בעיות בסופינציה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/06/2023 | 00:56 | מאת: שובל

עשיתי ניתוח לפני כמעט חודשים היה לי 2 שברים באולנה. שמו לי פלטה גדולה על כל האיזור ממתחת לכף יד עד מתחת למרפק 2 שברים ב2 קצוות שונים. אני אחרי טיפולי פיזו פעמים בשבוע שאין שיפור בתזוזה של הסופינציה כאילו יש לי קיר אחרי מדידות של היד, היד זזה 0-10 וזהו פשוט נתקעה. בנוסף אני סובלת מכאבים חזקים בשורש כף יד . הקטע שהיא לא מסתובבת וממש תקועה ושוב כאילו קיר ממה זה יכול לנבוע ואין יהיה צורך לדעתך בניתוח חוזר להסרת הפלטינות? או שזה לגיטימי? כאילו הרופא טוען שאולי חשד ל אי סדירות druj מה זה אומר ?

שובל שלום, באמה יש שתי עצמות, רדיוס ואולנה, שמסתובבות אחת על השניה. כדי שהתנועה הזו תתאפשר, יש צורך במפרק תקין בין העצמות (DRUJ). לאחר שברים, עלול להיווצר חוסר התאמה במפרק ואז התנועה נפגעת. ממליץ לך לבצע סיטי של שתי האמות ביחד, כדי להשוות ימין לשמאל ולראות את היחסים בין שתי העצמות. בברכה, ד"ר יהודה

06/06/2023 | 12:48 | מאת: שובל

והאם זה נורמאלי שאין סימני איחוי אחרי חודשים? כי בפיזו זה מדאיג אותה

כן השבר שתיארת מתאחה תוך 3עד 6 חודשים

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד