי אם אני מקבלת התחייבות בכתב שהשתלים היקרים עליהם אני משלמת הם אכן שתלים מן הסוג הזה נאמר לי כי לא. השאלה שלי היא איך אני אמורה לדעת אם אני משלמת על השתלים היקרים ואכן הם אלה שמשתמשים בהם לטיפול בבעיה שלי? אולי זה מצחיק לעשות אנאלוגיה כזו אבל כשאני רוכשת מוצר כמו למשל מוצר אלקטרוני, מצורף אליו כתב אחריות עם שם היצרן ומהות המוצר. במקרה של שתלים נראה לי שהשוק פרוץ והפציינט סובל מבלבול ומחוסר מידע. אודה לך על ההתיחסות.

לקריאה נוספת והעמקה
16/12/2007 | 10:02 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ישנם עשרות סוגים ויצרנים של שתלים בעולם, כולל מספר שתלים מוצלחים מתוצרת הארץ. ברגע שיש לשתל האישור המחמיר של ה-FDA האמריקאי, זה כבר אומר עליו טובות. זכותך המלאה לקבל אינפורמציה מדוייקת על השתל שבשימוש הרופא ולראות את ארץ היצור שעל גבי האריזה. אך יותר חשוב מסוג השתל זהו הרופא שמשתיל, נסיונו ומומחיותו (הכשרתו). ההתמחויות ברפואת שיניים שמעבירות הכשרה מסודרת ואקדמית בתחום ההשתלות הן: שיקום הפה, פריודונטיה וכירורגיה פה ולסת. תבחרי טוב את הרופא כי רופא איכותי ישתמש גם בשתל איכותי!

15/12/2007 | 23:23 | מאת: שחר

יש לי בעיה חמורה של שיניים עקומות ובנוסף שן אחת גבוהה מכולם אני לא מוכן נפשית לשים גשר בגלל מקום העבודה שלי כי אני עובד עם לקוחות וזה נורא לא אסתטי לעומת זאת אני רואה שדוגמנים ובכלל מפורסמים מסדרים בעיות כאלה במהירות איך עושים את זה?

לקריאה נוספת והעמקה
16/12/2007 | 09:54 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שחר שלום, הדרך האלגנטית והנכונה ביותר היא, כפי שאתה יודע, טיפול לישור שיניים. לעיתים ניתן לשפר את המצב הקיים (לא תמיד ב-100%) באמצעים פרותטיים כגון כתרים או ציפויי חרסינה.

15/12/2007 | 17:05 | מאת: ב בתל אביב

שלום אני בן 40 חלתי באנורקסיה בגיל מוקדם עקב דכאון ולא אכלתי כמה חודשים בעקבות זה שקלתי 36 קילו אולי פחות ולא קבלתי תעזרה הנכונה רק מאחור יותר בגיל 27 דיאטנית שניסתה לעזור לי להשמין מעט ביקשה ממני לעשות בדיקת צפיפות העצם מה שאף רופא לא עשה בעבר כי תמיד אמרתי שכל הגוף שלי כואב בעצמות ועוד יחיד עם זות השיניים יתדנדו נעלצתי לעקור חלק וחלק נשארו עד היום עם מלא סבל וכאב אני עם 10 שיניים בקושי הן עושת תפעולה שלהן ומאוד קשה לי לאכול שלא לדבר על לחייך מול אנשים פניתי לשיקום ביטוח לאומי הם אמרו לי שהם עושים רק עקריות זה מה שבעצם הרווחה עשתה העדיפה רק לשלם על העקירות לא על מבנה השן ולא על כתרים ושלא לדבר על שתלים ככה שמצבי מאוד מאוד קשה אני חי מ2000 שקל נכות 100אחוז ללא עבודה השאלה שלי במה אתם יכולים לעזור לי להעייץ לי? תודה מראש ב מתל אביב

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2007 | 19:18 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

לנסות לקבל סיוע מרשויות הרווחה במסגרת העירונית או הארצית. צר לי שאין לי עצה טובה יותר למצבך.

15/12/2007 | 07:54 | מאת: נעמי

בוקר טוב ושבת שלום! אני בת 36 - סובלת ממחלת חניכיים חמורה מפושטת בכל הפה. בגלל הכאבים שהיו לי בוצע לי בפה טיפולי שורש וכן כל שבוע נלקחים לי מידות על ידי הסייעת ואחרי התערבות הטכנאי שיניים הודבק לי הגשר בלסת התחתונה. לאחר הפסקה של שבועיים לערך נלקחו לי מידות לגשרים בלסת העליונה שוב על ידי הסייעת וכן לאחרונה הגשר הזמני נשבר ונשארתי עם 2 שיניים מושחזות ללא גשר ונלקחו לי שוב מידות לגשר זמני שישלח למעבדה רק בסוף שבוע הבא אקבל את הגשר הזמני שוב האם הגשר הזמני כל פעם ישבר וכל שבוע אצטרך לקחת שוב מידות. והאם גם הגשר הקבוע כאשר יהיה בפה שלי צפוי להישבר כמו הזמני. אשמח לקבל תגובה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2007 | 08:25 | מאת: אחת עם בעיות שיניים...

למיטב ידיעתי - רצוי שמידות ילקו ע"י רופא השיניים ולא ע"י טכנאי או סייעת... כמו כן אני מניחה שגשר קבוע בטוח יותר יציב וחזק...

15/12/2007 | 19:05 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מסכים עם כל מילה...

15/12/2007 | 19:04 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

נעמי שלום, גשרים זמניים לא אמורים להשבר בקצב שאת מתארת ובטח לא גשר קבוע. תבקשי הסברים מהרופא שמטפל בך ולא מהסייעת. בהצלחה.

15/12/2007 | 19:22 | מאת: נעמי

שלום האם זה שאני בלי הגשר הזמני בלסת העליונה שנשבר ונשארתי עד שיותקן לי גשר חדש עם השיניים המושחזות החשש שלי שיכנס לי זיהום האם חששותיי מוצדקות. וכן שהמידות לא יהיו תקינות כמו שהיה לי בלסת התחתונה וסליחה על שאלת ההמשך

13/12/2007 | 21:55 | מאת: עמית

לאור שחיקה גדולה בשיני הרןפא מדבר על הרמת מינשך,שאלתי ,האם אפשרי לשיניים קדמיות ,בריאות אך שחוקות ,להגביהם גם ע"י שימוש בחומרים קומפוזיטים חדשים או חרסינות,או שמא חייבים כתרים, מאחר ואם מחייב כתרים נראה לי שלמרות הרצון בשיקום הפה ,אני נרתע מטיפולי שורש והשחזות של שיניים ללא חורים או רגישויות

13/12/2007 | 22:39 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

עמית שלום, הרמת מנשך הינה פעולה הדורשת ידע ומוחמיות מצד הרופא המבצע ומומלץ שיהיה זה מומחה לשיקום הפה. חומרים קומפוזיטים לא יחזיקו מעמד כיוון שישחקו מהר מאוד. יחד עם זאת ניתן לנסות להגביל את הרמת המנשך ללסת אחת וזה בד"כ מתבצע ע"י כתרים. כאמור, אני ממליץ להבדק אצל מומחה לשיקום בטרם מבצעים פעולה כזו כדי להיות בטוחים שאכן זוהי תוכנית הטיפול הנכונה.

17/12/2007 | 23:04 | מאת: עמית

לאחר התייעצות אצל מומחה סגר באונברסיטה ת,א,לשמחתי אמר לי שלמרות השחיקה הגדולה הצלחתי לא לפגוע בפרקים ואני יכול להסתגל לכל גובה ,כך שההחלטה היא יותר במימד האסטטי, האם במקרה כזה עדיין רצוי ביותר לעבור טיפול אצל מומחה לשיקום,כמובן שהייתי מעדיף מומחה לשיקום אך הבדלי המחירים הם דרסטיס ביותר

12/12/2007 | 00:44 | מאת: מיכל

מה דעתך - כאשר משתילים עצם סינתתית ובמהלך הפעולה נופלת חתיכה לפי המטופל ונוגעת ברוק שלו - האם יש סיכוי שהיא תזדהם או כפי שהרופא אמר " לאדם יש יכולת להתמודד עם הרוק של עצמו" - ???

12/12/2007 | 08:29 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מיכל שלום, העצם המושתלת חייבת להיות סטרילית בזמן הנחתה באזור ההשתלה. ברור לכל שהרוק רחוק מאוד מלהיות סטרילי לכן לא מקובל להשתיל עצם שנפלה לפיו של המטופל. יחד עם זאת, אם זה כן התבצע, יתכן ולא יקרה שום זיהום אם היה לך כיסוי אנטיביוטי או אם הגוף מצליח להתגבר בעצמו על החיידקים שהוחדרו למקום.

12/12/2007 | 22:20 | מאת: מיכל

כיסוי אנטיביוטי היה רק לאחר הפרוצדורה... האם כאב - שבוע אחרי יכול להעיד על זיהום? לחילופין איך מזהים זיהום בצורה אחרת? תודה.

10/12/2007 | 09:49 | מאת: ariela

בעלי הזניח את שיניו 10 שנים בערך. לפני מספר חודשים החל טיפולי שיניים במרפאת מכבידנט. בלסת העליונה היו לו מספר שורשים רקובים ו4 שיניים קדמיות שגם נאמר שהיו רקובות, אלו היו טיפולי שורש מאוד ישנים וכתרים ישנים והן נעקרו וכרגע יש לו תותבת זמנית שתוחלף בעתיד בתותבת נשלפת קבועה. מה שרופא השיניים אומר בקשר ללסת התחתונה שיש בה 4 שיניים קדמיות ומשני צדדיהן עוד 5 שיניים, סך הכל 9 שיניים ברצף, שהוא רוצה לעקור את 4 השיניים הקדמיות כי הן חלשות וחצי ריקות, מה זה אומר ריקות? וגם שהוא לא רוצה לעשות גשר לשנה. אולי השיניים יחזיקו יותר משנה? למה לעקור שיניים שעדיים חיות ולא רקובות? וחוץ מזה בעלי אומר שגם ככה קשה לו עם התותבת העליונה והוא מעדיף לתחזק את התחתונות ולא לעשות בינייתיים עוד תותבת כי זה יותר מדי בשבילו והוא מסתדר גם בלי הטוחנות התחתונות, גם ככה הוא היה רגיל ללעוס עם השיניים הקדמיות. אודה לכם אם תענו לי על השאלות ששאלתי במהלך הסיפור הארוך. ומה המשמעות של תותבת עליונה שאין מולה למטה טוחנות, האם זה מזיק? תודה, אריאלה

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2007 | 19:43 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אריאלה שלום, אני מצטער שלא אוכל לעזור לך הרבה בגלל המורכבות של המקרה של בעלך והצורך בבדיקה קלינית ורנטגנית יסודית כדי להתאים לו תוכנית טיפול נכונה. על שאלה אחת אוכל לענות והיא שאם באחת מהלסתות אין שיניים טוחנות, הדבר גורע מהיציבות של התותבת בלסת הנגדית וכמובן פוגע ביעילות הלעיסה. בהצלחה בטיפולים.

09/12/2007 | 15:42 | מאת: גבי

שלום לכם בבדיקה שנערכה אצלי נמצא שבסגירת הפה אין מגע בין שני כתרים על שתלים בלסת התחתונה מול השנים המקבילות בלסת העליונה. האם יש בכך בעיה? האם יש הצדקה בגלל בעיה כזו להחליף את הכתרים כדי ליצור מגע בין שתי הלסתות ? תודה גבי

09/12/2007 | 20:33 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

גבי שלום, רצוי שיהיה מגע בין השיניים אחרת הלעיסה פחות יעילה באזור זה. לא חייבים לעשות כתר חדש, אלא ניתן להוסיף חרסינה לכתר הקיים.

09/12/2007 | 15:27 | מאת: דין

הרופא שיניים המליץ לעקור את שיני הבינה.. 3 במספר- האם זה חייב? למה כדאי ואם בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה
09/12/2007 | 20:30 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דין שלום, כל מקרה לגופו, ורק אם שן הבינה בעמדה לא נכונה או עם עששת עמוקה, כי אז מקובל לעקור את שן הבינה. בד"כ מקובל לעקור גם את השן הנגדית כדי שזו לא תבקע ביתר.