כאבים בשורש כף היד בוצע mri עזרתך להבין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/06/2023 | 21:36 | מאת: ליבי

לאחר ניתוח כריתה חלקית של טרפזיום עקב ציסטה חוזרת פלוס הפרדת גיד שנדבק מהניתוח הקודם. לאחר 4 חודשים מהניתוח השני שוב כאבים ביד ואף רעידות קלות. תשובת של mri - מתאים לקרע מלא באחיזה הסטילואידית של TFCC קיים לחץ של הכיס על גיד ECU עם שינוים טנדינוטיים פקואליים במרקמו. מה המשמעות ? האם זה יכול להיות הסיבה לכאבים ?

ליבי שלום, עצם הטרפזיאום נמצאת בצד החיצוני של כף היד, בבסיס האגודל ואילו ממצאי ה-MRI מדגימים ממצאים בצידו הפנימי של שורש היד ולכן אם זה לא הצד שכואב לך, כנראה שמדובר בממצא אקראי. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד