הרמת מינשך

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

13/12/2007 | 21:55 | מאת: עמית

לאור שחיקה גדולה בשיני הרןפא מדבר על הרמת מינשך,שאלתי ,האם אפשרי לשיניים קדמיות ,בריאות אך שחוקות ,להגביהם גם ע"י שימוש בחומרים קומפוזיטים חדשים או חרסינות,או שמא חייבים כתרים, מאחר ואם מחייב כתרים נראה לי שלמרות הרצון בשיקום הפה ,אני נרתע מטיפולי שורש והשחזות של שיניים ללא חורים או רגישויות

13/12/2007 | 22:39 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

עמית שלום, הרמת מנשך הינה פעולה הדורשת ידע ומוחמיות מצד הרופא המבצע ומומלץ שיהיה זה מומחה לשיקום הפה. חומרים קומפוזיטים לא יחזיקו מעמד כיוון שישחקו מהר מאוד. יחד עם זאת ניתן לנסות להגביל את הרמת המנשך ללסת אחת וזה בד"כ מתבצע ע"י כתרים. כאמור, אני ממליץ להבדק אצל מומחה לשיקום בטרם מבצעים פעולה כזו כדי להיות בטוחים שאכן זוהי תוכנית הטיפול הנכונה.

17/12/2007 | 23:04 | מאת: עמית

לאחר התייעצות אצל מומחה סגר באונברסיטה ת,א,לשמחתי אמר לי שלמרות השחיקה הגדולה הצלחתי לא לפגוע בפרקים ואני יכול להסתגל לכל גובה ,כך שההחלטה היא יותר במימד האסטטי, האם במקרה כזה עדיין רצוי ביותר לעבור טיפול אצל מומחה לשיקום,כמובן שהייתי מעדיף מומחה לשיקום אך הבדלי המחירים הם דרסטיס ביותר

מנהל פורום שיקום הפה