סיכון בניתוח פיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/10/2019 | 17:26 | מאת: דן

יש לי פיסטולה איספיקנטרית עם פתח קידמי בשעה 6 במרחק של 19 מ"מ מהAV הפתח החיצוני אף הוא בשעה 6 כמה מסוכן לנתח את הפיסטולה המאובחנת הנ"ל לפגיעה בסוגרים?האם זוהי פיסטולה פחות מסובכת לניתוח? והאם נכון לעשות באותו ניתוח גם את הפיסטולה וגם פיסורה במקביל ? תודה

קשה להעריך רק על פי התיאור את מורכבות הפיסטולה ואת הסיכון בפגיעה בסוגרים. ההערכה נעשית בבדיקה או בהדמייה כגון mri ואז רואים כמה הפיסטולה עמוקה והאם היא מערבת סוגרים. רוב הפיסטולות הינן פשוטות וניתנות לניתוח יחסית פשוט בו מבצעים חיתוך שלהן כאשר אינן מערבות סוגרים באופן משמעותי. במידה והרושם הקליני כי ישנה מעורבות משמעותית של הסוגר הרי שאז צריך לבצע ניתוח אחר שאינו מערב חיתוך. ישנן מספר אופציות כגון FLAP, LIFT, דבק ביולוגי ועוד בהתאם להערכתו ונסיונו של המנתח.

לא ממליץ לבצע ניתוח פיסוטלה ופיסורה במקביל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה