טחור טרמובוטי בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/10/2019 | 18:56 | מאת: ענת

בימים אחרונים עם טחור טרמובוטי לטענת גסטרו שיצא החוצה מפי הטבעת. הגסטרו הפנה למיון או פרטולוג לחתוך. האם חובה? או ניתן לגרום לטחור להיכנס פנימה בלי לחתוך?

לא חובה לחתוך. תלוי בממצאים. ברוב המקרים מסתדר מעצמו אחרי מספר ימים של מנוחה, שתיית נוזלים מרובה, סיבים, ואמבטיות.

02/10/2019 | 20:31 | מאת: ענת

מה הכוונה תלוי בממצאים? לבנתיים יש משחה שכדאי להשתמש בשביל להרגיע את המקום ושהטחור יחזור פנימה?

תלוי בממצאים של הרופא הבודק ובהחלטתו. כלומר האם באמת מדובר בטחור טרומבוטי והאם מתאים לפתיחה. כמו שאמרתי במרבית המקרים זה יעבור ללא צורך בפתיחה כירורגית. כל משחה לטחורים שניתן לקנות בסופר פארם יכולה אולי להקל מעט.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה