מותר לעשות עיסוי? ואיך לזרז החלמה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/10/2019 | 12:57 | מאת: תמי

חודשיים אחרי ניתוח פילונידלי כריתה מלאה עם השארת האזור פתוח בשביל ניקוז עצמי, מרגישה טוב אך הפצע עדיין פעור. בביקורת שבוע שעבר אמרו שיש רקמת גרעון יפה והפצע מחלים סוף סוף. מותר לעשות עיסוי עם אבנים חמות ושמנים כשיש חתך לא סגור או לחכות שייסגר הרמטי? הגב והצוואר כואבים לי בגלל התנוחות הלא נוחות שאני יושבת או שוכבת כבר כמעט חודשיים. ומה עושים בשביל לזרז החלמה כי אמרו לי שהחלמה תוך חודש וזה נמשך כבר חודשיים!! פי 2

אבנים חמות ושמנים זה לא בתחומי... ניתן לזרז החלמה באמצעות חבישות מיוחדות לפצעים עמוקים כגון אקווסל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה