נושא שלא כ"כ ברור לי ..

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/10/2019 | 11:07 | מאת: אני

האם כל מצב של התפשלות של המעי אצל מבוגרים (בת 30)דורשת טיפול כירוגי ? במידה והתשובה היא לא . האם אין חשש לסיבוכים . חסימת מעי. נמק ?

לא כל מצב דורש ניתוח. זה תלוי איפה במעי זה מתגלה, באיזה חלק של המעי - מעי דק? מעי גס? רקטום? באיזה הקשר זה התגלה? האם התגלה במקרה בהדמייה? האם גורם לסימפטומים? לא בהכרח מצריך התערבות ניתוחית.  כשמחליטים שאין צורך בניתוח, זה לאחר הערכה שהסיכון לסיבוך הינו נמוך וההתפשלות המדוברת הינה חסרת משמעות.

12/10/2019 | 19:32 | מאת: אני

שלום .אני לא יודעת בדיוק איפה ...או בחלק של המעי הגס או הרקטום. זה אובחן בהליך ברור לעצירות וכאבי בטן. עברתי הרבה ניתוחים בחלל הבטן .כך שידוע שיש הידבקויות ואנדומטריוזיס. סובלת הרבה מכאבי בטן.

12/10/2019 | 23:58 | מאת: אני

מדובר בהתפשלות אנרקוטלית. אני מבינה שהכוונה לרקטום?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה