פיענוח בדיקת מ.ר.י-אודה להסבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/05/2023 | 19:44 | מאת: תוצאת בדיקת מ.ר.י בעקבות כאבים מתמשכים בכף היד

סיבת הבדיקה: כאב באספקט אולרי של שורש כף היד, ע"פ הפיה. MRI שורש כף יד שמאל בסדרות רגישות לוזל וב1-T במישורים שוים לפי ואחרי הזרקת חומר יגוד. אין בידי בדיקות קודמות להשוואה. שיויים יוויים במפרק בין הפיזיפורם לטריקווטרום. ללא עדות לבצקת תוך לשדית. סובלוקסציה לטרלית של EXTENSOR קרפי-אולריס מחוץ לתעלה הגרמית מלווה בתהליך דלקתי פעיל בולט לטרלית לזיז הסטילואיד של האולה ולגיד ממצאים לקרע של הסב SHEATH לתהליך דלקתי פוקלי רחב לטרלית לגיד ופלמרית לזיז הסטילואיד של האולה, לקורלציה קליית. מבה מעובה המשכי לאפקט פלמרי של ה TFCC, מתמשך פלמרית ודיסטלית ל TFCC ללא עדות ליתוק של ה TFCC מהסטילואיד. הממצא מחשיד לקרע משולב של רצועה אקסטריזית, אולו-טריקטרל עם יתוק שלה בחלקה הדיסטלי וקרע חלקי של TFCC. אי סדירות ובצקת באזור ה HOMOLOGUE MENISCAL ללא זיהוי ברור של המבה מתאימה לפגיעה חבלתית במבה. תהליך דלקתי תגובתי סביב החלק הדיסטלי של האולה כולל לטרלית לאולה ודיסטלית אליה במרווח ביה לבין הפיסיפורם והטריקטרום.

שלום, הטיפול הרפואי אינו לבדיקת MRI, אלא בבנאדם - מישהו שיש לו סיפור של מה קרה, מה מפריע לו, מדוע הוא פנה לרופא. מדוע הרופא חשב ש-MRI נחוץ להמשך בירור ומה הממצאים בבדיקה. בלי הנתונים הנ"ל אי אפשר לתת תשובה. בברכה, ד"ר יהודה

11/05/2023 | 08:44 | מאת: אור

אני כבר 3 שנים עם כאבים בשורש כף היד ,ניסו לטפל תרופתית,ניסו NSAID,זריקות שנתנו הקלה זמנית וכל כמה חודשים הכאב היה חוזר .מה שכתבו בבדיקה שכל מה שראו קרה ככל הנראה מחבלה לא נכון,כי שום מכה לא קיבלתי ביד ,זה התחיל לכאב ללא שום פציעה.אני מנסה לפתור את עניין הכאב ,אבל לא מוכנה לעשות את הזריקות יותר כי זה לא פיתרון מבחינתי . תודה

יש ב-MRI מספר בעיות שיכולות להסביר את הכאבים שלך ולא ברור איזה מהם הוא גורם הכאב או שזה שילוב של מספר בעיות. תחילה יש להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד ולראות איפה כואב לך ואם זה מתאים לממצאים בMRI. אם עדיין יש התלבטות, אני ממליץ להתקדם עם ארטרוסקופיה - ניתוח בו מכניסים מצלמה למפרק וסורקים אותו, ואם ניתן גם מטפלים במקור הבעיה.

15/05/2023 | 08:56 | מאת: אור

שאלה נוספת ברשותך אם ברקע אני חולת זאבת ,זה יכול להסביר את התמונה ואז מה הטיפול ?תודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד