תותבות עליונות ותחתונות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

10/12/2007 | 09:49 | מאת: ariela

בעלי הזניח את שיניו 10 שנים בערך. לפני מספר חודשים החל טיפולי שיניים במרפאת מכבידנט. בלסת העליונה היו לו מספר שורשים רקובים ו4 שיניים קדמיות שגם נאמר שהיו רקובות, אלו היו טיפולי שורש מאוד ישנים וכתרים ישנים והן נעקרו וכרגע יש לו תותבת זמנית שתוחלף בעתיד בתותבת נשלפת קבועה. מה שרופא השיניים אומר בקשר ללסת התחתונה שיש בה 4 שיניים קדמיות ומשני צדדיהן עוד 5 שיניים, סך הכל 9 שיניים ברצף, שהוא רוצה לעקור את 4 השיניים הקדמיות כי הן חלשות וחצי ריקות, מה זה אומר ריקות? וגם שהוא לא רוצה לעשות גשר לשנה. אולי השיניים יחזיקו יותר משנה? למה לעקור שיניים שעדיים חיות ולא רקובות? וחוץ מזה בעלי אומר שגם ככה קשה לו עם התותבת העליונה והוא מעדיף לתחזק את התחתונות ולא לעשות בינייתיים עוד תותבת כי זה יותר מדי בשבילו והוא מסתדר גם בלי הטוחנות התחתונות, גם ככה הוא היה רגיל ללעוס עם השיניים הקדמיות. אודה לכם אם תענו לי על השאלות ששאלתי במהלך הסיפור הארוך. ומה המשמעות של תותבת עליונה שאין מולה למטה טוחנות, האם זה מזיק? תודה, אריאלה

10/12/2007 | 19:43 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אריאלה שלום, אני מצטער שלא אוכל לעזור לך הרבה בגלל המורכבות של המקרה של בעלך והצורך בבדיקה קלינית ורנטגנית יסודית כדי להתאים לו תוכנית טיפול נכונה. על שאלה אחת אוכל לענות והיא שאם באחת מהלסתות אין שיניים טוחנות, הדבר גורע מהיציבות של התותבת בלסת הנגדית וכמובן פוגע ביעילות הלעיסה. בהצלחה בטיפולים.

מנהל פורום שיקום הפה