האם יש הבדל ומהו?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

29/12/2007 | 09:34 | מאת: דבורית

בהשתלת עצם סינטתית בין עצם שמשתחלפת לעצם הממלאה את החסר... מה עדיף?

29/12/2007 | 16:10 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דבורית שלום, בגדול ישנם שני מקורות לבניית עצם באזור בלסת בו חסרה עצם: 1) עצם סינטטית 2) עצם ממקור עצמי. העצם הסינטטית משוחלפת ע"י עצם טבעית ומהווה תשתית לבניית העצם החדשה. לעצם הטבעית של הפציינט יש יתרון שאין לה צורך בשיחלוףוהגוף מזהה אותה ומקבל אותה, אך החסרון הוא בכך שיש לבצע באותו פה שני ניתוחים: אחד להוציא את העצם ממקום אחד והשני להשתיל אותה באזור אחר. המשמעות יותר כאב ושני אזורים שצריכים להחלים במקום אחד. בסופו של דבר התוצאה זהה ולאחר מספר חודשים העצם נבנת בין אם המקור סינטטי או עצמי. הדבר שיותר משמעותי הוא היכולות והנסיון של הרופא המטפל.

מנהל פורום שיקום הפה