פיסטולה מורכבת במחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/11/2019 | 23:47 | מאת: ריטה

שלום. בת שלי כבר שנה וחצי סובלת מסקין טאג עם מוגלה. היא חולת קרוהן. רק עכשיו שלחו אותה לmri וגילו אצלה פיסטולה מורכבת. עשו לה ניתוח , וניקו לה בניתוח מוגלה ועשו שטיפה. היא סובלת מאותם כאבים , כמו שהיו לפני ניתוח וגם יש לה אותם הפרשות מוגלטיות. מה אפשר לעשות? סבל מוראי ורואה שום תוצאה של הניתוח הזה, שהיה בהרדמה כללית

שלום. אכן בחולי קרון עלולות להיות פיסטולות מורכבות וקשות לטיפול. הריפוי ושיעורי ההצלחה בתיקון פיסטולות אלו הינו מוגבל. המטרה הראשונית היא לנקז אבצס ולמנוע ולטפל בזיהום מקומי. קשה לומר רק על פי האינפורמציה הזו מה ניתן לעשות כעת. יש לשוב להערכה אצל הרופא המתנח או כירורג קולורקטלימומחה להערכה חוזרת על מנת לבדוק האם יש צורך בהתערבות ואם כן איזו התערבות. זאת במקביל לטיפול ומעקב אצל גסטרואנטרולוג מטפל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה