דמם רב מפי הטבעת בלי כאבים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/11/2019 | 11:42 | מאת: אורנה

שלום רב החל אצלי דימום רב מפי הטבעת זה כבר היום השני (עם כאבים עמומים בבטן) יש לציין שלפני כ 17 שנה סבלתי מפיסורה ועברתי ניתוח האם יש מקום לדאגה? מה יכולות להיות הסיבות להופעת הדמם? מה הטיפול במקרה כזה אשמח לתשובה תודה

הסיבות יכולות להיות רבות ושונות - החל מסיבות בסמוך לפי הטבעת כגון טחורים, פיסורה. וסיבות יותר גבוהות במעי הגס כגון סעיפים במעי הגס - דיברטיקולוזיס, מלפורמציות של כלי דם, תהליכים גידוליים ועוד. אם הדימום משמעותי עלייך לפנות למיון להערכה ובדיקה. בכל מקרה לפנות לבדיקת רופא או פרקוטולוג בהקדם. ההערכה נעשית גם ע״י קולונסווקפיה בהמשך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה