תוצאות MRI והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

21/02/2023 | 20:44 | מאת: גיל

היי, בן 29, מנהל אורח חיים ספורטיבי ומזה כחצי שנה שסובל מכאבים בפרק כף היד שמפריעים לי בפעילות. אני מצרף את תוצאות הMRI, אשמח לדעת האם קיים ממצע משמעותי ומה אפשרויות הטיפול. תודה רבה תאור הממצאים: בסריקה 3 PD SAG שחזורים ,הלונטום מסתכל באופן חד בI.S.I.D. הרחבה פרוקסימלית של המרווח הסקפו­לונייט. אות מוגבר PD של קרע באספקט הדורסלי אמצעי גם וולרי של הרצועה. המרווח הלונו­טריקווטרלי שמור. אין עדות לשינויים ארטרופטים רדיו קרפליים. ללא עדות לתפליטים, סינוביטיס, או גנגליון . המפרק הרדיו­אולנרי תחתון שמור. אין עדות לשבר או דיסלוקציה. סיגנל השלד מודגם תקין . הקומפלקס רצועה ודיסק ה­TFCC שמור : אין עדות לקרע צנטרלי­או פארא צנטרלי בדיסק. מאחז הארטיקולרי הטריקווטרלי שמור . המאחז הפריפרי הפובאלי ולמינה דיסטלית שמור. גיד ה­ECU תקין. הגידים המישרים והמכופפים המשכיים, ללא עדות לטנוסינוביטיס. התעלה הקרפלית מראה תוכן תקין, ללא עדות לטנוסינוביטיס של הגידים הפלקסורים. אות ועובי העצב המדיאני הודגם תקין. לסיכום: קרע SLIL עם מעורבות 3 מרכיבי הרצועה הסקפו­לנייט. .D.I.S.I. DEFORMITY הקומפלקס ודיסק רצועה ה­TFCC שמור.

גיל שלום, ה-MRI מצביע על קרע באחת הרצועות החשובות בשורש, מה שמחייב ניתוח לתפירה או שחזור הרצועה. עם זאת, הטיפול הרפואי הינו בבן אדם ולא ב-MRI ולכן יש לדון בכך עם מומחה בתחום. בברכה, ד״ר יהודה

22/02/2023 | 15:03 | מאת: גיל

תודה על המענה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד