באיזה צד לאכול?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

04/02/2008 | 23:24 | מאת: אלי

שלום, עשו לי עקירה של שן טוחנת תחתונה (הגדולה) לפני חודשיים וחצי. עד עכשיו אכלתי רק בצד השני אולם כעת החלטתי להתרגל לאכול בצד של העקירה על ידי השן שלידה (שיותר קרובה לקדמת הפה) וזאת כדי "להעביר עומס" מהצד השני (יש לציין שבצד השני יש לי שן טוחנת עם כתר). שאלתי היא האם זה בסדר לאכול על הצד שבו עקרו לי את השן על אף שהשן שמשמשת ללעיסה היא לא ממש טוחנת? האם זה לא יגרום לה נזק? אני מתלבט עדיין לגבי שתלים ובנוסף עוד 4 חודשים אני מתחתן וטס לירח דבש לאחר מכן ודי חושש שהשתלה לפני יכולה לגרום סיבוכים סמוך לחתונה או בטיול בחו"ל. האם ניתן ורצוי לבצע השתלה כחצי שנה ויותר לאחר העקירה או שמומלץ לעשות מייד כ-3 חודשים אחרי העקירה?

07/02/2008 | 23:46 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אלי שלום, אין מניעה להתחיל לאכול בצד שבוצעה בו העקירה. הזמן האידאלי להשתלה אחרי עקירה הוא חודש וחצי. בהצלחה ומזל טוב.

מנהל פורום שיקום הפה