פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד

הפורום יעסוק בתחומים הנוגעים לכירורגיה של היד: טיפולים ובניתוחים של הגפה העליונה, ניתוחי טראומה, מחלות הגפה העליונה ועוד
7319 הודעות
6679 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד

שלום הן 44 . אני ימני ביד וברגל. אתמול קמתי בבוקר ולאחר כשעה בערך בזמן נהיגה ולחיצה על אזור כרית האגודל (יותר באזור של העצם של האגודל ) הרגשתי כאב חזק . בנוסף יש כאב כאשר מנסים לקרב את כל האגודל לזרת (את בסיס האגודל לכיוון הזרת) כאשר אני מניע במעגלים את האגודל וקדימה אחורה לא מורגש כאב מיוחד. בברכה

15/04/2019 | 18:20 | מאת: רותם

היי , שאלתי פה מספר פעמים בעבר . שברתי את המרפק בחלק הפנימי בחרנו בטיפול שמרני . התחלתי טיפול פיזיותרפיה לפני חודש וחצי ( שבועיים אחרי שהייתי עם הגבס שאיתו הייתי חודש ) . עכשיו אני 170 מעלות אחרי פיזיותרפיכ 175 מעלות. יש סיכוי ל180 מעלות , אמי בן 16 ( במרפק הבריאה אני מגיע ל180 מעלות)

לקריאה נוספת והעמקה

.

14/04/2019 | 15:20 | מאת: סד גבס לוחץ ביד

לפני כמה ימים נחתכתי מזכוכית עשו לי ניתוח ואז תפרים ושמו לי סד גבס כדי שהאצבע לא תזוז. וזה לוחץ לי באצבע הפגועה.. אין שינויי צבע אבל כן רדום כזה. מה לעשות כי זה ממש מעצבן. אבל כשאני הולכת זה מקל על הכאב מה לעשות?

שלום, יש לפתוח את הסד, להחליף את החבישה ולחבוש מחדש. על מנת לא לפגוע בניתוח מומלץ לעשות זאת אצל אורטןפד או כירורג יד שמכיר את הפרוצדורה. בברכהף ד"ר יהודה

14/04/2019 | 07:47 | מאת: רחלי תורגמן

בלילות האחרונים אני מתעוררת מלחץ בכפוץ הידיים הן מתנפחות ונרדמות ללא תחושה עם עקצוצים.כפות הידיים מתנפחות מאד ובבוקר אני מרגישה שהן עדיין נפוחות ומתקשה לקפל אותן.בלילה כשזה מעיר אותי אני חייבת להוריד את הידיים כדי לשחרר את הנפיחות וההרדמות.אני תוהה האם זה קרה בגלל חומרי הניקיון של םסח שהשתממשתי בשבוע האחרון ..או שישנן סיבות אחרות.מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

רחלי שלום, עקצוצים בכפות ידיים המלווים ברדימות וכאב לילי יכולות למז על לחץ עצבי, לרוב תסמונת התעלה הקרפלית, אולם תופעה זו אינה גורמת לנפיחות. נפיחות דו"צ בכפות הידיים עשויה לנבוע מבעיה ראומטולוגית (דלקת מפרקים). על מנת להתקדם באבחנה ובטיפול, יש לפנות תחילה לרופא המטפל על מנת שיוכל לכוון אותך בהתאם לבעיה שאת מציגה. בברכה, ד"ר יהודה

09/04/2019 | 19:18 | מאת: אלי

שלום, שמי אלי, לפני כשנתיים וחצי התחלתי לחו בכאבים עזים בעת סיבוב בשורש כף יד שמאל. לאחר US שלא העלה דבר, ופיזיותרפיה שלא הועילה- נשלחתי לMRI. מצרף את תוצאותיו, אשמח להסבר ומה עליי לעשות?. הכאב פשוט לא חולף ואף מחמיר. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, אינני רןאה את הקובץ עדיף פשוט להעתיק את הטקסט. עלי לציין כי ה-MRI שלעצמו הינו בדיקה משלימה ובלי לדעת מה מפריע לך ומה עולה בבדיקה הפיזיקלית, ה-MRI לא ייתן תמונה מלאה. בברכה, ד"ר יהודה

10/04/2019 | 20:01 | מאת: אלי

היי ערב טוב, מזה כשנתיים וחצי יש לי כאבים חזקים מאוד בעת סיבוב וכיוף האצבעות ביד שמאל. כאבים שמחמירים מעת לעת ואף מתפשטים לעיתים לזרוע. מצרף את תוצאות הMRI: להלן ממצאי בדיקת (GRE) עם דיכוי שומן במישור האקסיאלי ובסדרת PD , במישור הקורונלי T1 הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות במישור הקורונלי בחתכים צפופים של 0.4 מ"מעם שחזורים סגיטליים ואקסיאלים. MEDIC-T2 3D השוואה אין. התוויה קלינית: כאבים, בשאלה של נזק לליגמנט רדיו-אולנרי וולארי. ממצאים: מבנה גרמי: שבר ישן ללא איחוי של הסטילואיד האולנרי, ללא תזוזה משמעותית. סביב הסטילואיד המנותק מודגמים שינוים בצקתיים עדינים מקומיים ומודגמת ארוזיה בצידו הדורסלי של קצה האולנה באזור .) מכיל מבנה ציסטי/סינוביאלי )ראו תמונה 15 , סדרה 9, תמונה 23 , סדרה 8 ,ECU תעלת מעבר גיד שאר המבנה הגרמי שמור. .DRUJ- ללא נוזל יתר בחללי מפרקי שורש כף היד, ללא נוזל יתר סביב האולנה או ב שמור. :– TFC ה רצועה רדיו-אולנרית וולארית שמורה. רצועות אינטרינזיות: רצועה סקאפולונטית - תקינה. רצועה לונוטריקווטרלית - תקינה. גידים: הגידים המיישרים והמכופפים שמורים, ללא נוזל יתר במעטפות הגידים שונות: מבנה התעלה הקרפלית והאולנרית הודגמו שמורים. סיכום: ללא עדות לפגיעה בליגמנטים הרדיו-אולנריים. מודגם שבר ישן ללא תזוזה משמעותית של הסטילואיד האולנרי וארוזיה/ציסטה תת קורטיקלית באספקט הדורסלי בקצה .ECU האולנה באזור מעבר גיד ללא נוזל או ממצאים המעידים על שינוים אינפלמטוריים וקרוב לוודאי מדובר בממצא פוסט טראומתי או כתוצאה מגירוי מקומי.

אלי שלום, ה-MRI מצביע על שינויים בצד הפנימי של שורש כף היד הנובעים ככל הנראה מחבלה בעבר. לא ציינת היכן כואב לך והאם היתה חבלה ומתי. במידה וה-MRI אכן תואם לממצאים בבדיקה הפיזיקלית, הרי שהוא יכול להסביבר את הכאב והמגבלה בתנועות, אך לשם כך יש לסור למומחה לכירורגיה של היד. בלעדי זה, התמונה לא תהיה שלמה וה-MRI כשלעצמו לא נותן אינדיקציה לגבי המשך הטיפול. רפואה שלמה, ד"ר יהודה

09/04/2019 | 19:16 | מאת: אלי

שלום, לפני כשנתיים וחצי התחלתי לחו בכאבים עזים בעת סיבוב בשורש כף יד שמאל. לאחר US שלא העלה דבר, ופיזיותרפיה שלא הועילה- נשלחתי לMRI. מצרף את תוצאותיו, אשמח להסבר ומה עליי לעשות?. הכאב פשוט לא חולף ואף מחמיר. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

.

07/04/2019 | 21:27 | מאת: חיים

עשיתי ניתוח שבר אולקרנון במרפק ביד ימין הוסיפו לי פלטה אחת ו9 מסמרים השאלה אחרה זמן לא היה מגבלה שאני יוכל לפתוח ולסגור עד הסוף את השריר וגם שאלה נוספת אחרה הניתוח לא שמו לי גבס רק תחבושת וחבל שמחזיק את הזרוע מה הסיבה שאין גבס

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום, לאחר ניתוח מהסוג שעברת קיימת מגבלה בטווח ועם הפיזיותראפיה היא משתפרת, אך לרוב נשאר חסר קל שאינו משמעותי מבחינת התפקוד. לגבי הגבס - מאחר ויש פלטה מתכתית המחזיקה את השבר, הגבס מיותר. בברכה, ד"ר יהודה

08/04/2019 | 19:05 | מאת: חיים

אז אני לא כל כך הבנתי המרפק יוכל לפתוח 180 עד הסוף

חיים שלום, אני מניח שתוכל ליישר כמעט באופן מלא. ייתכן כי בהשוואה לצד הלא מנותח יהיה חסר טווח קל שאינו משפיע על תפקוד היום יום. בברכה, ד"ר יהודה

30/03/2019 | 22:43 | מאת: איציק

ממצאים: הודגם שבר ברדיוס הדיסטלי עם קו שבר שעובר במשטח המפרקי של הרדחוס הדיסטלי )סדרה 2 חתך 630 אני כבר חודש לאחר הורדת הגבס ועדיין יש לי כאבים למנהם גם שמתעורר בבוקר וגם עדיין לא יכול לעשות שכיבות שמיכה אני בן 50 בריא והשבר נגרם כתוצאה מנפילה בגלישת סנובורד.האם הכאבים זנ דבר נורמלי בשלב זה?

לקריאה נוספת והעמקה

איציק שלום, לאחר חיבור ראשוני של השבר, מורידים את הקיבוע (גבס) ומתחילים בהפעלה. אך עדיין קיים תהליך של remodelling בן החיבור מתחזק במהלך החודשים שלאחר מכן. בתקופה זו צפויים להיות כאבים ומגבלה. כל עוד קיימת מגמת שיפור, אינני רואה צורך לדאוג. בברכה, ד"ר יהודה

31/03/2019 | 19:44 | מאת: תודה

תודה

30/03/2019 | 15:46 | מאת: עדי

שלום. לפני 3 שבועות ילדתי בפעם הראשונה. במהלך ההיריון התחלתי לסבול מתסמונת התעלה הקרפאלית, וזה עדיין נמשך. אורתופד הפנה אותי לפיזיותרפיה ובדיקת emg וגם רשם לי בינתיים קטו-ספריי להקלה מקומית. אחרי שראיתי את תופעות הלוואי האפשריות בעלון, אני חוששת להשתמש כי אני כל הזמן מטפלת בתינוק שלי ומחזיקה אותו בידיים. האם הספריי יכול לעבור לעור שלו או להפריע לנשימה שלו, אחרי שאני שמה על מפרקי הידיים שלי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, לצערי, אין לי מידע בנושא. ממליץ להתייעץ עם רופא ילדים בנוגע לנושא. בברכה, ד"ר יהודה

26/03/2019 | 17:52 | מאת: רותם

שלום , חפרתי כבר בעבר פה אני הבחור בן ה16 עם השבר במרפק בצד הפנימי שלה(אפיקונדיל מדיאלי) עם תזוזה של 0.8 סנטימטר בחרנו ללכת על טיפול שמרני . כרגע אני חודש מאז הורדת הגבס ואני על 160 מעלות יישור כיפוף מלא . השאלות הן : 1. מתי אוכל להתחיל להתאמן ולהרים משקולות? 2. אני בפיזיותרפיה פעמיים בשבוע ומתרגל בבית אך מתי אוכל לחזור לטווח תנועה הרגיל ? 3. האם צפויה לי עוד התקדמות ומתי אדע שכבר לא ניתן לשפר את הטווח תנועה? 4. האם יש עוד משהו שאוכל לעשות מלבד פיזיותרפיה על מנת לזרז את התהליך? 5. מתי נוצר מצב של מרפק נוקשה?

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום, נא גש לאורטופד מומחה לצורך המשך הטיפול בברכה, ד"ר יהודה

26/03/2019 | 00:43 | מאת: אביה

שלום רב, בשבוע שעבר ביום חמישי עשיתי "קליקים"/"קנאקים" בחלק מהאצבעות כהרגלי. הפעם, לאחר שניסיתי לעשות את הקליק בקמיצה ביד ימין, התחלתי לחוש בכאב באזור אמצע המפרק. לאחר כמה זמן האצבע התחילה להתנפח מעט ועד עכשיו זה המצב. כואב לקפל אותה ולא ניתן לעשות זאת עד הסוף. קבעתי תור לאורתופד ליום שישי הקרוב (כלומר יעבור בערך שבוע מהמקרה). אני מודאגת ואשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה הרפואית? איזה טיפול נדרש ובמה כרוכה ההחלמה. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אביה שלום, נראה שמה שאת מתארת מתאים לאצבע הדק (TRIGGER FINGER). מדובר בדלקת של מעטפת הגיד המכופף ולכן הוא נתקע בתעלה שבה הוא עובר. טיפול אנטי דלקתי כגון משחת וולטרן, ארקוקסיה או אטופן יכולים להקל על התסמינים עד הבדיקה אצל האורטופד. בברכה, ד"ר יהודה

היי רציתי בבקשה לשאול 2 שאלות לגבי בעלי, בעלי בן 68 עם רקע של סכרת, לב, cva ויש לו קרע בכתף שהובחנה ע"י אולטרסאונד נאמר לנו שאין מה לעשות אלא להתמודד עם הכאב, הדבר מגביל אותו מאוד בתנועה וגורם לו לכאבים עזים האם יש משהו שכן ניתן לעשות?? ושאלה שניה יש לו מחלת דופיטרן בכף היד בהתחלה חד משמעית הומלץ על ניתוח אך בעקבות ההסטוריה הרפואית הומלץ לאחר התלבטות על זריקת xiapex מה הגורמי סיכון בזריקה? והאם אכן זה הפתרון האידאלי עבורו?

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, 1. לגבי הכתף - בגילו לרוב מדובר בקרע ניווני של גידי הכתף ולכן פיזיותראפיה ונוגדי כאב הינם הטיפול הראשוני המומלץ. אם לאחר זאת עדיין יש מגבלה וכאב, אז יש לשקול ניתוח כאשר צריכים להילקח בחשבון הסיכונים בשל מחלות הרקע שלו 2. לגבי XIAPEX - היום זהו הקו הראשון בטיפול בדיופטרן והינו יכול להוות פתרון מצויין ללא ניתוח, אך קיים סיכוי לחזרת המחלה בטווח של מספר שנים (בגדול כ-50% מהחולים לאחר זריקה, יש חזרה תוך 5-7 שנים). הסיכונים הינם קרעים בעור שמתאחים ללא קושי, פגיעה בעצבים הנותנים תחושה לאצבעות או בגידים שמכופפים אותם. כששוקלים זאת מול הסיבוכים בניתוח ובהרדמה כללית עבור חולה עם מחלות רקע משמעותיות, הרי שזריקה שנעשית באופן אמבולטורי במסגרת מרפאה הינה פתרון הולם. בברכה, ד"ר יהודה

22/03/2019 | 06:29 | מאת: בבב

כאב לא מוסבר באגודל ביד שמאל

שלום, ממליץ לגשת למומחה לכירורגיה של היד לצורך בדיקה והערכה

21/03/2019 | 17:09 | מאת: אריאל

בן 44 כתוצאה מכאבים בכתף וביד 10 חודשים ניגשתי לרופא והוא שלח אותי לצילום רנטגן כתף+שככם ימין וצילום עמוד שדרה צווארי פענוח הצילום כדלקמן: לגבי צילום כתף :מבנה גורמי שמור,מרווחים תוך מפרקיים שמורים,ACROMION בעל אופן עקום חלק המתקרב למעוקל,מעוקלת,מומלץ יעוץ אורתופדי. לגבי צילום עמוד שדרה צווארי: הודגמו שיוניים ניווניים במעבר בין חולייתי C5-C6 עם הצרות מהותית ועם זיז אחורי בגוף החוליה C5 בצמוד למעבר,שגורם להי,"הריק" בתוכו והיצרות תעלת השדרה. מבנה גרמי נותר,גובה,צורה ועמדת החוליות תקינים ,מרווחים בין חולייתיים שמורים אשמח להבין את תוצאות הצלום

לקריאה נוספת והעמקה

אריאל שלום, אין לי שום יכולת לענות לשאלה זו. ההבנה של ממצאי הדימות תלויה במאפייני החולה, כגון גיל, בסימפטומים ובבדיקה. רק אחרי השלמת נתונים אלו ניתן להעריך האם ממצאי הצילום הינם אקראיים, שינןיים ניוניים תלויי גיל או שאכן יש בהם הסבר לבעיה שמציקה לך. לצורך זה יש לפנות לאורטןפד מומחה על מנת שיעריך אותך ויראה האם יש צורל בהמשך בירור (לדוג', CT של עמוד שדרה). בברכה, ד"ר חיים יהודה

היי עברתי ניתוח טריגר פינגר באגודל ימין לפני 13 ימים ומסירה תפרים מחר.בימים האחרונים כל כמה שעות יש לי קנקים באגודל המנותח.האם זה תקין?האם עליי לעבור את הניתוח מחדש?אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום, ניתוח שחרור אגודל הדק (טריגר) הינו ניתוח עם אחוזי הצלחה גבוהים. "קנאקים" בטווח הזמן המיידי אחרי ניתוח אינם מעידים בהכרח על כשלון הניתוח. מייעץ לגשת אל הרופא המנתח לבדיקה בברכה, ד"ר יהודה

14/03/2019 | 15:02 | מאת: דורית

שלום רב, מזה מספר חודשים סובלת כאבים במפרק שורש כף יד ימין. לאחר אולטרהסאונד שבוצע היום האם תוכלו להסביר לי מה פירוש שינויים טנדינוטים ב FCR? תודה, דורית קו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורית, מדובר בשינויים ניוניים של הגיד שעיקרם קרעים מיקרוסקופיים שנוצרו עם מהלך הגיל. בברכה, ד"ר חיים יהודה

17/03/2019 | 08:09 | מאת: דורית קו

תודה רבה על תשובתך ד״ר חיים יהודה

13/03/2019 | 18:08 | מאת: רותם

שאלה נוספת , האם זה שבחרתי בטיפול שמרני גורם לי לקושי בטווח תנועה ? או שהקושי לחזרה לטווח תנועה מלא זהה גם בטיפול ניתוח וגם בשמרני

לקריאה נוספת והעמקה

זהה

13/03/2019 | 17:02 | מאת: רותם

שלום שאלתי פה מספר פעמים כבר , אני בן 16 עושה המון ספורט לפני כחודשיים שברתי את המרפק באזור האפיקונדיל מדיאל בחרנו ללכת על טיפול שמרני והייתי כחודש עם סד גבס , בהורדה האורתטפד אמר כי לא צריך פיזיותרפיה אלא רק להפעיל את המרפק. למרות זאת הלכתי אחרי שבועיים מהורדה לפיזיותרפיה . עכשיו אני על מצב של כיפוף מלא ויישור של 150 מעלות. רציתי לשאול : 1. האם אוכל לחזור ליישור מלא ? יש לי פיזיותרפיה פעמיים שלוש בשבוע ונוסף אני מתאמן על יישור בבית? 2. כמה זמן צפוי לקחת עד ליישור מלא? 3. האם שבר זה מוריד פרופיל בצבא ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום, להערכתי תוכל לחזור ליישור מלא או כמעט מלא, אך בודאי תפקודי תוך כחודשיים. לגבי פרופיל צבאי - אם לא תהיה מגבלת טווח ותפקוד, אינני רואה בעיה. בברכה, ד"ר יהודה

07/03/2019 | 17:39 | מאת: ליאור יקירי

שלום, שאלתי היא לגבי בני בן ה 15. באיבחון ה CT התקבל הממצא הבא: שבר תלשיה קטן באספקט המדיו דיסטלי של הסקפואיד עם ניתוק חתיכת עצם קטנה. חשוב לי לציין שכיום הגבס הוסר לאחר כחודש ואנו מחכים לתור לאורטופד לאחר קבלת הממצא. בני לא מתלונן כעת על כאב כלל ולא נראה שיש הגבלה בתנועה. הסריקה בוצעה בחודש לאחר השמת הגבס. אשמח לקבל תשובה כגון: האם כדאי לשקול להחזיר את הגבס או לחלופין האם ישנה השפעה לעתיד. תודה מראש ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום, ההחלטה לגבי טיפול בשברי סקפואיד תלויה במיקום ובקונפיגורציה של השבר. ממה שאתה מתאר, נראה כי חודש גבס מספיק כטיפול, אך על מנת להיות בטוח בכך יש ללכת לאורטופד מומחה או מומחה לכירורגיה של היד שיצפה בסיטי עצמו ולא רק בפיענוח. העובדה כי לבן שלך אין כאב הינה סימן חיובי לגבי ההחלמה. בברכה, ד"ר יהודה

07/03/2019 | 00:50 | מאת: לינדה

ד״ר שלום, בת 36 - בעברי ניתוח דיסקוטומי צווארי בגובה c5 c6 כיום - בלט דיסק בגובה c6 c7 עם לחץ קל על חוט השדרה, בעיקר מימין. לפני כחודש עברתי ניתוח לשחרור התעלה הקרפלית ביד ימין. כשבוע לאחר הניתוח, החל כאב לא מוכר שאני מתארת כ ״משהו מסתובב בתוך כף היד, באזור הניתוח ואז מאין משיכות״ - מיותר לציין שזה כמובן כואב שאין לתאר. הכאב הולך ומתגבר - כל שעות היממה, ואף מעיר משינה. כשהלכתי להוריד את התפרים, כשבועיים לאחר הניתוח, עדכנתי את המנתח שאמר שנישמע כי מדובר בפגיעה משמעותית בעצב והפנה בדחיפות לבדיקת EMG ובינתיים ביקש שאטול ליריקה. לצערי על אף הדחיפות, אין תור לבדיקה הנ״ל, גם כאשר ניסיתי בדרום (אני מהשרון) והליריקה עבדה מדהים בכדור הראשון, אבל אח״כ כבר בקושי חצי שעה הטבה והכאב חזר בעוצמות שאין לתאר. זה פשוט לא מרפה, זה בכל שעות היום והלילה. חזרתי למנתח שהיה דיי אבוד היות וחייב את תוצאת ה EMG - נתן גם אולטרסאונד ליד וכן העלה את מינון הליריקה. האולטרסאונד ניראה תקין (מה שמבלבל אותי יותר) ולהלן תוצאותיו - ״הודגם מצב לאחר שחרור רטינקולום הפלקסורי עם בצקת מינימלית ברקמות הרכות סמוך למאחז רדיאלי של הרטינקולום, אך ללא עדות התנזלות מאורגנת באותו מיקום. העצב המדיאני הודגם המשכי, אינו מעובה בשטח כ 0.06 ממ״ר (בשמאל 0.05 ממ״ר) בהדיות תקינה, ללא סימנים של היצרות או זרימת דם מוגברת בתוכו. הגידים המכופפים נצפו לא מעובים, בהדיות ומהלך תקינים״. מה עכשיו...?? אני באמת סובלת...כאב חזק מנשוא שלא מרפה לרגע ואין תור ל EMG הייתכן כי אולטרסאונד יהיה תקין גם במקרה של פגיעה עצבית? מה ניתן לעשות אם אין תור? יש בדיקה חלופית שיכולה לשפוך אור? מבחינת המנתח בדיקת ה EMG תגיד איפה בדיוק הפגיעה העצבית וכמה קשה, ולטעמו זה הולך לכיוון של ניתוח גדול יותר אך חייב ראשית את הבדיקה... משהו שאפשר לעשות בכדי להתקדם? מה זה יכול להיות?? אני סובלת ממש ואובדת עצות...תודה מראש ד״ר

לקריאה נוספת והעמקה

לינדה שלום, המקרה שלך אכן מורכב. ניתוח לשחרור תעלה כפית הינו ניתוח עם אחוזי הצלחה גבוהים, אך אינם 100%. כמו כן, העובדה כי יש מקור ללחץ נוסף על העצב (בלטי הדיסק הצוארי), מאיטים את התאוששות העצב לאחר הניתוח. גם בדיקות העזר של אולטראסאונד ו-EMG לא תמיד מדויקות ב-100% ולכן להערכתי אם יש התגברות הכאב לאחר הניתוח כמו שאת מתארת, אזי תצטרכי ניתוח נוסף לסריקה של העצב באופן מורחב יותר. בכל מקרה, כדאי להיכנס לניתוח עם כמה שיותר ידע ולכן ממליץ לשמוע למנתח ולבצע את ה-EMG. בהנחה שהאולטראסאונד מדויק ואכן העצב המשכי, יתכנו שתי אפשרויות שיכולות להסביר את התלונות שלך: 1. לא בוצע שחרור מלא של התעלה 2. ישנו שטף דם/בצקת באיזור הניתוח שלוחצת על העצב. הפיתרון לשניהם הוא ניתוח נוסף לסריקת העצב. בברכה, ד"ר יהודה

1. מה פירוש אמגולציה דורסאלית 2. האם אבחנה שבר בגליל מרוחק1 שונה משבר SH2 עם אנגולציה דורסאלית באותו מקום? 3. האם אנגולציה דורסאלית מחייבת מעורבות של מומחה כירורגית כף יד? 4. מה פירוש "החזרה" כטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום א, אתה שוןאל שאלות תיאורטיות בלבד, ללא שום קונטקסט קליני ולכן קשה להתחייב. אנגולציה פירושה זיוות בין שני חליק העצם השבורה ודורסאלית הינו הכיוון הגבי של כף היד והאצבעות. גליל הינו העצם השבורה ו-SH2 הינו מיקום השבר ביחס ללוחית הצמיחה. החזרה הינו מניפולציה שמחזירה את השבר למקומו. הייתי ממליץ לדגשת למומחה לכירורגיה של היד על מנת לבדוק את האצבע, להעריך את הצילום ולקבוע טיפול מתאים. בברכה, ד"ר יהודה

06/03/2019 | 14:03 | מאת: אסף

שלום ד"ר צהריים טובים. נדמה לי כי יש לי גנגליון בפרק כף היד אך איני בטוח שזה גנגליון בגלל שאני מוגדר עם גאוט ויכול להיות שהבליטה שבשורש כף היד זה טופי כתוצאה מהגאוט. איך אוכל לדעת ממה הבליטה נובעת? ואיזו בדיקה עדיפה לעשות במצב כזה? סיטי או אולטראסאונד? בשביל לאשש את ההשערה הזו? והאם רואים את הגנגליון בסיטי בכלל? או שרק באולטראסאונד רואים גנגליון? תודה רבה ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

אסף שלום, אולטראסאונד הינה בדיקה יותר מתאימה. במידה והגוש מפריע, אז ניתן להסירו בניתוח. היתרון בניתוח שהוא נותן אבחנה יותר מדויקת מאשר אולטרא-סאונד, אך אין חובה לנתח אם אכן מדובר בגנגליון או טופי. במידה ואכן תהיה מעוניין בניתוח, כן הייתי ממליץ על צילום בנוסף לאולטראסאונד. בברכה, ד"ר יהודה

07/03/2019 | 11:40 | מאת: אסף

תודה רבה ד״ר. יש לי תור לסיטי לשורש כף היד בשבוע הבא. בדיקת הסיטי רלוונטית לזיהוי גנגליון?

סיטי בהחלט יכולה להראות גנגליון, אך אולטראסאונד יותר רגיש לצורך זה.

07/03/2019 | 13:51 | מאת: אסף

תודה רבה ד״ר.

05/03/2019 | 23:16 | מאת: זוהר

כבר כמה שבועות יש לי כאב בחלק העליון של האגודל במיוחד בלחיצה של המפרק העליון ומתחת לציפורן. כואב קצת גם בכיפוף. אין בכלל כאב בבסיס האגודל. מה יכול להיות הגורם? לא היתה חבלה או מכה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זוהר שלום, קשה לי להעריך דרך הפורום את הגורם. הדבר דורש בדיקה וכן הדמיה רלוונטית. ממליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד להמשך הערכה. בברכה, ד"ר יהודה

05/03/2019 | 18:34 | מאת: שלום

היי ד״ר קיבלתי מכה בשפה העליונה יש לי שטף דם בטוח הפה והשפה נפוחה שמתי קרח מהרגע שקיבלתי את המכה כמעת שלוש שעות איך מורדים את הנפיחות? וכמה זמן אתה מעריך פחות או יותר עד שזה ירד?

לקריאה נוספת והעמקה

היי שלום, פורום זה אינו עוסק בכירורגיה של היד. אנא פנה לפלסטיקאי בשאלה זו. בברכה, ד"ר יהודה

05/03/2019 | 11:44 | מאת: רותם

שלום דיברתי פה כבר כמה פעמים לפני כחודש וחצי שברתי את היד עקב הורדת ידיים לפי מה שאני הבנתי מה אורתופד בבית חולים יש לי שבר באפיקונדיל מדיאלי עם תזוזה של 0.8 cm . עכשיו אחרי שבועיים ללא גבס אני ביישור אני 120 מעלות בכיפוף אני מתקדם בערך 20 מעלות ביחס ל90 . עכשיו אני בא לאורתופדיית לשאול אותה לגבי הטווח תנועה והיא אומרת שעל פי הצילום היה לי שבר חמור באיזור הסופרקונידלאר . דבר כזה הגיוני שבר כזה מהורדת ידיים? ואיך יש קשר בין זה לבין מה שהאורתופד בבית חולים אמר לי . נוסף כל המרפק שלי נראית תקינה וגם כשדבקתי נראתה כך רק יש לי נפיחות בחלק הפנימי של המרפק הצופציק הקטן.

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום, אני לא יודע למה אתה קורה הגיוני ומי אמר ומה אמר - זה לפורום אחר. מה שבטוח הוא שהיה שבר ועכשיו אתה בתהליך ההחלמה והשיקום. העובדה כי הטווח משתפר והנפיחות נסוגה הינם סימן טוב ועם המשך פיזיותארפיה נראה שאתה במסלול הנכון. בברכה, ד"ר יהודה

04/03/2019 | 16:44 | מאת: אוה

שלום רב , לפני כ30 שנה עברתי ניתוחים לשבר מורכב.מאז יש הגהלה בתנועות,כאבי,מדי פעם חוסר תחושה אך התרגלתי לזה.לאחרונה התחילה החמרה בכאבים,תנועות,חוסר תחושה.רצ"ב פיענוח ct.האם מסביר את ההחמרה?מה הייתם מייעצים לעשות,איזה טיפולים יש למצבים כאלו? להלן ממצאי סריקה שעשיתי עכשיו טומוגרפית ממוחשבת שלמרפק שמאל הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה: חשד לסינוסטוזיס . אין בדיקה קודמת במערכת לצורך השוואה . ממצאים: הודגמו בליטות גרמיות אקזופיטיות באספקט הוולרי ודורסלי של עצם האולנה הפרוקסימלית ,ייתכן משנית לשינויים פוסט-חבלתיים\פוסט-ניתוחיים בעבר . אין לראות סימנים של synostosis radioulnar לא הודגמו שברים טריים . אין לראות פריקה . הודגמו שינויים ארטרוטיים התחלתיים בשלושת המדורים של המרפק ,הבולטים יותר במפרק הרדיו-אולנרי הפרוקסימלי. רקמות הרכות : ללא ממצא בולט סיכום: ממצאים כמתואר מעלה בתודה מראש,אוה

לקריאה נוספת והעמקה

אוה שלום, הסיפור וה-CT שאת מתארת מתאים לשחיקת סחוס שלאחר חבלה. באופן נורמלי הסחוס נשחק עם הגיל אצל כולנו, כאשר אם יש סיפור של שבר מרוסק/מורכב כמ אצלך, תהליך זה ואץ ומופיע בגיל צעיר יותר. הטיפול הינו תלוי בעיקר בכמה כאוב ומוגבל החולה ולא בדרגת הממצאים ב-CT. חולה עם כאב נסבל ומגבלה קלה יוכל להסתדר עם משככי כאבים חולה עם כאב תמידי רב יצטרך אולי החלפת המפרק. וכמובן שיש ספקטרום רחב באמצע. לצורך קבלת החלטה זו, נא לגשת לבדיקת מומחה לכירורגיה של היד ויחד עימו להבין כמה את כאובה, מוגבלת ואלו אופתיות נוספות עומדות בפניך.| בברכה, ד"ר יהודה

שלום ד'ר חיים יהודה החלטתי-מחר אני מגיע לבלינסון לניתוח תודה על ההכוונה המהירה! אלי

בהצלחה

03/03/2019 | 21:26 | מאת: ידידיה

מצרף שוב צילום (מקווה שיגיע הפעם...) לאחר ניתוחים כושלים לתיקון רצועות בכף יד ימין. עדיין סובל מכאבים וממגבלה בתנועה. לבקש רופא מטפל בצעתי צילום רנטגן - מצ"ב. האם ניתן לזהות פגיעה/שינוי במבנה העצמות בשל הפגיעה ברקמות הרכות? האם יש ממצאים נוספים (התור רק עוד כמה חודשים...) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ידידיה שלום, שוב אינני רואה את הקובץ. ניסיתי משני מחשבים שונים ושני דפדנים שונים. ייתכן ואינני יודע היכן לחפש או שקיים באג במערכת. ממליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד עם הצילום. בברכה, ד"ר יהודה

04/03/2019 | 10:41 | מאת: ידידיה

מצ"ב לינק לשאלה+לצילום שהעליתי בפורום אחר - תחת הכותרת - "פיענוח צילום כף יד" - http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1048/%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94_%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7%95%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94 . כמובן שאני מעדיף הערכה של מומחה כף יד ולא של אורטופד כללי. תודה

הצילום אינו צילום תקין טכני מחמת הפוזיציה של כף היד במהלך הצילום וא"א לקבוע כך האם קיימת פתולוגיה.

04/03/2019 | 17:48 | מאת: ידידיה

שוב תודה על המענה. העליתי בלינק המצ"ב צילומים נוספים (לא ניתן כנראה בשל באג להעלות תמונות לפורום שלכם...) אשמח לשמוע את דעתך המקצועית. תודה רבה http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1048/%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94_%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%AA%D7%95%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94__

צילומים נראים תקינים ללא עדות לנזק רצועתי. בברכה, ד"ר יהודה

לפני יומיים החל כאב עמום בכתף ימין מלווה בחולשה. הכאב התפשט לזרוע ונימול קל באצבעות כף יד ימין. אתמול הורגש לסירוגין כאב רק בכתף ימין, הנימול נשאר והחל כאב במרפק ימין ובעורף גובל בכתב ימין. לרוץ לאורטופד/נוירולוג? או לנוח ולחכות שיעבור.

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום, התופעות שאתה מתאר מתאימות ללחץ עצבי, שלרוב מקורו בעמוד השדרה הצוארי, כגון בלט דיסק שלוחץ על עצבי הגפה העליונה. כל עוד הלחץ מתבטא בהפרעות תחושה ונימולים כמו שאתה מתאר, אין דחיפות בעניין. לרוב תופעות אלו נסבלות וחולפות תוך מספר ימים-שבועות בהם ניתן להיעזר במשככי כאבים ונוגדי דלקת. מנגד, אם מופיעה הפרעה מוטורית, קרי חולשה של הגפה, או הפרעות בהליכה או כאב הולך ומתעצם, הייתי פונה לאורטופד תחילה. בברכה, ד"ר יהודה

01/03/2019 | 11:59 | מאת: ידידיה

שלום רב. בשל קרע ברצועות כף יד לאחר תאונה, עברתי בכף היד 3 ניתוחים בשנים האחרונות. עדיין סובל מכאבים וממגבלה בתנועה. מצרף צילום רנטגן בכף היד שעברתי לאחרונה - מה ניתן ללמוד ממנו? יש המלצות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ידידיה שלום, אינני רוה את הצילום לצערי ולכן לא אוכל להתייחס. בברכה, ד"ר יהודה

27/02/2019 | 09:58 | מאת: שרית

שלום רב, בבירור לגבי כאבים במפרקי הדיים. MRI יד ימין: בצקת קלה ועיבוי אשר בחלקו פיברוטי ברטינקולום במקטע A4 באצבע 2. מתאים לתהליך דלקתי על גבי כרוני. מעט נוזל וסינוביטיס קלה במפרק DIP2. בקצה הסריקה בחלק מן הסדרות נראית קולקציית נוזל לובולרית במידות 0.7*0.9 ס"מ דורסלית למפרק בין הסקפואיד ללונט. במקום ראשון מתאים לציסטה סינוביאלית לקורלציה קלינית. בנוסף נראית קולקציית נוזל קטנה בחלק רדיאלי פלמרי של מפרק רדיו-קרפלי שנסרקה בחלקה בסדרה בודדת במידות 0.6*1 ס"מ באבחנה מבדלת מעט נוזל במפרק רדיו-קרפלי ציסטה סינוביאלית. (MRI ליד שמאל טרם בוצעה אבל אצבע 2 במצב חמור, כואבת מאד במגע, לא ניתן לכופף המפרקים בכלל והעור מתוח ונראה כאילו מלא בנוזל.) מה המשמעות של תוצאות ה MRI והאם יש טיפול שיחזיר לי את התפקוד ויעלים את הכאבים?

לקריאה נוספת והעמקה

הכוונה לכאבים במפרקים של אצבעות הידיים.

שרית שלום, MRI כלעצמו הינו בדיקה שמלימה ולא טיפול. כמו כן, הטיפול הרפואי הוא בחולה ולא בבדיקה ה-MRI. אין שום דרך שאוכל לדעת על איזה טיפול להמלית לך ללא הבנה מה מפריע לך? מה הגיל ? כמה זמן ההפרעה ? האם ניסית טיפולים עד כה ? מה יש בבדיקה הקלינית שלך ? אין מקום לטפל בממצאי ה-MRI שהצגת אם אין להם משמעות קלינית. אני ממליץ לסור למומחה לכירוגיה של היד לצורך הערכה כולל כל הבירור שערכת עד כה (אני מניח שמלבד MRI ביצע בדיקות נוספות) ולראות מה הטיפול הטוב ביותר בשבילך. בברכה, ד"ר יהודה

26/02/2019 | 15:29 | מאת: מאיה דז'בנידזה

אני רואה שאתה פעיל פה, ואין לי כרגע אפשרות לקפוץ לבקרה בחדרי ניתוח כדי לשאול אותך מה מטריד אותי ;) אז, זו השאלה, האם זה תקין שהחלק התחתון בכף יד מצד האגודל רדום. ניפגשנו במרפאה לביקורת ב20.2. מכירה שרדוקציה נעשתה ב7.2. לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, פגיעה תחושתית כמו שאת מתארת, נפוצה לאחר שבר רדיוס דיסטלי ולרוב חולקפת לאחר הורדת הגבס והתחלת תהלך השיקום. יש לבדוק כי מדובר רק בחסך תחושתי ולא בפגיעה עצבית קשה יותר (כפי שנבדקת במרפאה). בברכה, ד"ר יהודה

01/03/2019 | 12:02 | מאת: מאיה דז'בנידזה

הרדימות נוטה להתפשט לכל האגודל בעיקר בלילה. לפעמים כד כדי כאב. (חשוב לציין שאין בצקת) המנח שמקל על הכאב זה יד ב90 מעלות אנכית למיטה\שולחן. ואז עוצמת הרדימות בקצה האגודל יורדת ונשארת רק בכף היד הפנימית מצד האגודל

שלום מאיה, עדיין נשמע לי "נורמלי" בהתאם לנסיבות". יד מורמת יכולה לסייע בברכה, ד"ר יהודה

26/02/2019 | 00:03 | מאת: עומר

שלום, מזה כשבועיים שיש לי כאב בכרית של כף היד מתחת לאגודל. כאב שבא בגלים. עושה רושם שכתיבה, אחיזה של דברים ובכלל כיווץ של היד מגבירים את הכאב. בד"כ הכאב מלווה גם בוריד שבולט באותו איזור. הכאב והוריד התחילו להופיע ביחד, אז אני מניח שיש ביניהם קשר. מצורפת תמונה בלינק. מקווה שמצליחים לראות את הוריד. http://www.interload.co.il/upload/2479589.jpg האם עלי לפנות לאורתופד? לכירורג כף יד? כירורג כלי דם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עומר שלום, ממליץ לפנות למומחה בכירורגיה של היד. המקצוע מכסה גם בעיות "כלי דם" הכפות הידיים. בברכה, ד"ר יהודה

דר' שלום נפלתי בעבודה על היד ונחבלתי בשורש יד שמאל. ב mri נתגלה סימני קונטוזיה באספקט אולנרי פרוקסימלישל הלוגייט עם קריסת קורטקס מינימלית(סדרה 401 חתך 8) חשוד לקונטוזיה ושבר פוקאלי תת כונדרלי קטן. כמו כן סימני קונטוזייה בלונייט ומוקד בטריקווטרים עם חשד לקריסה קורטיקלית מינימלית בלונייט( באספקט פרוקסימלי-אולנרי),חשד לקרע פוקאלי מלא קרוב לאינסרציה רדיאלית של ה- TFC. אני סובל מכאבים והגבלה של תנועות בשורש יד שמאל. אבקש יעוצך לדרכי טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

אמנון שלום, לא כתבת כמה זמן עבר מהחבלה, בן כמה אתה ? מה עיסוקך ?, האם זו היד הדומיננטית ?.... הטיפול הינו במטופל ולא בממצאי ה=MRI והוא נגזר מכל הגורמים המוזכרים לעיל ומהבדיקה של המטופל. באופן גס הטיפול יכול להיות שמרני ע"י ריפוי בעיסוק ופיזותראפיה ועד ניתוח, אך את זה יש לקבוע רק לאחר בדיקת המטופל. מליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד על מנת להשלים הערכה זו. בברכה, ד"ר יהודה

דר' נכבד שלום תודה על המענה המהיר. גילי הינו 56 עובד כמפקח בנייה ,הנפילה קרתה לפני כחמישה חודשים. היד שנפגעה היא לא היד הדומיננטית.

אמנון שלום, חסר אלמנט של הבדיקה הפיזיקלית שלך ולכן אני ממליץ לסור למומחה לכירורגיה של היד. צריך לדעת כי חלק מהממצאים ב-MRI כגון קרע TFC, יכול להיות מצב שכיח בגילך ללא חבלה, כחלק מהשחיקה שקורה עם הזמן. לעומת זאת, אם הבדיקה מתאימה לממצאים, כלומר מקור הכאב בבדיקה הינו באותו מיקום בו ה-MRI הראה "בעיה" אזי יש מקום לניתוח ארטרוסקופי. בברכה, ד"ר יהודה

דר' נכבד תודה על יעוצך, אני לאחר נפילה בשטח על היד. לכן הנזק הוא כתוצאה מהנפילה. בכל אופן אתייעץ עם מומחה כף יד באזורי.

רפואה שלמה

תודה רבה לך.

24/02/2019 | 08:26 | מאת: רונה

שלום, עשיתי אולטראסאונד בעקבות כאבים בכף יד ימין-באזור האגודל. בתוצאה נרשם שכל ההדגמות תקינות פרט ל:"עצם הרדיוס הודגמה מדרגה גרמית ברוחב עד 0.1 ס"מ". מה זה אומר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רונה שלום, בדיקת דימות, כמו US, הינה חסרת כל משמעות ללא ההקשר הקליני. מדרגה של 1 מ"מ יכולה להיות ממצא אקראי או ממצא הדורש טיפול עד כדי ניתוח. מה קרה ? היתה חבלה ? על מה המטופל מתלונן ? מה מפריע לו ? מה גיל החולה ? מה התעסוקה/תחביבים ? ... כמו כן יש חשיבות לבדיקה על מנת לראות שיש קורלציה בין תוצאת הדימות להפרעה. בלי כל הנתנונים האלה, א"א לדעת מה משמעות ה-US. הייתי ממליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד להמשך הערכה. בברכה, ד"ר יהודה

25/02/2019 | 09:50 | מאת: רונה

תודה על תגובתך, הכאבים הם כנראה בעקבות עומס, כנראה בעקבות זה שילדתי ומטפלת בתינוק. הם התחילו אחרי שילדתי. (בת 40) תודה

רפואה שלמה

21/02/2019 | 17:48 | מאת: Rotem

שלום וסליחה על החפירה , עד כמה דחופה הפיזיותרפיה כי האורתופד טען שלא צריך בגלל שנתלשה לי חתיכה קטנה מהצ׳ופציק הפנימי של המרפק הוא אמר שהשרירים של האמה יתחלשו ולא שיהיה לי טווח תנועה מוגבל. אני בינתיים מנסה ללחוץ על הכדור לחץ ולנסות להזיז את המרפק כמה שיותר . בקיצור , כמה נחוצה הפיזיותרפיה כי לפי דברי האורתופד אינה נחוצה אך בכל זאת איני מצליח להזיז את המרפק . אשמח להסבר למה איני יכול לעשות זאת וכיצד ניתן להרחיב את הטווח . זהו לא חופר יותר , תודה על כל העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם, היות ועברו 6 שבועות ועדיין יש מגבלה, לא הייתי מתמהמה עם היזיותראפיה בברכה, ד"ר יהודה

20/02/2019 | 12:35 | מאת: rotem

שלום לפני כחמישה שבועות שברתי את המרפק במקום אפיקונדיל מדיאלי שבר תלישה והחלק הקטן זז 8 מילימטר . אתמול הורדתי את הסד הגבס ואני מצליח להזיז את המרפק בקטנה . נוסף את השבר טיפלו לי בטיפול שמרני והאורתופד טוען שלא צריך פיזיוטרפיה . מה אוכל לעשות על מנת שהטווח תנועה שלי יחזור לאותו דבר כמו שהיה והאם פיזיותרפיה נחוצה ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רותם שלום, שבר תלישה של הקונדילוס המדיאלי של המרפק הינו שבר הניתן לטיפול שמרני (גבס) או ניתוחי. ההחלטה נקבעת בעיקר על פי מידת התזוזה, כאשר הדעות חלוקות בעניין רמת התזוזה המצריכה ניתוח. באופן גס עד 5 מ"מ תזוזה אין מקום לנתח, מעל 10 מ"מ יש צורך בניתוח והתחום 5-10 מ"מ הינו תחום אפור בו ניתן להחליט לשני הכיוונים. מאחר והאורטופד שטיפל בך, החליט על טיפול שמרני, אז המרפק היה בגבס עד שייוצר חיבור ראשוני, אולם דבר זה גרם למגבלה בטווח התנועות שאת מרגישה. הייתי ממליץ להיעזר במסגרת של פיזיותראפיה לצורך שיקום טווח התנועה והחוזק של המרפק. בברכה, ד"ר יהודה

שאני נוגע בחלק הזה במרפק( אפיקונדיל מדיאלי ) טיפונת כואב לי זה בסדר או שזה מראה שיש לי סדק שם או משהו כזה? נוסף המרפק נראה ממש שונה זה סוג של נפיחות כזאת או שזה הולך להשאר לתמיד כי זו רק סטיה של 8 מילימטר?

רותם שלום, רגישות ונפיחות אחרי שבר, הינן תופעות אופייניות למשך מספר חודשים. בפרק זמן של 5 שבועות מהחבלה בהחלט סביר שתחוש בכך ואין זה אומר שתהליך ההחלמה אינו תקין. בברכה, ד"ר יהודה

20/02/2019 | 06:20 | מאת: משה משה

יד שמאל נרדמת לי קצת בעיקר בלילה האם אני צריך להיות מודאג?

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, הירדמות של היד כלעצמה יכולה להיות ממספר סיבות ולכן יש לבצע בירור המתחיל בבדיקה ואם יש צורך אז בבדיקות עזר נוספות כגון EMG. בדרך כלל מדובר בתופעה שכיחה הניתנת לפתרון בקלות, אך קודם חשוב לפנות לרופא. בברכה, ד"ר יהודה

18/02/2019 | 14:23 | מאת: רועי

שלום רב לפני שבועיים וקצת קיבלתי מכה חזקה מכדורגל בכף היד הימנית. היד כאבה לי חששתי שזה שבר או נקע והלכתי לעשות צילום. האורטופד הסתכל על הצילום ואמר שאין לי שבר או נקע ושזה בסך הכל חבלה שקצת התנפחה(מיקום נפיחות הוא בצד שמאל למטה בכף יד ליד בסיס האגודל). - ולכך שם לי תחבושת אלסטית ואמר שזה אמור לעבור תוך שבוע. לאחר שבועיים עם האלסטית המצב היה אותו דבר (כאב ונפיחות) והלכתי לאורטופד אחר שאמר שזה מוזר שזה עדיין נפוח.- הוא שם לי גבס ושלח אותי לעשות צילום סיטי ולראות מומחה כף יד , אחרי זה הייתי אצל אורטופד אחר שאמר שאין צורך בסיטי ועשה לי צילום רגיל ושלח אותי לממוחה כף יד. הממוחה אמר שהצילום נראה בסדר וכנראה זה שבר למרות שלא רואים אותו ושם לי חצי גבס בצד התחתון של היד ואמר לי שתוך שבועיים חודש זה אמור לעבור... מאז כבר עבר שבוע והמצב אותו דבר הגיוני ששבר כל כך קטן שאפילו לא רואים בצילום לא יתאחה ב3 שבועות? (אגב היד עדיין נפוחה אותו דבר) האם זה יכול ליהות משהו אחר? ואם זה באמת שבר יש דברים שמומלץ לעשות כדי לזרז את האיחוי? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום, שברים בעצמות הקטנות של שורש כף היד נוטים להתחבר תוך כ-6 שבועות, אך עשויים לכאוב כמספר חודשים, בעיקר בהפעלת לחץ מקומי. מה שחשוב לראות זה את המגמה של הנפיחות והכאבים. אם סה"כ יש שיפור אז אתה בדרך להחלמה. לציין כי יש יוצאי דופן של שברים שלא מתחברים, כאשר הנפוץ והבעייתי מבניהם הינו שבר בעצם הסירה, סקפואיד. אם נבדקת על ידי מומחה לכירורגיה של היד, אני מניח שהוא בדק זאת. אם היה חשד קליני לשבר בסקפואיד, סביר להניח כי הוא היה שולח אותך ל-CT. לכן, העובדה כי הוא רק הניח סד ולא ביקש CT, מראה לדעתי כי הוא לא חשד בשבר זה. אני מניח כי בעוד שבועיים-שלושה תחוש יותר בטוב. בברכה, ד"ר יהודה

17/02/2019 | 15:27 | מאת: מירית

בת 46 בריאה. לפני מספר ימים הופיע כאב פתאומי באגודל שמאל. הכאב בבסיס האגודל מופיע בזמן מגע. כמו כן כואב לכופף את האגודל-יש מעין נעלה שלו..מופיע כמו "קליק"וקשה לישר אותו.לציין שלא עשיתי פעילות יוצאת דופן..אני לא מקלידה עם האצבעות ולא עושה שום פעילות שיכולה להסביר את התופעה. לציין שזה הופיע פתאום ולא בהדרגה..וגם האגודל ביד ימין מתחיל לכאוב. מה הסיבה ומה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

מירית שלום, מה שאת מתארת מתאים לתופעה הנקראת trigger finger. התופעה נפוצה, אך לרוב הסיבה אינה ידועה. הטיפול המקובל הינו בזריקת סטרואידים מקומית. אם זו נכשלת או שהתופעה חוזרת לאחר זמן מה, אזי ניתן לתפור אותה בניתוח קטן. בברכה, ד"ר יהודה

17/02/2019 | 10:19 | מאת: אצבע וגירוד

שלום, יש לי זכוכית באצבע ארוכה ויתכן שיש פגיעה או נגיעה בעצב, נדרש כירורג לטיפול הבעיה. מאז המקרה ועדיין החלו גירודים חזקים ממש בגב והבטן, למרות שנשמע הזוי ביותר צירוף מיקרים שבאו יחד. האם יש סיכוי קלוש לקשר בין שניהם? הגב נקי ואין פריחה בגירוד וכל טיפול קרמים מיוחדים לא מרגיע.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אינני רואה קשר בין גוף זר באצבע עם פגיעה עצבית לבין גירודים בגב ובבטן. בברכה, ד"ר יהודה

שלום רב ותודה על הזמן שלך. במרץ 2018 בעת ביצוע תרגיל ליד הקדמית עם מוט ישר במכון הכושר הרגשתי בתרגיל כאב בשורש כף היד ובאמה. מאותו רגע כאשר היד שלי בתנועה כשכף היד ישרה מפנים כלפי חוץ (הציר האופקי) ,בשתי ידיי נשמע קליק טורדני (ללא כאב); בנוסף ישנו כאב טורדני ותמידי שמלווה את האמה מכף היד עד המרפק. (ללא קשר לנקישה ששומעים בכף היד). הספקתי להיות אצל רופא שטען שיש לתת מנוחה . יחד עם מריחת וולטרן. בוצע ללא שיפור. הכאב הוא כל הזמן, הרגשת אי נוחות ואם נשיאת משקל ביד אפילו קל או עבודה עם מחשב הכאב מתחזק. רופא אחר טען שיש לי דלקת ולכן לקחתי אנטיביוטיקה. הדבר לא עזר. ביקרתי אצל מומחה לכף היד שטוען כי המבנה של העצמות אינו שווה ויש לבצע ניתוח להשוואת אורך העצמות.המבנה הפיזיולוגי הזה היה קיים עוד קודם ללא כאבים במהלך כל חיי. ביצעתי את כל הבדיקות הללו: MRI, אולטרסאונד דינמי, פיזיותרפיה, צילום רנטגן. על פי הממצאים אין קרע בשריר או בגיד ולא רואים שום דבר חריג. הכאבים ממשיכים , איני מוצא פתרון, ואני מאוד רוצה לחזור לפעילות נורמלית רגילה. הדבר משפיע עליי לרעה מאוד. אם מישהו נתקל בסימפוטמים דומים ומצא דרך כיצד לטפל בזה ולהחזיר את המצב לקדמותו אודה לו על יצירת קשר בהקדם. שוב תודה על הזמן והעזרה. אני באמת אבוד. אני בסהכ רוצה לחזור למצב הקודם שהייתי בו ולחזור לעשות ספורט ולהיות ללא כאב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נראה כי מדבור במקרה מורכב. חסרה לי הבדיקה שלך ותוצאות הדימות, אותן אני מעדיף לראות בעצמי בנוסף לפענמוח הרשמי. מאחר ועבר זמן רב מהפציעה ולא הסתדרת עם טיפול שמרני, יתכן וניתוח הינו הפתרון הנכון. גם במקרה בו ממצאי הדימות יהיו תקינים, יש מקום לשקול לפחות ארטרוסקופיה לסריקה של שורש כף היד, מאחר ובדיקות הדימות לא תמיד מדוייקות. בבברכה, ד"ר יהודה

15/02/2019 | 14:07 | מאת: לינוי

שלום, אשמח לדעת מה זה אומר? ועל מה יכול להעיד תוצאות מיפוי העצמות: "הודגמה קליטה מעט לא אחידה לאורך עמוד השדרה ללא מוקדים פוקליים חשודים וללא שינוי מהותי. הודגמה קליטה מעט מוגברת באזור הטיביוטלארי בקרסות ימין - מאמץ ? טראומה ? מוקד קליטה מוגברת בעקב מימין נסוג פרט לכך לא הודגמה קליטה פתולוגית בשאר הסריקה וללא שינוי מהותי." אני סובלת מפיברומיאלגיה ויש לי בכאבים ובעיה בכף היד כבר 7 חודשים שלא עוברת (לכן ביצעתי את הבדיקה).

לקריאה נוספת והעמקה

לינוי שלום, אין במיפוי העצמות שלך שום קליטה לא תקינה בידיים ולכן אינה יכולה להסביר את מקוןר הכאב. ממליץ לגשת למומחה לכירורגיה של היד להערכה. לגבי שאר מוקדי הקליטה - אבקש להתייעץ עם אורטופד.

17/02/2019 | 11:55 | מאת: לינוי

אבל יכול להיות שעמוד הידרה משדר ליד?

בודאי

13/02/2019 | 00:16 | מאת: יוני

לפני כחודש עברתי ניתוח עקב שבר באמה שמאל וחוויתי כאבים למשך שבועיים לאחר הניתוח וכעת כבר אין כאבים. אני רוצה לטוס לכמה ימים לאחר הורדת הגבס והוצאת הפין מהיד. האם צפויים כאבים ממושכים (מעבר לאי נוחות מההליך עצמו) לאחר הוצאת הפין מסיבה כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

יוני שלום, הוצאת פין לרוב כואבת במידה קלה ביותר במהלך ההוצאה עצמה, וחולפת לאחר מספר שניות/דקות, הדומה באופיו ללקיחת דם ולכן נעשה במרפאה ללא צורך בהרדמה. אין לך ממה לחשוש מכך. טיסה נעימה. ד"ר יהודה

12/02/2019 | 16:14 | מאת: אבירן מזרחי

לפני חודשיים עברתי ניתוח במרפק ימין לשחרור עצב שהועבר למקום אחר והוצאת נוזלים וחתיכת שומן תת עורי. עשיתי סיטי חדש וממצאו ממצא גרמי חופשי בחלל המרפק עם מימדים של 11×5.5 מ"מ. עצם ססמואידית חתיכה גרמית שהופרדה מאחת העצמות. אפשר בבקשה לדעת מה זה אומר ?

אבירן שלום, ניתוח העברת עצב במרפק הינו ניתוח המצבצע מחוץ לקפסולה (מעטפת) . הממצא שאתה מתאר בסיטי הינו תוך מפרקי ולכן אינני רואה קשר בינו לבין הניתוח. מימדי הממצא הינם גדולים והוא עשוי ליצור הפרעה מכנית בתנועת המפרק ואף לנזק סחוס ולכן כדאי להוציאו. ממליץ לפנות למומחה לכירורגיה של היד בנושא. בברכה, ד"ר יהודה

10/02/2019 | 01:26 | מאת: אני

ד״ר שלום, לפני כשבוע עברתי ניתוח התעלה הקרפלית ביד ימין, בהרדמה מקומית. 5 ימים לאחר הניתוח פניתי למיון לאחר שהאצבעות ביד התנפחו, הכחילו והיו קרות למגע ביחס ליד שמאל. כמו כן, היו כאבים ונימול בכף היד ובאצבעות. בבדיקות מעבדה שביצעו במיון, היו סימנים לזיהום וערכי cpr גבוהים יחסית. ניתן לי מרשם לאנטיביוטיקה - ציפורל 250 מ״ג 4 כדורים ביום, למשך 6 ימים. עוד בטרם השגתי את הכדורים והתחלתי, הכאב החמיר וכן הנפיחות והכחלון. שלחתי למנתח לבקשו את תוצאות הבדיקות מבית החולים והוא אמר שיש סימנים המחשידים לזיהום וביקש שאגיע לביתו מיידי לבדיקה. בבדיקה, שלל זיהום של אזור התפרים ואמר שנראה בסדר על אף התוצאות, ואף ביקש דלא אקח את האנטיביוטיקה, ואמר כי אין צורך לבצע דוב בדיקות בעוד 3 ימים כפי שביקשו בבית החולים. מה שכן, אמר כי התחושה באצבעות ירדה וזה יכול להיות מפגיעה בעצב בשל החומרים הנוספים שהוזרקו לי תוך כדי הניתוח, לאחר שהתלוננתי כי מרגישה.. שאלה ראשונה - האם נכון להפסיק את האנטיביוטיקה, ולא לבצע שוב בעוד 3 ימים cpr? כל רופא אמר לי משהו אחר ואני מבולבלת.. דבר נוסף, באותו הערב התקלחתי ולצערי על אף ששמתי שקיות על היד הכל נרטב לחלוטין, הצלחתי לאלתר לסופ״ש תחבושת אך לא את הפד עצמו שהיה על התפרים, ועל כן ייבשתי אותו והחזרתי... מה שקורה עכשיו שיש מסביב לתפרים אזור רטוב ממש (כמו שנמצאים זמן רב בבריכה) וזה מותח את המקום וכואב מאוד. אני עם כאבים איומים שהחמירו מאוד היום ועיקצוצים בלי סוף - לא יודעת אם בגלל זיהום כמו שאמרו בבית חולים, או בגלל הפגיעה בעצב כמו שאמר המנתח או בכלל בגלל שהכל נרטב... סליחה מראש על הפנייה הארוכה, אך אני מבולבלת ומאוד מאוד כואב לי - אשמח להכוונה בבקשה. תודה מראש ושבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

אני שלום, הסיפור שלך מורכב עם מספר אפשרויות לגבי הכאבים שלך. העובדה כי אינני בודק את היד בעצמי מקשה עלי מאוד על מנת להגיע לאבחנה. צריך לזכור שכף היד הינו איזור בעל צפיפות עצבית גבוהה ולכן רגיש מאוד לכאב ועצם הניתוח הינו סיבה טובה לכך. כמובן שאינני יכול לשלול זיהום או פגיעה עצבית ללא בדיקה. בנוסף, לגבי הרטבת הפצע, מקובלות מספר פרקטיקות בעניין - ישנם מנתחים שמעדיפים כי המטופל לא ירטיב כלל עד הסרת התפרים וישנם שמרשים להרטיב לאחר מספר ימים. לכן אינני חושב שעצם הרטיבות הינה משמעותית. כמובן שלאחר המקלחת יש לייבש היטב ולחבוש מחדש בחבישה נקיה. עצם הרטיבות עשויה ליצור מצרציה ("קילוף") של שכבת העור סביב פצע הניתוח, אך מדובר בתופעה שחולפת. אני ממליץ לגשת למומחה לכירורגיה של היד על מנת להיבדק שוב ולעשות "סדר" בין כל התסמינים שאת מציגה. בברכה, ד"ר יהודה

עברתי ניתוח של התעלה הסקרפלית לפני כשבועיים. במהלך הניתוח כשהיד מורדמת הרגשתי זרם חשמלי חזק באצבע, כששאלתי את המנתח מה הסיבה לזרם הסביר כי הוא היה קרוב מידי לעצב, העצב " התריע" שהוא קרוב מידי ושלח זרם חשמלי. שאלתי היא מה הסיבה שבגינה קורה מצב כזה? האם ייתכן והעצב נפגע/ נגזר בטעות בזמן הניתוח ואם לא האם אכן יש דבר כזה שעצב " יתריע" . חשוב לציין כי מאז מהניתוח האצבעות לאט לאט משתחררות אבל האצבע שבה היה חשמל עדיין כואבת ומגיבה שונה משאר האצבעות.

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום, אני מניח שאת/ה עברת ניתוח לשחרור התעלה הקרפלית. בניתוח זה פותחים את התעלה ומשחררים את הלחץ ע"פ העצב המדיאני. לעיתים, בשל צפיפות המבנים בתעלה והלחץ הגדול על העצב, המכשור בו משתמשים עשוי לגרום למגע ישיר עם העצב היוצר את התסמיניםפ שאת/ה מתארת/ת. באופן תיאורטי, יכולה להיות פגיעה יותר קשה לעצב, אך מאחר ועברו שבועיים מאז הניתוח והתסמינים בשאר האצבעות בשיפור, אני ממליץ להמתין בשלב זה ולהיבדק שוב לאחר החלמת הפצע. בברכה, ד"ר יהודה

תודה רבה

כבר למעלה מחודש אני מרגיש מין לחץ בכתף וכל אורך יד שמאל מתעורר בלילה מכאב כל היום תחושת לחץ ושנרדמת היד והאצבעות עד מצב שאני נותן מכות קלות על הזרוע לשחרר בנוסף לחץ בחזה והרגשת ששורף

לקריאה נוספת והעמקה

מרדכי שלום, סוג הכאב שאתה מתאר והפיזור שלו לאורך הזרוע והחזה משמאל יכול לנבוע משני מקורות עיקריים: 1. כאב מקרין ממקור עצבי - כאשר יש לחץ על עצבי הגפה העליונה באיזור הצוואר כתף. 2. כאב מושלך ממקור לבבי. אמנם הסבירות שמדובר בגורם זה פחותה מאחר ואתה מתאר תופעה הנמשכת מעל חודש, אך מאחר ואינני בקי בתחום זה, הייתי ממליץ לפנות בהקדם האפשרי אל הרופא המטפל על מנת לשלול זאת. בברכה, ד"ר יהדה

שלום!אני בת 53.לא עובדת פיזית.כאבים במרפק מספר חודשים.ב-us אפיקונדיליטיס חטרלי בינוני 3×10מ"מ מכיל הסתיידות בינונית עם קרע חלקי באספקט פרוקסימלי שטחי. למה זה קורה?מהו הטיפול?האם זה מחייב ניתוח? תודה. שרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון, נתחיל מכל שדילגת בתיאור המקרה שלך על ממצאים בדיקה פיזיקלית. נכון שאפיקונדיליטיס לטרלי הינו אבחנה נפוצה לכאבים במרפק, אך קיימות סיבות נוספות ולכן יש לבדוק את הגפה תחילה. ממצאים המתאימים לאפיקונדיליטיס לטרלי ב-US עשויים להיות גם מקריים לחלוטין ולכן מפה חשיבות הבדיקה. בכל מקרה, מדובר בתופעה נפוצה מסיבה לא ידועה, בה לאורך השנים קיימת שחיקה של אחד הגידים המתחברים בצד החיצוני (לטרלי) של המרפק ולמעשה ישנם קרעים מיקרוסקופיים בגיד שהולכים וגוברים עם השנים עד שנוצר כאב. בכל אופן, אם זו האבחנה, הטיפול הוא לרוב ע"י פיזיותרפיה, רצועות וזריקה מקומית. כאשר אלו לא מטיבים עם החולה אזי מוצע ניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

שלום! בהודעה ששלחתי לך חסר תיאור המקרה. לפני מספר חודשים החזקתי ביד ימין סיר קטן עם ידית ארוכה עם ביצה ומים שכיסו את הביצה. פתאום הרגשתי מין קליק ליד המרפק מצד ימין והכאב עז שמתפזר לשריר. בבדיקה הפיסיקלית לא נמצא כלום פרט לרגישות מצד החיצוני של הפרפק. לצערי הרב אז לא עשו שום הדמיה ורק לפני מספר ימים עשו צילום ובו ראו הסתיידות באיזור הגיד ליד המרפק ואז נשלחתי לאורטראסאונד .התוצאות ידועים לך. הכי מרגיז שהאורתופד אמר לי לפני שביצעתי US שאגיע אליו לא לפני שיעבור עוד חודש.ומה אני עושה בנתיים? יש לי כאבים.עברתי 5 טיפולי פיזיותראפיה(אלקטרודות ואולטרסאונד-לא ממש עוזר).האם לדעתך יש צורך בהדמיות נוספות?האם יש מצב שבכלל לא דובר בדלקת אלא במשהו מסוכן יותר? חשוב לציין שבמקביל יש לי כאבים די דומים באופי ,אך בעוצה נמוכה יותר במרפק שמאל ובברכיים. תודה רבה. שרון

שלום שרון, הסיפור ובדיקות הדימות אכן תומכות באפיקונדילטיס לטרלי של המרפק (ולכן אין מקום להמשך בירור בשלב זה)והטיפול הראשוני הינו פיזיותראפיה. לרוב יש צורך במספר מפגשים רב על פני מספר שבועות על מנת לטפל בבעיה. אני מבין שאת במצוקה לאור הכאב המגביל אותך, אך יש לתת צ'אנס לטיפול שמרני ובינתיים ניתן להיעזר במשככי כאבים ונוגדי דלקת. רפואה שלמה, ד"ר יהודה

רציתי לדעת תוך כמה זמן עובר שטף דם מתחת לציפורן? זה נראה כמו שטף דם אבל הבנתי שיכול להיות גם מלנומה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, שטף דם תחת הציפורן אמור להופיע לאחר חבלה משמעותית ויכול להימשך מספר שבועות עד שנעלם בעוד שמלנוניכיה (פיגמנט כהה תחת הציפורן) הינו תופעה כרונית, לרוב אינה כואב המופיעה באיטיות ואינה נלעמת. מלנוניכיה הינו תיאור קליני היכול להיגרם בשל מספר מצבים, כאשר מלנומה הינו אחד מהם. אם היתה חבלה ברורה, הייתי ממתין כ-3 חודשים ועוקב אחרי מראה הציפורן. אם אין שיפור בצבע, יד לערוך בירור, לרוב ע"י ביופסיה של הנגע. אם אין סיפור של חבלה ופתאום מופיע שינוי בצבע, סביר להניח שלא מדובר בשטף דם ואז יש לגשת לבירור. בברכה, ד"ר יהודה