שכבה לבנה על הלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

25/02/2008 | 16:20 | מאת: אורלי

שלום. יש לי בעיה שמאוד מציקה לי ואשמח אם תוכלו לעזור לי. יש לי שכבה לבנה עבה מהרגיל על הלשון, והדבר אינו מועיל לריח הפה שלי. אני מרגישה שכל דבר שאני אוכלת נתפס על השכבה הלבנה (שנמצאת ברובה יותר פנימה בפה), והריח של אותו מאכל נשאר לאורך זמן. ביקרתי אצל מומחה לשיקום הפה, הוא אמר לי לשתות מים עם סודה ולנקות עם מנקה לשון, ובנוסף לשתות 8 כוסות מים ביום (מה שאני עושה כל הזמן). עשיתי זאת במשך תקופה רבה בציפייה שתרד לי השכבה הלבנה הזו, אך ללא הועיל. הדבר מאוד משפיע עליי ועל שגרת החיים שלי, ואשמח לתשובה. תודה :, אורלי.

25/02/2008 | 20:00 | מאת: אורלי

רציתי לציין בנוסף שבדקתי כל אפשרות נוספת שתגרום לריח רע מפי, אך לא התגלתה שום בעיה. אשמח אם תעזור לי. תודה, אורלי 18.

25/02/2008 | 22:51 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אורלי שלום, אם אמצעי ניקוי רגילים לא מסירים את השכבה הזו, אני ממליץ לבצע בדיקה (ניתן לקבל הפנייה גם דרך רופא המשפחה) לנוכחות פטרייה בפה. במידה וכן, ניתן לטפל באמצעות משחת ג'ל אוראלי של דקטרין. בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה