תעלה קרפאלית אחרי לידה תאומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/04/2023 | 22:09 | מאת: סטף

שלום ד״ר, כשבוע לאחר לידה תאומים (לידה ראשונה בשבוע 38) אובחנתי עם CTS קשה ביד ימין ובינוני ביד שמאל. עברתי ניתוח ביד ימין כחודש אחרי לידה. כיום שלושה חודשים אחרי הלידה והשיפור יחסי. מרגישה שיפור במוטוריקה העדינה אך תחושת העיצוצים וburning pain עדיין מציקים וכואבים מאד (בשתי הידיים). מכיוון והניתוח לא עזר והגביל אותי בטיפול התאומות, החלטתי לא לעשות ניתוח ביד השמאלי. כרגע מטופלת בדיקור שיקומי, פיזיוטרפיה וישנה עם סד לילה. אשמח לשמוע את דעתך כיצד להמשיך את הטיפול מכאן. הזרקת סטרואידים? ריפוי בעיסוק? אני אוסיף כי גם אובחנתי עם bells palsy במקביל לCTS וגם תסמינים דומים של הCTS קיימים ברגליים (עיצוצים, נימולים, burning pain בבעונות). בדיקות רבות, ביניהן MRI מוח, עמוד השדרה ומותן שללו מחלות קשות יותר כגון- טרשת נפוצה, גיליאן ברה ועוד. תודה מראש

סטף שלום, הסיפור שלך על פגיעה עצבית בגל הגפיים ובפנים, מתאימה לנוירופתיה פרפרית. ייתכן שהכאבים ביד המנותחת נמשכים כי קיים גורם נוסף לפגיעה עצבית למעט CTS. יש להתחיל בירור אצל רופא משפחה ע"י בדיקות דם להורמונים וחסרים תזונתיים (וטימינים..) שיכולים לגרום לנוירופתיה ואם יש צורך, גם לפנות לנוירולוג. באם תישאר רק אבחנה של CTS שהשתפר חלקית לאחר הנתוח, זריקת סטרואידים הינה טיפול אפשרי, אך יש גם מקום לבצע EMG חוזר וכן US לשורש היד על מנת לראות כי התעלה שוחררה במלואה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד