שאלה בנושא אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/10/2019 | 21:08 | מאת: עדי

שלום, רציתי בבקשה לשאול, האם בבדיקת קולנוסקופיה אפשר לראות גם מוקדים של אנדומטריוזיס? תודה וגמר חתימה טובה

07/10/2019 | 21:34 | מאת: אני

בדר"כ במידה ויש נגעים של אנדומטריוזיס המערבים את המעי. ניתן לאתר אותם רק חיצונית על המעי. נדיר מאד שהנגעים עמוקים מאד והם חוזרים לתוך המעי ואז ניתן לראות אותם בקולנוסקופיה. הבדיקה הנ"ל רק מאתרת מצבים בתוך המעי! ולא מה שקורה במעטפת המעי

קולונוסוקפיה יכולה לראות נגעי אנדומטריוזיס רק אם אלה חדרו את כל עובי דופן המעי. וזה פחות שכיח. בד״כ הנגעים הם על הדופן החיצונית של המעי- ואז יהראה ממש רק בזמן ניתוח או לפרוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה