שתלים בזוית קיצונית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

05/01/2008 | 05:53 | מאת: מיקי

ואיך זה בדיוק מתבצע? האם הכוונה שהשתל קצר יותר או שהוא בזוית משופעת ? מה המשמעויות והאם הנסיון בכך הוא מספיק? מתי כדאי וצריך להשתמש בפרוצדורה זו? מה דעתך על כך?

05/01/2008 | 09:54 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מיקי שלום, המדובר הוא על הכנסת שתלים בזוית משופעת לעצם. בד"כ זה מתבצע כדי להמנע מהשתלות עצם בסינוסים בלסת עליונה או במקרים שחסרה עצם באזורים האחוריים בלסת תחתונה. במיקרים אלה מנוצלת העצם באזור הקדמי של הלסתות והשתל בזוית משופעת מאפשר להגיע עם שיניים מעט גם לאזור האחורי, שם לא הוכנסו שתלים. קיים נסיון רב של עשרות שנים אשר מתועד מחקרית ע"י אלפי מחקרים על שתלים מקבילים ולא בעלי זוית משופעת ועל השתלות עצם בסינוסים שאיפשרו ביצוע שתלים מקבילים. לפרוצדורה של שתלים משופעים אין עדיין תיעוד ומחקר שכזה ואני אומר זאת מבלי לפסול את השיטה. כמו כן ברור שכשהשתלים לא מוכנסים באלכסון, מוכנס בד"כ מספר כמעט כפול של שתלים, דבר שיעיל יותר ביומכנית (עמידה בפני כוחות לעיסה) ובטוח יותר במידה ואחד השתלים לא נקלט בעצם, כי אז בד"כ השיקום הפרותטי (הכתרים) לא הולכים לאיבוד, כי האחרים ימשיכו לתמוך את השיחזור. בשיטת השתלים האלכסוניים בד"כ מוכנסים 4-6 שתלים ללסת במקום שמונה, דבר המתבטא בחסכון כספי מסויים והמנעות מהשתלת עצם אם חסרה באזורים האחוריים.

מנהל פורום שיקום הפה