ניתוח פילונידלי חוזר...

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/10/2019 | 13:39 | מאת: ש

שלום, זו שוב אני עם הפצע הפילונידלי שלא מבריא 10 חודשים אחרי הניתוח. הופנתי למרפאה פלסטית לסגירה ע"י שתל עור.. ושם החליטו שאני צריכה לעשות פיסטולוגרפיה וניתוח כריתה רחבה נוסף. ממש להתחיל הכל מההתחלה.. רציתי לשאול האם פיסטולוגרפיה זו בדיקה כואבת? הבנתי שמזריקים לתוך הפצע חומר ניגוד.. הפצע ממש רגיש.. כשנוגעים בו עם האצבע אני מתפתלת.. אז קל וחומר מחט.. קראתי גם שהבדיקה נעשת בכל מיני תנוחות.. אפשר הסבר? יכול להיות שיבקשו ממני לשכב על הצד או על הגב? אני מאוד מתביישת

יכול להיות שיבקשו תנוחות מסויימות, וייתכן שזה יהיה כואב, יכול להיות שיזריקו הרדמה מקומית.

24/10/2019 | 15:32 | מאת: ש

אני אהיה מכוסה רוב הזמן?

כן

24/10/2019 | 16:33 | מאת: ש

תודה רבה

25/10/2019 | 07:37 | מאת: ש

אין כמעט מידע על הבדיקה הזו ברשת.. אני מוטרדת מהתנוחות שבבדיקה (איזה תנוחות בדיוק? כמה אנשים בחדר? כמה אני חשופה מבחינת לבוש?) ומהזריקות.. איפה אפשר למצוא מידע מדויק ומפורט?

29/10/2019 | 15:57 | מאת: ש

הייתי אצל רופא 4 והוא בכלל אמר שלא צריך ניתוח ולא צריך התערבות ולהמשיך חבישות רגיל. 4 רופאים 4 דיעות. אני לא יודעת מה להחליט ואיך אני אמורה להחליט.. בכל מקרה אשמח לתשובה על השאלה הקודמת- היכן אפשר למצוא מידע על פיסטלוגרפיה? איזה תנוחות בדיוק מבקשים בבדיקה הזו?

צר לי, איני יכול לתת לך מידע מדוייק שכזב כיוון שאני מעולם לא ביצעתי בדיקה כזו. מציע שתפני לרופאים ששלחו אותך לבדיקה זו או למכון בו מבוצעת הבדיקה. רפואה שלמה!

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה