מבנה יצוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

29/03/2008 | 21:48 | מאת: דני

מה ההבדל בין מבנה יצוק למבנה המבוצע במםרפאה ומתי נהוג להשתמש בכל אחד מאלה? האם יש אפשרות להשתמש בשורש של שן טבעית כעמוד בגשר גם אם לא נותרה לה כל כותרת? הוצע לי : כתר מזירקוניה. האם באמת הוא הטוב ביותר? מבנה יצוק ממתכת ללא זהב. האם יש עם זהב? מה ההבדל? ומה כדאי? תודה .

30/03/2008 | 22:31 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דני שלום, מבצעים מבנה יצוק כאשר אין מספיק חומר שן טבעית וכותרת השן הרוסה. אם אין בכלל כותרת יש אפשרות לבצע ניתוח חניכיים שנקרא הארכת כותרת וכך ניתן לבצע מבנה וכתר ולא לעקור השורש. יש מבנים יצוקים מזהב ויש לזה משמעות לעומת מתכת לא אצילה בעיקר אם המבנה בא במגע עם החניכיים. כתר זירקוניה הוא כתר איכותי ואסתטי ומועדף באזורים בעלי חשיבות אסתטית גבוהה.

מנהל פורום שיקום הפה