הוםעת טחורים לאחר קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/09/2019 | 16:59 | מאת: כוכי

עברתי בדיקת קולונוסקופיה. תודה לא לא נמצא כלום. בעת ההכנה לבדיקה עקב השילשולים המרובים יצאו לימטחורים. מעולם לא סבלתי מהם קודם לכן. הגסטרו אמרה לי שזה הגיוני עקב השילשולים. למרוח משחה ולהמתין. אני יומיים אחרי הבדיקה יש טחור אחד גדול בולט, גירודים וצריבה. כעת עדיין אין יציאות. שאלתי היא האם לקחת חומר משלשל, או לפנות לפרוקטולוג. אני מאוד סובלת ואפילו לשבת קשה לי

שלום, זה אומנם יכול להיות טחור חיצוני, אבל האם מישהו בדק ואבחן את זה? אומנם הכי סביר שמדובר בטחור אך צריך לראות כדי לוודא שזה אכן טחור ולא אבצס. בכל אופן, בהנחה שזה אכן טחור - לא לקחת משלשלים. לשתות הרבה נוזלים, פירות ירקות. לבצע אמבטיות ישיבה עם מים חמימים. זה אמור לקטון, ולהתרכך והכאב אמור לחלוף תוך יומיים שלושה. אם לא משתפר, או אם יש חום, או ספק אחר לפנו לפרוקטולוג.

11/09/2019 | 22:28 | מאת: כוכי

המון תודה על התשובה המהיר. זה נראה טחור שכן אין לו ראש מוגלתי כמו לאבצס. אני בינתיים מורחת מישחה. יש הקלה בגרד ובכאב. אם לא יחלוף אגש לבירור. ובקשר לחוסר יציאות(יומיים לאחר הבדיקה) האם אםשר להעזר בנר גליצרין?

אשפר, אבל עדיף מרככים דרך הפה - כמו שמן פאראפין, אבליק. לא יותר מידי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה