פטרייה בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

17/04/2008 | 22:32 | מאת: סיוון

יש לי על הלשון נקודות אדומות בולטות שיוצאות החוצה בסוף הלשון קרוב ללוע, ובנוסף לזה קצת נקודות אדומות על משטח הלשון מפוזרות ממש קטנות. אני נורא מודאגת מזה, ואודה לכם אם אדע במה מדובר. פניתי לרופא משפחה, אך לא קיבלתי טיפול לכך משום שלא ידע מה זה, למי אני יכולה לפנות שמתמחה בעיניין ויכול לומר לי בוודאות מה זה? אם יש לך מושג מה זה אשמח לקבל תשובה בתודה סיוון.

28/04/2008 | 22:57 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

סיוון שלום רב, לא ציינת אם יש לך סימפטומים כלשהם וכמה זמן זה קיים. בכל אופן, פטרייה מופיעה לרוב דווקא כציפוי לבן על הלשון וקיימת צריבה וריח לא טוב. אני ממליץ להבדק ע"י רופא שינייים ואם הוא לא יידע, אז לרופא שיניים המומחה לרפואת הפה. אם זה בכל זאת פטרייה, לא לדאוג, הטיפול קל יחסית ומצריך מריחת משחת דקטרין ג'ל או כדורי מציצה מתאימים שכמובן דורשים מרשם רופא שיניים. בהצלחה.

29/04/2008 | 13:06 | מאת: סיוון

זה כבר קרוב לחמישה חודשים, אין שום צריבה או ריח לא טוב מהפה. אבל רק במקום של הלשון איפה שקיימת הפטרייה אם זה פטרייה יש מין ציפוי לבן(על הלשון קרוב ללוע כמו שציינתי קודם). האם מדובר בפטרייה? תודה רבה על ההעזרה סיוון.

01/05/2008 | 16:26 | מאת: מיכל

99 אחוז מדובר בבלוטות הטעם שלנו - יש הרבה מאוד שמפוזרות על כל הלשון, הגדולות שבהן נמצאות בשורש הלשון ומסודות בשתי קבוצות באלכסון , רוב האנשים נבהלים כשהם מגלים אותם לראשונה , באזור זה בדכ יש גם את השכבה הלבנה ההיא - שהיא בריאה לחלוטין - צירפתי לינק של מפה שמתארת בערך את לשון ואת בלוטות הטעם פטריה בפה יכולה להיות - קנדידה -שכבה לבנה על כל הלשון !!!!, או סוג אחר שיוצר חישוקים אבל דקטרין אוראל ג'ל פותר זאת תוך 4 ימים

01/05/2008 | 16:28 | מאת: מיכל

http://www.tmurot.org.il/uploadedImages/tongue2_anat500.gif

מנהל פורום שיקום הפה