מין אנאלי לאחר פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/10/2019 | 19:20 | מאת: גיי27

שלום, מה הדרך הבטוחה ביותר לחזור למין אנאלי לאחר פיסורה בפי הטבעת? האם ישנן הגבלות מסוימות? האם צריך להיזהר יותר? אני עדיין מרגיש מעין עור נמתח ממש בשפתיים של החור וזה כואב ואני מפחד שיקרע שוב. אשמח לטיפים והמלצות.

שלום, לא ממליץ לחזור למין אנאלי זמן קצר לאחר טיפול וריפוי של פיסורה. הפיסורה בהחלט עלולה לחזור. ממליץ לחכות תקופה ארוכה ורק אם אין ברירה אחרת, ובטוחים שהכל נרפא אז לשקול חזרה.

22/10/2019 | 00:20 | מאת: גיי27

היי, תודה על התשובה. היום ביציאה הרגשתי מעין צריבה וכאב קל, עברו חודשיים מאז שהפיסורה החלה, ועברתי טיפול של סיבים תזונתיים, שמן פרפין וגם עשרה ימים של המשחה אנטרולין, ובכל זאת יש כאב קל ביציאה. זה אמור להיות ככה או שצריך להמשיך טיפול נוסף?

זה יכול להיות. תקפיד על הרגלי יציאות טובים, עם כלכלה עשירת סיבים באופן קבוע.

22/10/2019 | 23:32 | מאת: גיי27

אז פשוט להמשיך עם סיבים תזונתיים? איזה סוג אתה ממליץ? בד"כ כמה זמן לוקח לזה לעבור? אני כבר חודשיים ומשהו עם זה. לפעמים מרגיש גם נפיחות קלה באזור.

שתיית נוזלים מרובה, וכלכלה עשירת סיבים לכל החיים. להימנע מישיבה ממושכת בשירותים. אם אתה לא מצליח לשמר יציאות רכות באמצעות האכול אזי צריך תוספים של סיבים כגון בנפייבר. אם עדיין סובל פנה חזרה לפרוקטולוג לבקורת.

23/10/2019 | 00:07 | מאת: גיי27

יכול להיות שמדובר על טחורים והכירורג לא חשב על זה? לא ראיתי פרוקטולוג, יש לי תור בשישי הקרוב אליו. הבדיקה שנעשתה לי בוצעה על ידי כירורג רגיל והוא קבע שזה פיסורה די מהר. יכול להיות שהכאב שאני חווה כרגע יותר קשור לטחורים? כי לפעמים יש לי גם ממש קצת דם בניגוב עם נייר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה