אי הסתגלות לתותבות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

15/01/2008 | 09:24 | מאת: אורטל

שלום ד"ר אני כותבת אליך בנושא דחוף לאבי נעקרו כל השיניים בלסת העליונה וכעת הוא מנסה להסתגל לתותבת שלמה ,השאלה היא האם ניתן לבנות את החיך של התותבת ( הפלסטיק הורוד שמכסה את מרבית החיך) מחומרים אחרים ולא מאקריל ,מחומרים שיקלו עליו את רפלקס ההקאה ? רופא מסוים טען שניתן לבנות את החיך ממתכת דקה שמקלה ונוחה יותר האם זה נכון ? מצפים לתשובה בהקדם תודה .

16/01/2008 | 20:02 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אורטל שלום, לא מקובל להכין תותבות שלמות עם מתכת בחיך. זה מגדיל את משקל התותבת. מקובל להכין אותן מחומרים אקריליים. אולי אפשר קצת לקצר את הגבולות האחוריים של התותבת כך שיפחית את רפלקס ההקאה ועדיין לא ייפגע הואקום. בברכה,

מנהל פורום שיקום הפה